BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέες επιλογές εφαρμογών ακριβείας για τα ψεκαστικά της Kverneland

Η λειτουργία SpotSpray, με απόσταση ακροφυσίων 25 εκ., και η επόμενη γενιά Boom Guide ProActive (έλεγχος ύψους μπούμας) προσφέρουν περαιτέρω αύξηση της ακρίβειας των αναρτώμενων και συρόμενων ψεκαστικών της εταιρείας.

KV-iXtrackT3-0073-jpg-g1alzrc9fv

Βασίλης Σοφός

241
0

Το SpotSpray είναι μια επέκταση χαρτών εφαρμογών μεταβλητού ρυθμού, που εισάγει η Kverneland σε συρόμενα και αναρτώμενα ψεκαστικά. Τέτοιοι χάρτες έχουν εφαρμοστεί σε σπαρτικές και λιπασματοδιανομείς με έλεγχο εργασιών, αλλά η ίδια αρχή μπορεί να εφαρμοστεί και στα ψεκαστικά Kverneland που είναι εξοπλισμένα με λογισμικό iXspray, όταν συνδυάζονται με τον ατομικό έλεγχο ακροφυσίων iXflow Air/iXflow E. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί χάρτες θεραπείας που μπορούν να συμπληρωθούν με μηδενικό ρυθμό εφαρμογής εκτός από ένα προκαθορισμένο ποσοστό εφαρμογής.



Όταν ένας χάρτης επεξεργασίας φορτώνεται στο τερματικό ελέγχου, το ψεκαστικό ελέγχει αυτόματα τα μεμονωμένα ακροφύσια μέσω του λογισμικού SpotSpray και του GPS, ακολουθώντας μόνο τις υποδεικνυόμενες περιοχές στον χάρτη επεξεργασίας (αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον καθορισμό ζιζανίων, υγρών περιοχών, περιοχών που δεν βλάστησαν και τμήματα χωραφιού με γνωστά εδαφολογικά προβλήματα). Η επιλογή απόστασης ακροφυσίων στα 25 εκ. επιτρέπει την επίτευξη χαμηλότερων υψών μπούμας για ελαχιστοποίηση της μετατόπισης.

Μάλιστα η εργασία σε μειωμένο ύψος μπούμας 30 εκ, αντί για 50 εκ., κατέστη δυνατή με την τελευταία γενιά συστήματος ελέγχου υπερήχων Boom Guide ProActive. Η προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων είναι σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και σταθερό έλεγχο της μπούμας σε μεγαλύτερες ταχύτητες προς τα εμπρός. Στα ψεκαστικά της Kverneland περιλαμβάνονται μοντέλα iXter A και iXter B που τοποθετούνται σε τρακτέρ. Τα συρόμενα μοντέλα iXtrack περιλαμβάνουν εκδόσεις T3, T4 και T6 (2.600-7.400 λίτρα).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία