BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για το στενό αμπελουργικό μηχάνημα TE6 της New Holland

To πρωτότυπο των New Holland και Pininfarina αποκτά εμπορική φύση, φέρει στενό σασί, σύγχρονο κινητήρα, προηγμένο σύστημα διεύθυνσης και, φυσικά, το Intelliview στην έκδοση IV Plus.

20230406-115953-New-Holland-TE6-straddle-tractor

Βασίλης Σοφός

1594
0

Η New Holland δεν άργησε να παρουσιάσει το ευέλικτο αυτοκινούμενο μηχάνημα συγκομιδής για στενούς αμπελώνες που ονειρευόταν, λανσάροντας τα πολυλειτουργικά TE6.120N και TE6.150N. Τα μοντέλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για στενά περάσματα, που απαιτούν μηχανήματα με εξαιρετική ευελιξία και συμπαγείς διαστάσεις.



Τα δύο νέα μηχανήματα -διαθέσιμα από τα τέλη του 2023 στην αγορά φέρουν σχεδίαση εμπνευσμένη από το Straddle Tractor Concept, που δημιουργήθηκε από τη New Holland σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία σχεδιασμού Pininfarina και νικήτρια του Βραβείου Good Design και του Γερμανικού Βραβείου Σχεδιασμού το 2022. Το πρωτοτυπο μηχάνημα, όπως θα θυμούνται ορισμένοι, είχε μια φουτουριστική και κομψή εμφάνιση που πήγαζε από το σχήμα ενός ποτηριού σαμπάνιας ως φόρου τιμής στους οινοπαραγωγούς υψηλής ποιότητας κρασιών.

«Τα νέα TE6.120N και TE6.150N είναι, στην πραγματικότητα, ειδικά σχεδιασμένα για μερικές από τις πιο γνωστές οινοπαραγωγικές περιοχές, προσαρμόζονται στους στενούς γαλλικούς αμπελώνες και σε κάθε έδαφος που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά», σημειώνει η κατασκευάστρια. Η νέα σειρά είναι ταυτόχρονα και πολυλειτουργική, αφού τα μοντέλα διαθέτουν τρεις ανεξάρτητες ζώνες εργαλείων για πολλαπλούς πιθανούς συνδυασμούς των τελευταίων. Φέρουν τεχνολογία γρήγορης σύνδεσης– λιγότερο από 10 λεπτά για το ψεκαστικό – και επιτρέπουν στον χειριστή να κρατά τα εργαλεία συνδεδεμένα χωρίς να βγαίνει από την καμπίνα, εξοικονομώντας χρόνο και μεγιστοποιώντας την απόδοση. Η μέγιστη ευελιξία ενισχύεται όχι μόνο λόγω των διαστάσεων αλλά και χάρη στο νέο σύστημα διεύθυνσης Superlight. 

Ακριβώς όπως η υπόλοιπη σειρά τρακτέρ νέας γενιάς της New Holland, τα μηχανήματα τύπου «Straddle» είναι εξοπλισμένα με οθόνη Intelliview IV Plus, με τις οθόνες οπισθοπορείας να δίνουν τον απόλυτο έλεγχο του τρακτέρ και το My PLM Connect συνδέει τους χειριστές σε πραγματικό χρόνο με τα απαραίτητα δεδομένα, εντός της καμπίνας ή εξ αποστάσεως.



Ο κινητήρας FTP Industrial Stage V στη σειρά εξασφαλίζει απόλυτη σταθερότητα σε πλαγιές και ανηφόρες και το υδραυλικό σύστημα IntelliFlow παρέχει μια ισορροπημένη κατανομή ισχύος. Ο Carlo Lambro, Πρόεδρος της μάρκας της New Holland Agriculture λέει: «Με μεγάλη υπερηφάνεια προσθέτουμε αυτά τα τρακτέρ στην ήδη εξαιρετική γκάμα μας, με νέο σχεδιασμό που συνδυάζει τη μακροχρόνια ταυτότητά μας με τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά και εμπνέεται από τη συνεργασία με μια μεγάλη εταιρεία σχεδιασμού όπως η Pininfarina. Προσφέρει κομψότητα, άνεση και επιδόσεις στους πελάτες μας που ειδικεύονται στην αμπελοκαλλιέργεια και είμαι ενθουσιασμένος που θα το δω σε δράση πολύ σύντομα στους πιο διάσημους αμπελώνες».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία