Eργασία ελάχιστης παρέμβασης με την τεχνολογία LiDAR στα χορτοδετικά Case

Κοινοποίηση:

Η Case IH παρουσίασε τον αυτοματισμό αυτό στο Ορλάντο της Φλόριντα (2024 NCBA Cattle Con) και επιτρέπει τη λειτουργία χωρίς χέρια σε σταθερά μεγάλα τετράγωνα χορτοδετικά ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του χειριστή.

Το κιτ αυτοματισμού με τεχνολογία LiDAR ενσωματώνει για πρώτη φορά στα συστήματα χορτοδεσίας η Case, η οποία αποσκοπεί στο να βελτιώσει την παραγωγικότητα, την ποιότητα των δεματιών και την εμπειρία του χειριστή. Ένα κιτ αυτοματισμού που εγκαθίσταται από τον αντιπρόσωπο συνδέεται απρόσκοπτα με τα τρακτέρ Puma, Optum και Magnum της κατηγορίας 3 ISOBUS, ενώ είναι συμβατό με τα μοντέλα HD από τα μοντέλα χρονολογίας 2020-2024 και τα μοντέλα XL χρονολογίας 2022-2024.

«Η παραγωγικότητα είναι το όνομα του παιχνιδιού όταν πρόκειται για τα στενά λειτουργικά παράθυρα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί», λέει ο Brian Spencer, διευθυντής μάρκετινγκ στην Case IH. «Ο αυτοματισμός των χορτοδετικών είναι το τέλειο παράδειγμα της στοχευμένης τεχνολογίας από την Case IH. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την αποτελεσματικότητα, αφαιρώντας από τον χειριστή το καθήκον να κατευθύνει και να κάνει ρυθμίσεις στο πεδίο, επιτρέποντάς του να προσθέσει παραγωγικότητα ενώ βρίσκεται στην καμπίνα», αναφέρεται σχετικά.

Ο αυτοματισμός των χορτοδετικών της Case IH είναι το πρώτο σύστημα δεματιάσματος με LiDAR (ανίχνευση και μέτρηση φωτός) στη βιομηχανία, ανοίγοντας ευκαιρίες για τους παραγωγούς όσον αφορά την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, λέει η εταιρεία. Η ανάλυση της θημωνιάς με βάση το LiDAR στέλνει παλμούς λέιζερ για να μετρήσει τη θέση και το μέγεθος αυτών.

Η τεχνολογία ρυθμίζει την ταχύτητα και το σύστημα διεύθυνσης του τρακτέρ για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης χωρίς υπερφόρτωση χορτοδετικού, με αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου λειτουργίας σε σύγκριση με το παραδοσιακό δεμάτιασμα.

Με τις αυτόματες ρυθμίσεις και το «hands-free» δεμάτιασμα, οι παραγωγοί μπορούν να τοποθετούν στην καμπίνα λιγότερο έμπειρους χειριστές ή να περνούν τον χρόνο τους στην καμπίνα εκτελώντας τις αγροτικές εργασίες ή εστιάζοντας σε άλλες εργασίες. Οι αυτόματες προσαρμογές στην οδήγηση και την ταχύτητα διασφαλίζουν, τέλος, ότι τα δεμάτια είναι συνεπή και ότι η πρέσα λειτουργεί με μέγιστη απόδοση, αποφεύγοντας τα μπλοκαρίσματα και την υπερπλήρωση, σύμφωνα με την κατασκευάστρια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η διαφορά που κάνει 20 χρόνια εξέλιξης στον αλωνισμό με τις μηχανές της New Holland

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα µοντέλα CX της New Holland κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από 20 χρόνια, επειδή τα χρόνια που µεσολάβησαν η γκάµα των θεριζοαλωνιστικών δεν άλλαξε πολύ εξωτερικά. Κάτω από τα πάνελ όµως είναι µια πολύ διαφορετική ιστορία. Παρακάτω βλέπουµε τα 20 χρόνια εξέλιξης, από την CX860 του 2002 στην CX8.90 του 2022.

Παγκόσµια πρεµιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές μηχανές John Deere S7

Θέτοντας νέα πρότυπα στην αυτοµατοποίηση και την παραγωγικότητα της συγκοµιδής, η John Deere παρουσίασε στο Commodity Classic στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ τη νέα θεριζοαλωνιστική S7, ένα µηχάνηµα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυξηµένη και εξίσου υψηλή παραγωγικότητα µέσω του προηγµένου αυτοµατισµού συγκοµιδής.

Προτεινόμενα

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».

Mε 5 νέα μοντέλα και πλήθος βελτιώσεων η αναβαθμισμένη σειρά Quantum V/F της Case IH

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών