H χοάνη Pöttinger Tegosem για βιώσιμες εφαρμογές με ποικιλία παρελκόμενων

Κοινοποίηση:

Με το Tegosem, η κατεργασία του εδάφους, η σπορά και η εφαρμογή διαφορετικών υλικών σποράς και λίπανσης μπορούν να πραγματοποιηθούν με ένα μόνο πέρασμα.

H λύση της ευέλικτης χοάνης Tegosem εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, λέει η Pöttinger, η οποία διαβεβαιώνει ότι το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί τόσο με μηχανήματα που τοποθετούνται με σύνδεσμο όσο και με συρόμενα μηχανήματα. Χάρη στους δύο διαφορετικούς άξονες δοσομέτρησης, μπορούν να εφαρμοστούν πολλοί διαφορετικοί σπόροι, εκτός από μικρές και μεγάλες καλλιέργειες κάλυψης. Το Tegosem μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά μηχανημάτων – είτε πρόκειται για καλλιεργητικά εργαλεία είτε για σπαρτικές μηχανές – για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Όλα έτοιμα σε ένα πέρασμα

Σε συνδυασμό με μια σπαρτική μηχανή Pöttinger, το Tegosem επιτρέπει την εφαρμογή ενός πρόσθετου συστατικού στην επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι η σπορά συνοδευτικών καλλιεργειών ή καλλιεργειών κάλυψης μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ίδιο πέρασμα για τη διατήρηση του εδάφους.

«Οι μικροί σπόροι είναι πολύ καλοί για την προσθήκη σε μείγματα καλλιεργειών κάλυψης, αλλά απαιτούν τοποθέτηση στην επιφάνεια ή κοντά στην επιφάνεια για βέλτιστο φύτρωμα», αναφέρει η Pöttinger. Το Tegosem επιτρέπει την εναπόθεση υλικού στην κορυφή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος τοποθετείται βαθύτερα.

Ως αποτέλεσμα, πολλά συστατικά μπορούν να συμπεριληφθούν με επιτυχία στο μείγμα καλλιεργειών κάλυψης. Η γονιμότητα του εδάφους λαμβάνει επίσης θετική ώθηση, επειδή τα μείγματα με τουλάχιστον οκτώ διαφορετικούς τύπους σπόρων αποδεδειγμένα προάγουν τη ζωή στο έδαφος και αυξάνουν τη βιοποικιλότητα των μικροοργανισμών. Η σπαρτική μηχανή Terrasem, για παράδειγμα, με τη μονάδα σποράς Tegosem, επιτρέπει την ταυτόχρονη εφαρμογή τριών συστατικών. Αυτό σημαίνει ότι οι συνοδευτικές καλλιέργειες μπορούν να σπαρθούν μαζί με την κύρια καλλιέργεια. Επιπλέον, ένα συστατικό από την Tegosem μπορεί να τροφοδοτηθεί απευθείας στο μαχαίρι.

Ταυτόχρονα, τα μαχαίρια FERTILIZER-PRO χρησιμοποιούνται για την εναπόθεση λιπασμάτων εκκίνησης. Τα εργαλεία Terria, Synkro, Terradisc, Lion και Fox για την κατεργασία και την προετοιμασία της σποροκλίνης είναι επίσης διαθέσιμα με το Tegosem. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα εδώ είναι η δυνατότητα συνδυασμού της κατεργασίας του εδάφους με τη σπορά μιας καλλιέργειας κάλυψης, επειδή τα κατάλληλα καιρικά παράθυρα είναι συχνά μικρά και κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Ο σπόρος εναποτίθεται με πλάκες διανομής μπροστά από τον πίσω κύλινδρο, ο οποίος εξασφαλίζει αμέσως τη βέλτιστη συμπύκνωση και αποκαθιστά το τριχοειδές φαινόμενο. Με αυτόν τον τρόπο, όλα είναι προετοιμασμένα για τη βέλτιστη εμφάνιση του σπόρου. Μια καλλιέργεια κάλυψης ή μια συνοδευτική καλλιέργεια μπορεί επίσης να σπαρθεί χρησιμοποιώντας το Tegosem ως μέρος ενός μέτρου φροντίδας της καλλιέργειας.

 

Οι συνοδευτικές καλλιέργειες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για καλλιέργειες με ρίζες με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών για την προστασία από τη διάβρωση και την ευκολότερη διάνοιξη του εδάφους το φθινόπωρο. Έχουν το πλεονέκτημα ότι σταθεροποιούν το έδαφος με τις ρίζες τους και βελτιώνουν την αποστράγγιση. Η περιστροφική τσάπα Rotocare σπάει την κρούστα του εδάφους, ενώ ο σπόρος προστίθεται ακριβώς πίσω από την ανυψωμένη ροή του εδάφους. Αυτό σημαίνει ότι το υλικό σποράς ή οι κόκκοι καλύπτονται στη συνέχεια με χώμα. Επιπλέον, η μετακίνηση του εδάφους προκαλεί την ανοργανοποίηση των θρεπτικών στοιχείων, τα οποία ωφελούν τη συνοδευτική καλλιέργεια και την κύρια καλλιέργεια.

Συνδυασμός εξοικονόμησης πόρων

H κατασκευάστρια τονίζει χαρακτηριστικά λέγοντας πως η ευέλικτη χοάνη Tegosem είναι ο τέλειος συνεργάτης για τα μηχανήματα κατεργασίας και προετοιμασίας της σποροκλίνης. Με αυτόν τον συνδυασμό, οι συνοδευτικές καλλιέργειες, οι καλλιέργειες κάλυψης και τα λιπάσματα μπορούν να εναποτεθούν με ένα μόνο πέρασμα για την εξοικονόμηση πόρων. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στη διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους και αποτελεί τη βάση για τη βιώσιμη γεωργία.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα

Στην ευκολία χρήσης επικεντρώθηκε η Pöttinger για τις νέες σπαρτικές Vitasem

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν έως και 25% μεγαλύτερες χοάνες για αυξημένη χωρητικότητα σπόρων, διευκολύνοντας για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γεμισμάτων και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση.