Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Profi

Τρακτέρ που θα οργώνουν και θα ψεκάζουν μόνα τους

Ερευνητές της εταιρείας Blue River Technology από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ εξελίσσουν ρομπότ, το οποίο θα οργώνει μόνο του. ...

Τρακτέρ που θα οργώνουν και θα ψεκάζουν μόνα τους

2
0

Συγκεκριμένα, ο μηχανισμός θα μπορεί να σκάβει και θα «αραιώνει» τα φυτά, έτσι ώστε να δημιουργείται ο κατάλληλος χώρος για να αναπτυχθούν τα υπόλοιπα φυτά. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το νέο αυτό κατασκέυασμα θα μπορεί να παράγει έργο που ισοδύναμο με αυτό είκοσι ανθρώπων, και μάλιστα στον ίδιο χρόνο.  

«Η τεχνολογία μας επιτρέπει να εστιάσουμε στο κάθε φυτό. Έτσι, κάνουμε πιο ακριβείς υπολογισμούς και καταλήγουμε σε εξειδικευμένες λύσεις. Ρίχνουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια λίπασμα και χημικά σε συγκεκριμένα φυτά» τόνισε ο Χόρχε Ερό, διευθυντής της εταιρείας Blue River Technology.

«Επιπλέον, τελειώνουμε με τα παράσιτα χωρίς να ψεκάσουμε τα πάντα. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες αναφορικά με την αύξηση στην απόδοση της γεωργικής παραγωγής» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ρομπότ που σκαλίζει και «αραιώνει» καλλιέργειες έχει σχεδιαστεί ώστε να χειρίζεται την «ευαίσθητη» σοδειά με προηγμένους ανιχνευτές και βιντεοκάμερες, εξελιγμένο λογισμικό οπτικής αναγνώρισης, σειρά ηλεκτρονικών εφαρμογών αλλά και ρομποτικά εργαλεία.

Όσον αφορά στη γεωγραφική ακρίβεια με την οποία λειτουργεί, διαθέτει υψηλής ακρίβειας σύστημα GPS, προκειμένου να αποκλείεται σχεδόν και το παραμικρό περιθώριο λάθους.

Πηγή : Tanea.grΣχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα