Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Profi

Νέο αέρα στα ρυζοχώραφα του Βαρδάρη φέρνει η Case Αxial Flow 8230

Την πιο προωθημένη αμερικανική τεχνολογία στις μηχανές συγκομιδής έφερε στα ρυζοχώραφα του Βαρδάρη ο Γιώργος Πάγκας μέσω της εταιρείας Π.Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ. Η κομπίνα Case ΙΗ Axial Flow 8230 4WDRice στάθηκε αντάξια των προσδοκιών του κ. Πάγκα, που είχε...

Νέο αέρα στα ρυζοχώραφα του Βαρδάρη φέρνει η Case Αxial Flow 8230

4
0

«Από την αρχή ήξερα ακριβώς τι ήθελα, ένα πολυμηχάνημα για όλες τις καλλιέργειες. Αν και έχω αυτή τη σεζόν μόνο ρύζι 1.200 στρμ. ιδιόκτητα και νοικιασμένα, του χρόνου μπορεί να αλλάξω. Η μηχανή αυτή υποστηρίζει σχεδόν όλες τις καλλιέργειες. Δίπλα μου σε κάθε βήμα είναι ο Παύλος Κοντέλλης, που ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα και με παίρνει ακόμα και τώρα τηλέφωνο να με ρωτήσει πώς τα πάει η μηχανή και τι αποτελέσματα έχει».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκα, το συγκεκριμένο μοντέλο της Case ΙΗ «είναι κορυφαίο, γιατί μπορεί να κόψει 35 προϊόντα. Αλωνίζω ρύζι, βγάζω το μαχαίρι, βάζω τον «καλαμποκά» και κόβω καλαμπόκι. Μπορώ να κόψω σόγια, φακές, ελαιοκράμβη. Ο Αμερικάνος έχει μία μηχανή για όλες τις δουλειές και μάλιστα με μηδενικές απώλειες».

Επειδή το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν το πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον όλων ήταν έντονο. Ο κ. Πάγκας μας είπε ότι ήρθαν στα χωράφια του στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης να το δουν πολλοί αγρότες από διάφορες περιοχές. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι μπροστινές ερπύστριες που διαθέτει, είναι από λάστιχο οπότε μπορεί να κινηθεί και στον δρόμο με 20 χλμ. την ώρα. «Την είδα στην Ιταλία πρώτη φορά και το παρήγγειλα να είναι έτσι. Κανείς δεν πίστευε ότι οι ερπύστριες θα δουλέψουν σε χώμα αργιλώδες. Έχουν φάρδος 96 πόντους για καλό πάτημα και 2 μέτρα μήκος. Η εταιρεία έκανε μία καινούρια διάταξη στα πέλματα της ερπύστριας, ώστε να μην κολλά μέσα το χώμα και να το διώχνει με την κίνηση».

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο ρότορας είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η εταιρεία. Χρησιμοποιείται ο ίδιος για όλων των ειδών τις καλλιέργειες και η τελευταία έκδοσή του έχει και το μικρότερο δυνατό μέγεθος.

Οι κεφαλές μπορούν να έχουν πλάτος από 6,1 έως 10,7 μ., ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες υψηλής υγρασίας, όπως οι ευρωπαϊκές.

Η ταχύτητα εκφόρτωσης στη βασική έκδοση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 113 λίτρα σπόρου το δευτερόλεπτο.

Η χωρητικότητα του σιλό είναι η μεγαλύτερη στην αγορά και φτάνει τα 12.330 λίτρα.

Η τηλεματική τεχνολογία με την οποία είναι εφοδιασμένη η κομπίνα, χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυο τηλεφωνίας, για να συνδεθεί το σύστημα χειρισμού με τον υπολογιστή που μπορεί να έχει ο αγρότης στο γραφείο του και να παρακολουθεί και από εκεί τις αποδόσεις.

Η καμπίνα χειρισμού είναι άνετη, ήσυχη και αποτελεί το κέντρο όλων των διεργασιών. Ο χειριστής μπορεί να παρακολουθήσει και να ελέγξει τα πάντα ηλεκτρονικά.

Ο κινητήρας είναι τελευταίας τεχνολογίας εναρμονισμένος με τα πρότυπα εκπομπής καυσαερίων Tier 3B, αλλά χωρίς να χάνει σε ισχύ ή να ζητά περισσότερο καύσιμο. Το ντεπόζιτο 950 λίτρων είναι υπέρ-αρκετό για μία μέρα στο χωράφι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου

02-11-2013 08:01Sahil

I really wish there were more arictles like this on the web.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα