BACK TO
TOP
Profi

Ολοκληρωμένη after sales εμπειρία προσφέρει η Agrotech SA

Σε πόλο έλξης για τους επαγγελµατίες του πρωτογενούς τοµέα, αλλά και για πολλούς απλούς επισκέπτες, που περιδιαβήκαν το περίπτερο 13, της αµερικανικής συµµετοχής στη 83η ∆ΕΘ, εξελίχθηκε το stand 41, όπου ο κολοσσός της John Deere, µέσω της ελληνικής Agrotech ΑΕ, παρουσίασε στο κοινό ορισµένα από τα «κοµµάτια» της νεότερης συλλογής του, που διαθέτει στην αγορά.

MED_0084

Γιώργος Κοντονής

100
0

Τα βλέµµατα των επισκεπτών «αγκιστρώθηκαν» κυρίως στο κέντρο του stand, όπου δέσποζαν δύο τρακτέρ της αµερικανικής πολυεθνικής, τα 5125 R και 5100 Μ της Σειράς 5 της John Deere, ενώ ενδιαφέρον επιδείχθηκε τόσο για τα καινοτόµα συστήµατα πλοήγησης Greenstar GS3 2630, όσο και η ευρεία γκάµα γνήσιων ανταλλακτικών, αλλά και αναλώσιµων όπως λάδια, γράσα και λοιπά.

«Φέτος συµµετέχουµε στο περίπτερο των ΗΠΑ, αφού η John Deere είναι ένας αµερικανικός γίγαντας στον γεωργικό τοµέα και φέραµε δύο γεωργικούς ελκυστήρες που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Το 5125 R και το 5100 Μ, επισήµανε στην Agrenda ο Ανδρέας Μπρόζος, υπεύθυνος τµήµατος ανταλλακτικών της Agrotech.

Όπως µας εξήγησε, το 5125 R είναι ένα τρακτέρ στα 125 άλογα, που προορίζεται για χρήση σε εξωχώραφα, µε πλούσια έκδοση, σύγχρονο εξοπλισµό για γεωργίας ακριβείας, µε GPS για αυτόµατη πλογήση και καθοδήγηση, αλλά και χαρτογράφηση του χωραφιού, ανάρτηση µπροστά και πίσω, σειριακό σασµάν, command arm, ώστε ο χειριστής να έχει δίπλα στο χέρι του τον έλεγχο των λειτουργιών του γεωργικού ελκυστήρα, αλλά και ανάρτηση καµπίνας.

Αντιστοίχως, το 5100 Μ είναι πιο οικονοµική έκδοση, µε ιπποδύναµη 100 άλογα, ένα συµπαγές τρακτέρ, το οποίο δεν διαθέτει καµπίνα, και είναι προσανατολισµένο, κυρίως, για χρήση στη δενδροκοµία και στις κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Ενόψει της έναρξης συγκοµιδής του βαµβακιού, εξάλλου, στο stand της Agrotech, όπως µας είπε ο κ. Μπρόζος, εκτίθενται µέχρι και την Κυριακή 16/9 και τα ανταλλακτικά της βαµβακοσυλλεκτικής µηχανής John Deere, το υγρασιόµετρο για τα καλαµπόκια, αντλίες πετρελαίου, µπεκ, τουρµπίνες, αναλώσιµα όπως λάδια, γράσα, αλλά και κάποια βελτιωτικά πετρελαίου που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά.

«Φέτος στη ∆ΕΘ εκθέτουµε και συστήµατα γεωργίας ακριβείας. Είναι συστήµατα αυτόµατης καθοδήγησης των τρακτέρ, τα οποία δουλεύουν µε δορυφόρους και δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να χαρτογραφεί το χωράφι και να επιλέγει µε µεγάλη ακρίβεια, πού να ρίξει λιγότερο ή περισσότερο λίπασµα» τόνισε ο συνοµιλητής µας και πρόσθεσε ότι µε αυτές τις τεχνολογίες ο αγρότης µπορεί να εξοικονοµήσει καύσιµα και εισροές έως και 20%, αυξάνοντας ταυτόχρονα την απόδοση τόσο των χωραφιών, όσο και των µηχανηµάτων του.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση που υπήρξε κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο κ. Μπρόζος ανάφερε ότι ο κόσµος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον. «Έρχονται, ρωτάνε για τα τρακτέρ, όσο και για τα συστήµατα γεωργίας ακριβείας», επισήµανε και συµπλήρωσε: «Περιµένουµε τις εγκρίσεις από τα σχέδια βελτίωσης και τις οµάδες παραγωγών. Εκτιµούµε ότι στο επόµενο διάστηµα θα υπάρξει µεγάλη κίνηση στον τοµέα των ελκυστήρων, αλλά και των παρελκοµένων τους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία