BACK TO
TOP
Profi

Ραντεβού με το μέλλον είχε η STIHL στη Γερμανία

Μαζί με την ενεργή συμμετοχή της STIHL HELLAS, η οποία παρευρίσκεται κάθε χρόνο στις καθιερωμένες συνεντεύξεις τύπου που διοργανώνει η εταιρεία Andreas Stihl στο Βίμπλιγκεν της Γερμανίας, ήταν και η εφημερίδα Agrenda, σε μία ολοήμερη παρουσίαση που κάλυψε όλα όσα η "μητέρα εταιρεία" ήθελε να παρουσιάσει για το 2019.

stihl_germania_f

Βασίλης Σοφός

52
0

Και αυτά δεν ήταν μόνο τα ευφυή προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και οι σύγχρονες υπηρεσίες προς όφελος των καταναλωτών αλλά, παραδοσιακά, έγινε μια σχετικά εκτενή αναφορά στο ιδιαίτερα κερδοφόρο οικονομικό έτος της εταιρείας σε παγκόσμια κλίμακα.


 Όσον αφορά το τελευταίο, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της STIHL, τόνισε ότι το ισχυρό ευρώ και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν και επηρεάζουν τον κύκλο εργασιών αλλά αυτό δεν τους αποτρέπει από το να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Γιαυτό το λόγο, και ύστερα από την ομιλία που δόθηκε από τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της εταιρείας, παρουσιάστηκαν στο δημοσιογραφικό κοινό όλα τα νέα προϊόντα τόσο της STIHL όσο και της εξαγορασμένης και αφομοιωμένης πλέον Viking, που σύντομα θα βαφτούν όλα στο πορτοκαλί χρώμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν: ευφυείς λύσεις στους τομείς της υλοτομίας, του κήπου, και των εξωτερικών χώρων, με την εκάστοτε κατηγορία να έχει πάντα κάτι νέο να μας δείξει.

Πέρυσι, η εταιρεία δημιούργησε νέους τομείς, δομές και μεθόδους εργασίας, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων STIHL ενσωματώνοντας ψηφιακές λειτουργίες. "Έχουμε αναπτύξει έξυπνες λύσεις και συναφή προϊόντα στους τομείς Smart Garden, Smart Forest και Smart Landscaping που κάνουν την εργασία στη φύση και τον κήπο του σπιτιού ακόμη πιο εύκολη για τους πελάτες μας", δήλωσε ο κύριος Καντζιόρα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Για το Smart Garden, η STIHL προσφέρει ένα έξυπνο αρδευτικό σύστημα και ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό που και τα δύο μπορούν να ελέγχονται μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό ή το τάμπλετ.

Ακόμη, στον τομέα του Smart Forest, η εταιρεία έχει επινοήσει αλλά και επενδύσει στην ιδέα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας με σκοπό την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με την ορθή χρήση των προϊόντων, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και τα πρώτα βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα με ελεγχόμενη από αισθητήρα μέτρηση και διαχείριση του καυσίμου χωρίς επέμβαση από τον χειριστή.

Το νέο λογισμικό LogBuch, κάτι που εντυπωσίασε τους πάντες κατά την παρουσίασή του  από τους ανθρώπους της εταιρείας, είναι ένα πιλοτικού χαρακτήρα λογισμικό με την ονομασία Forst 4.0 και προσφέρει στους χρήστες της δασοκομίας μια έξυπνη λύση για τη γεωτοποθεσία ενός αντικειμένου, ενός δέντρου στη προκειμένη περίπτωση. Άλλη μια υπηρεσία που είναι έτοιμη για λανσάρισμα είναι το STIHL connect pro, η οποία παρέχει οφέλη στους καλλιεργητές οπωροκηπευτικών και στους τοπικούς καλλιεργητές καθώς και στους δήμους, μέσα από μια βάση δεδομένων αποθηκευμένη στο διαδίκτυο.

 Νέα προϊόντα με μπαταρία και βενζινοκίνητα

Στη διεθνή αυτή ημέρα για τα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα της εταιρείας, που βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη τροφοδοσία με μπαταρία. Πέρα λοιπόν από το βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο MS 500i με υψηλή τεχνολογία ψεκασμού, αναλογία κιλών ανά ίππο λίγο κάτω από 1 κιλό/ίππο και 0-100 σε 0,25 δευτερόλεπτα, τα υπόλοιπα προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα το 2019 ήταν ηλεκτροκίνητα.

Έκλεψε τη παράσταση το ρομποτάκι-χορτοκοπτικό εν ονόματι STIHL iMow RMI 422 PC, το οποίο οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν από το smartphone ή το τάμπλετ τους. Μια προαιρετική λειτουργία επιτρέπει στο iMow να λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα από την πρόγνωση του καιρού για τον προγραμματισμό των χρόνων κοπής του γκαζόν. Ακόμη και τα παραδοσιακού χαρακτήρα χλοοκοπτικά με τους 4 τροχούς έγιναν ασύρματα, λειτουργώντας με μπαταρία μεγάλης αυτονομίας, όπως το μοντέλο STIHL RMA 765 V, που είδαμε εν ώρα εργασίας να λειτουργεί άψογα.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα νέα πλυστικά μηχανήματα, προερχόμενα από τη συμμαχία STIHL-VIKING και τα ελαφριά ψαλίδια για κήπους και μεγαλύτερες εκτάσεις, μπορούν να συνοδευτούν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες συνδεσιμότητας που επίσης παρουσιάστηκαν εκεί. Μέσω μιας μικρής συσκευής σε μέγεθος νομίσματος που τοποθετείται επάνω στην εκάστοτε συσκευή, ο χρήστης μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για το μηχάνημα που θα του επιτρέψουν να διευρύνει τις δυνατότητες της συσκευής.

Την εντυπωσιακή παρουσίαση ήρθε να ενισχύσει και το κόνσεπτ ενός τρέιλερ που μια συνεργαζόμενη start-up εταιρεία θέλησε να φτιάξει ειδικά για την STIHL. Ένας πλήρως εξοπλισμένος ρυμουλκούμενος χώρος φιλοξενίας μιας σειράς ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων της εταιρείας, τα οποία μπορούν να φορτίσουν ταυτόχρονα, να αποθηκευτούν με ασφάλεια και να χρησιμοποιηθούν άμεσα, ήταν εκεί για να δείξουν το μέλλον για τους σύγχρονους αγρότες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία