BACK TO
TOP
Profi

To σύγχρονο αρμεκτήριο της Westfalia για 500 αιγοπρόβατα και πάνω

Ιδανικό για μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, το περιστροφικό αρμεκτήριο ξεχωρίζει στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο της Westfalia.

westfalia_1

Βασίλης Σοφός

1139
2

Η εταιρεία Westfalia Technologies ΑΕ εκπροσωπώντας την GEA Farm Technologies GmbH στην Ελλάδα πάνω από τρεις δεκαετίες, προσφέρει σύγχρονη γερμανική τεχνολογία για ασφαλή άμελξη των αιγοπροβάτων.

Αναμέσα στους τύπους αρμεκτηρίων που διαθέτει στην ελληνική αγορά (αρμεκτήρια γρήγορης εξόδου, παλλινδρομικά κ.α.) ξεχωρίζει το περιστροφικό αρμεκτήριο, ιδανικό για μεγάλες μονάδες 500 αιγοπροβάτων και άνω.



Όπως αναφέρει η Westfalia, πέραν του ιδανικού τρόπου αρμέγματος, το περιστροφικό αρμεκτήριο είναι φιλικό προς τον αρμεκτή καθώς διαθέτει άριστη εργονομική διάταξη απαλλάσοντάς τον από τη συνεχή μετακίνησή του κατά τη διάρκεια του αρμέγματος.

Η ταχύτητα περιστροφής ρυθμίζεται ανάλογα με την απόδοση των ζώων. Με ένα περιστροφικό αρμεκτήριο π.χ. 36 θέσεων για μονάδες 1.000 εως 1.200 ζώων, επιτυγχάνεται η αρμεγή 80% περισσότερων ζώων ανα ώρα, με έναν αρμεκτή λιγότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο αρμεκτήριο γρήγορης εξόδου (FE) 36 θέσεων με 36 αρμεκτικές μονάδες.

Έτσι λέει η κατασκευάστρια επιτυγχάνεται επίσης μείωση των εξόδων διαχείρισης, καθώς αρμέγονται περισσότερα ζώα ανα ώρα (με τις πρωτοποριακές αρμεκτικές μονάδες TS και ZS). Ταυτόχρονα μειώνεται το προσωπικό και εξοικονομείται χρόνος για την καλύτερη εποπτία και φροντίδα του κοπαδιού.



Επιπλέον ο παραγωγός έχει την δυνατότητα να συνδυάσει το αρμεκτήριο αυτό με την καινοτόμα ηλεκτρονική διαχείριση κοπαδιού DairyManagementSystem 21.

Αυτή προσφέρει αξιόπιστη αναγνώριση των ζώων, ακριβή γαλακτομέτρηση, καταγράφοντας λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο παραγωγός για την ποιοτική διαχείριση του κοπαδιού του.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

18-03-2022 13:05Fei laly

Tha me endiefere kai ena systina aftomatou taismatos

Απάντηση

18-03-2022 13:02Fei kaly

Ti timi exei ena peristrefomeno posa pairnei kai an uparxei prospectus analytiko tha me endiefere

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία