Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Profi

Οι νέες τεχνολογίες στους λιπασματοδιανομείς της Amazone

Η Amazone έχει εμπλουτίσει την γκάμα της στους λιπασματοδιανομείς με δύο νέους τύπος μηχανημάτων τεχνολογίας ISOBUS, τον ΖΑ-V και ΖΑ-TS χωρητικότητας από 1.400 έως 4.200 λίτρα.

EasyCeck_d0_kw_PA183917_d1_180808_EasyChecknew

Βασίλης Σοφός

238
0

Οι ΖΑ-V και Za-TS διατίθενται σε όλα τα σιάδια εξοπλισμού όπως η παραδοσιακή μηχανική κίνηση στους δίσκους και η υδραυλική για οικονομία στα καύσιμα, μηχανική και ηλεκτρονική ρύθμιση της ποσότητας και του πλάτους εργασίας, αυτόματη υποδιαίρεση πλάτους εργασίας έως και 128 υποδιαιρέσεις και άλλες καινοτομίες.Το σύστημα SBS (Soft Balistic System), είναι ένα σύστημα προστασίας και διαφύλαξης του λιπάσματος, ώστε αυτό να περάσει μέσα από τη χοάνη να αναδευθεί, να τοποθετηθεί στο δίσκο και να εκτοξευθεί χωρίς να θρυμματιστεί και να χάσει τις φυσικές του ιδιότητες.

Το λίπασμα τοποθετείται στο δίσκο σε μικρή απόσταση από το κέντρο του δίσκου, εκεί που η ταχύτητα περιστροφής είναι μικρή. Ο δίσκος που περιστρέφεται για τον ίδιο σκοπό με μόνο 720 στρ/ λεπτό, εκτοξεύει το λίπασμα μέσω των μεγάλων σε μήκος φτερών.

Η θυρίδα εκροής είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να μπορεί να ρίξει με απόλυτη ακρίβεια από ελάχιστες ποσότητες έως και 650 κιλά/λεπτό (στο ZA-TS) λέει η Amazone. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να ρίξεις 50 κιλά το στρέμμα, με 36 μέτρα πλάτος εργασίας κινούμενος με 21 χλμ/ώρα.Ακόμα μία νέα τεχνολογία από την Amazone είναι η ρίψη του λιπάσματος σε δύο επίπεδα. Με τα φτερά στους δίσκους να έχουν ακριβώς τον αντίθετο σχεδιασμό το ένα από το άλλο η Amazone επιτυγχάνει όχι μόνο να διπλώνει στο πλάτος εργασίας αλλά και στο ύψος.

Αυτό εξασφαλίζει σύμφωνα με την κατασκευάστρια ομοιομορφία στην πράξη, μιας και το τρακτέρ ακολουθεί αναγκαστικά τις ανωμαλίες του χωραφιού. Ο περιοριστής διασποράς (στο ZA-V) είναι ηλεκτρικά τηλεχειριζόμενος, έτσι ώστε μέσα από το τρακτέρ και κατά τη διάρκεια της εργασίας να ρυθμίζεται η απόσταση διασποράς στις καμπύλες του χωραφιού. Στο ZA-TS ο περιορισμός στη διασπορά γίνεται αλλάζοντας εν κινήσει τη θέση των φτερών διευκολύνοντας έτσι την αλλαγή από κανονική διασπορά σε διασπορά στην άκρη του χωραφιού.

Το Easy Check είναι το τελευταίο και πλέον εξελιγμένο σύστημα της Amazone για τον έλεγχο και τη ρύθμιση της διασποράς στο χωράφι. Το σύστημα αποτελείται από 16 πα- τάκια που τοποθετούνται σε τετράδες μέσα στο χωράφι, στο μισό πλάτος εργασίας του διανομέα.Μετά από ένα πέρασμα σε αυτήν την περιοχή του χωραφιού, μέσω της εφαρμογής easy check, φωτογραφίζοντας τα πατάκια, η εφαρμογή σου δίνει ακριβείς οδηγίες ρύθμισης για μια τέλεια διασπορά σε πραγματικές συνθήκες. Το σύστημα λειτουργεί και σε παλαιότερα μοντέλα της Amazone.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία