Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Profi

Εξατομικευμένες υπηρεσίες γεωργίας ακριβείας της Οικοανάπτυξη ΑΕ

Μία σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών γεωργίας ακριβείας για λίπανση, άρδευση, φυτοπροστασία και συγκομιδή προσφέρει η Οικοανάπτυξη ΑΕ για ευρεία γκάμα εκτατικών και εντατικών καλλιεργειών.

oikoanaptiksi_2

Βασίλης Σοφός

281
0

Η Οικοανάπτυξη χρησιμοποιεί όλα τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως δορυφορικές και εναέριες πολυφασματικές εικόνες, αισθητήρες εδάφους και βλάστησης, λιπασματοδιανομείς μεταβλητών δόσεων, χαρτογράφους αποδόσεων, κ.ά., που όμως συνδυάζονται λειτουργικά και με πιο παραδοσιακές τεχνολογίες, όπως εδαφολογικές αναλύσεις και φυλλοδιαγνωστική.Η εταιρεία διαθέτει εδώ και χρόνια τον δικό της στόλο μη επανδρωμένων εναέριων χαρτογραφικών, απεικονιστικών και ψεκαστικών μέσων.

Παράλληλα, έχει συστήσει μόνιμη πολυμελή ομάδα επιστημόνων υψηλής κατάρτισης και ειδικά τεχνικά συνεργεία εξωτερικών εργασιών, για την συλλογή, ομογενοποίηση και ανάλυση του συνόλου των δεδομένων της καλλιέργειας.

Η προσέγγιση αυτή βασίζεται σε εσωτερική ανάπτυξη αλγορίθμων που έχουν δυνατότητες προσαρμογής στις εξατομικευμένες ανάγκες του παραγωγού, αλλά και στην άμεση συνέργεια με τη βιομηχανία γεωργικών μηχανών για απρόσκοπτες εφαρμογές.Αρχικά, ψηφιοποιούνται όλα τα αγροτεμάχια της καλλιέργειας σε χαρτογραφικό υπόβαθρο πολύ υψηλής ευκρίνειας και συντάσσεται γεωβάση με όλα τα διαθέσιμα καλλιεργητικά στοιχεία, όπως ποικιλίες, ηλικία φυτών ή ημερομηνίες σποράς, αρδευτικό πρόγραμμα, στοιχεία αποδόσεων από προηγούμενες χρονιές, κ.ά.

Η συμβουλευτική λίπανσης βασίζεται στην διαμόρφωση διαχειριστικών ζωνών μέσα στις οποίες αναλύονται οι ιδιότητες του εδάφους, ενώ κατά την διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου γίνονται διορθωτικές παρεμβάσεις με βάση την ερμηνεία δορυφορικών και εναέριων λήψεων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Όπου απαιτείται, διενεργείται επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης από την ομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της συλλογής των εδαφικών δειγμάτων. H περίοδος κλείνει με την χαρτογράφηση των αποδόσεων και της ποιότητας κατά την συγκομιδή, η οποία βοηθά στην διαμόρφωση των διαχειριστικών ζωνών για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.Η Οικοανάπτυξη παρέχει την συμβουλευτική της με την μορφή ψηφιακών χαρτών που λαμβάνει ο παραγωγός στο κινητό του σε πραγματικό χρόνο (εικόνα δεξιά). Δεν απαιτούνται ειδικά λογισμικά, ούτε ακριβός εξοπλισμός, αφού η εταιρία αναπτύσσει λειτουργικές εναλλακτικές λύσεις για κάθε περίπτωση, ώστε ο παραγωγός να έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει άμεσα τις κατευθύνσεις της ομάδας.

Το PreFer είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο για γεωχωρική διαχείριση της λίπανσης μεγάλων καλλιεργειών, όπως ρύζι, καλαμπόκι και άλλα σιτηρά, καθώς και βιομηχανικά φυτά, όπως βαμβάκι, τεύτλα, ηλίανθος και ελαιοκράμβη.

Η διαχρονική ανάλυση των δορυφορικών εικόνων της καλλιέργειας και των χαρτών απόδοσης είναι το κλειδί για εμπεριστατωμένη διαμόρφωση ζωνών διαχείρισης.

Η Opora είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο για γεωχωρική διαχείριση δενδρωδών καλλιεργειών. Από τις εικόνες drone εξάγονται ψηφιακοί χάρτες της κόμης των δένδρων μαζί με την τοπογραφική αποτύπωση του κτήματος, τα οποία μαζί με τα εδαφολογικά οδηγούν στην διαμόρφωση των διαχειριστικών ζωνών.Στη συνέχεια η καλλιέργεια παρακολουθείται για πιθανή καταπόνηση σε κλίμακα κλαδιού και προτείνονται κατάλληλες παρεμβάσεις. Το Premno είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο για γεωχωρική διαχείριση αμπελώνων.

Οι αμπελώνες χαρτογραφούνται από drone σε κλίμακα πρέμνου, ενώ στη συνέχεια η καλλιέργεια παρακολουθείται συστηματικά μέχρι και τον τρύγο.

Εκτός από την άρδευση, την λίπανση και την φυτοπροστασία, εξάγονται και χάρτες ωρίμανσης για στοχευμένη συγκομιδή.

Η ενσωμάτωση εδαφικών αναλύσεων και αμπελοοινικών στοιχείων σε συνδυασμό με μικροοινοποίηση μπορούν να οδηγήσουν τελικά σε ταυτοποίηση μονάδων terroir.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία