Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Profi

Γκατζετάκι συγκολλήσεων Magswitch

Πού διαφοροποιείται ο συγκεκριμένος σφιγκτήρας από τους άλλους; Η κάτω στρογγυλή επιφάνεια κάνει ένα δόντι, με άλλα λόγια ένα χείλος, και με αυτό τον τρόπο όλη η μαγνητική ροή συγκεντρώνεται εκεί ενισχύοντας τη σταθερότητα.

mag_3

Βασίλης Σοφός

254
1

Για την επισκευή και συγκόλληση υλικών χάλυβα, όπως συνηθίζεται στο κλάδο της βιομηχανίας, οι τεχνίτες χρησιμοποιούν τους λεγόμενους σφιγκτήρες γείωσης συγκόλλησης, είτε μικρούς είτε μεγάλους.Αλλά και στον γεωργικό κλάδο, όταν επιχειρείται η συγκόλληση χαλύβδινων σωλήνων για παράδειγμα, οι σφιγκτήρες αποδεικνύονται χρήσιμοι και ασφαλείς.

Αυτό που λαμβάνει υπόψη οποιοσδήποτε εργάζεται σε αυτόν τον κλάδο είναι η γείωση που πρέπει να έχει κατά τη διάρκεια της εργασίας ( η εκτροπή του ηλεκτρικού ρεύματος στη γη για αποφυγή τραυματισμών) και η σωστή τοποθέτηση του υλικού για συγκόλληση.Σε αυτό απάντησαν πολλές εταιρείες κατασκευής τέτοιου είδους εργαλείων όπως η Magswitch που διαθέτει σφιγκτήρες γείωσης για τον αγροτικό κλάδο όμως. Αυτή η νέα γενιά μαγνητών έχει μικρό μέγεθος και βάρος και στη περίπτωση του Magswitch το εξάρτημα ζυγίζει 278 γραμμάρια.

Πού διαφοροποιείται όμως ο συγκεκριμένος σφιγκτήρας; Αρχικά, η κάτω στρογγυλή επιφάνεια κάνει ένα δόντι, με άλλα λόγια ένα χείλος, και με αυτό τον τρόπο όλη η μαγνητική ροή συγκεντρώνεται εκεί ενισχύοντας τη σταθερότητα.

Επίσης, συνολικά η επιφάνεια κάνει μια μικρή κλίση ώστε να υπάρχει η τέλεια επαφή με υλικό χάλυβα το οποίο είναι στρογγυλεμένο, στη περίπτωση που πρόκειται για σωλήνα παραδείγματος χάριν.

Και πώς απενεργοποιείται ο μαγνήτης με το πέρας της συγκόλλησης; Εσωτερικά και προστατευμένα από χάλυβα, υπάρχουν δύο μικρά σημεία με νότιο και βόρειο μαγνητικό πόλο. Ο ακραίος μαγνήτης είναι συνδεδεμένος στη μικρή λαβή που είναι απ’έξω.Όταν δηλαδή είναι απενεργοποιημένος ο σιφιγκτήρας, τα μαγνητικά κύματα τρέχουν γύρω από το περίβλημα που εκείνη τη στιγμή δεν είναι μαγνητισμένο.

Όταν ενεργοποιείται ο σφιγκτήρας ο ακραίος μαγνήτης περιστρέφεται και παίρνει θέση ώστε οι πόλοι να έλκουν ο ένας τον άλλον. Η μαγνητική δύναμη συγκεντρώνεται στην επιφάνεια και ο σφιγκτήρας σφίγγει αποτελεσματικά.,

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-05-2019 00:32Νίκος

Ωραία όλα... Που το αγοράζουμε αυτό το πράγμα, ξέρει κανένας;;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία