BACK TO
TOP
Profi

Συρόµενο αλλά με αρετές αυτοκινούμενου το ψεκαστικό Vicon iXtrack T4

Με πρακτικές λύσεις και το ψεκαστικό iXter να συνδυάζεται µε µπροστινή δεξαµενή, το Vicon γίνεται η ιδανική εναλλακτική λύση έναντι των αυτοκινούµενων οχηµάτων. Μετά το iXtrack T3 που ντεµπούταρε στη LAMMA, ιδού το iXtrack Τ4

26-28

82
0

Η Vicon ανανέωσε το στόλο των συρόµενων ψεκαστικών της µε στόχο τώρα να ευχαριστήσει τους χρήστες των ψεκαστικών µε χωρητικότητες στα 4000 λίτρα, όπως είναι το iXtrack T4. Το αναβαθµισµένο ψεκαστικό της Vicon είναι εξοπλισµένο µε κόκκινη, αντί για την πιο οικίεα, κίτρινη δεξαµενή, µε γκρι πλαίσιο και εξαρτήµατα. Το µοντέλο είχε αποκαλυφθεί σαν πρωτότυπο στην Agritechnica προ τετραετίας, µε τους πελάτες να αναγνωρίζουν τη σταθερότητα, την καλή διαχείριση του ψεκαστικού υγρού, το ψεκασµό ακριβείας και τα «έξυπνα» ηλεκτρονικά συστήµατα ως τα πολλαπλά οφέλη για το χωράφι τους. «Με πολλές περιοχές του Ηνωµένου Βασιλείου να έχουν ανώµαλο έδαφος, η σταθερότητα είναι σηµαντική», σχολιάζει ο Γενικός ∆ιευθυντής της Vicon  στο Ηνωµένο Βασίλειο David Furber προσθέτοντας: «Το Τ3 και το Τ4 διαθέτουν αξονικό σύστηµα διεύθυνσης, χαµηλό κέντρο βάρους λόγω σχεδιασµού της δεξαµενής και µαζεµένο µέγεθος».

Το σύστηµα ψεκασµού είναι τοποθετηµένο σε ένα κεντρικό πλαίσιο, επιτρέποντας στην κατασκευή να είναι στενότερη και να πετυχαίνει γωνία στροφής 32 µοιρών. Η ακτίνα στροφής κυµαίνεται µεταξύ 4,15 και 4,40 µέτρων στο Τ3 και 5,25 µε 5,5 µέτρα στο Τ4, εξ’ αιτίας του αυξηµένου µήκους που έχει το σασί του τελευταίου για να φιλοξενεί τη δεξαµενή µεγαλύτερης χωρητικότητας.

Οι περιστρεφόµενοι λασπωτήρες κρατούν την µπούµα καθαρή όσο το ψεκαστικό στρίβει, µε το πλάτος τροχιάς να µπορεί να προσαρµοστεί χειροκίνητα από 1,5 έως 2,25 µέτρα.

Η Vicon, ή Rau όπως ονοµαζόταν στο παρελθόν, χρησιµοποιεί αξονικό σύστηµα διεύθυνσης από το 2002, αλλά τώρα το σύστηµα εξελίχθηκε και δίνει µειωµένη γωνία στροφής. Μπορεί επίσης να αφαιρεθεί και ευκολότερα από το τρακτέρ, καθώς το ποτενσιόµετρο είναι συνδεδεµένο µόνο µε δύο καλώδια.

H Vicon διαθέτει το Τ4 µε υδραυλικά φρένα, µε αερόφρενα, ακόµα και µε φρένα φορτίου και τα ακροφύσια της Norac µαζί µε τα αερόφρενα µπορούν να τροφοδοτούνται από το σύστηµα αέρα του τρακτέρ.

Το Τ4 διαθέτει ανάρτηση ράβδου ζεύξης στην υδραυλική ανάρτηση της µπούµας µε την οποία εξοπλίζεται από τον στάνταρντ εξοπλισµό το Τ3.

Η αναρτώµενη στήριξη της µπούµας αποτελεί και τη βάση για το σύστηµα ελέγχου αυτής. H παραλληλόγραµµου σχήµατος βάση είναι ενεργή στον αγρό και στη µεταφορά προσφέροντας πολύ καλή σταθερότητα και δουλεύοντας µε τους αισθητήρες ύψους της Norac για να παρέχει τη λειτουργία ελέγχου του ύψους, διατηρώντας την ισορροπία της µπούµας και το προκαθορισµένο ύψος ψεκασµού. Όλα τα συστήµατα είναι συµβατά µε ISObus, ώστε να µπορούν να επικοινωνούν µε το τερµατικό της καµπίνας και κατ'επέκταση ο χειριστής να παρακολουθεί από εκεί τις λειτουργίες. Αξιοσηµείωτες είναι οι σύγχρονες λειτουργίες που ενσωµατώνει το µοντέλο. Τα Τ3 και iXter, µε ιστό 24 µέτρων είναι συνήθως εξοπλισµένα µε το δύο αισθητήρων «Boom Guide Comfort», που παρέχει διόρθωση ύψους και κλίσης, σε ελαφρώς επικλινή εδάφη. Το «Boom Guide Pro», προσθέτει έναν τρίτο αισθητήρα στο κέντρο του ιστού και ελέγχει την αριστερή και τη δεξιά πλευρά ανεξάρτητα, προσθέτοντας θετική και αρνητική µεταβλητή γεωµετρία για πιο απαιτητικά εδάφη. Το Boom Guide Pro Active, το οποίο έρχεται στάνταρντ στα µοντέλα των 36 µέτρων και πάνω, χρησιµοποιεί τον κύλινδρο διόρθωσης κλίσης στο παραλληλόγραµµο, για να ανταποκριθεί σε ακόµη πιο απαιτητικές συνθήκες.

Τέλος, υπάρχει και µια πιο «επαγγελµατική» έκδοση στα µοντέλα των 36 και 24 στην οποία που χρησιµοποιούνται 5 αισθητήρες κατά µήκος της µπούµας. Με τον ιστό στα 36 µέτρα είναι σε λειτουργία και οι 5 αισθητήρες και όταν αυτή δουλεύει στα 24 µέτρα οι εσωτερικοί αισθητήρες παρέχουν στην µπούµα καθοδήγηση.

Ο κ. Furber προσθέτει: «Βλέπουµε αρκετό ενδιαφέρον από τους πελάτες οι οποίοι καταφεύγουν στην µπούµα των 36 µέτρων, αλλά την ίδια στιγµή έχουν ανάγκη και ψεκασµό µε 24µετρη µπούµα. Ο ιστός είναι διαθέσιµος σε ατσάλι ή αλουµίνιο και φτάνει έως 40 µέτρα, µε τριπλό δίπλωµα στα πιο φαρδιά µοντέλα, διατηρώντας το µέγιστο των 4 µέτρων σε ύψος, όσο είναι διπλωµένο. Μια υδραυλική ασφάλεια προστατεύει τον εξωτερικό τοµέα στις εκδόσεις από ατσάλι, µήκους 32-40 µέτρων.

Η διαχείριση του ψεκαστικού υγρού προσφέρει τη δυνατότητα γεµίσµατος µε τον σωστό και ακριβή όγκο υγρού και ρυθµό ψεκασµού.

Με την αντλία τοποθετηµένη χαµηλά, στη δεξιά πλευρά του ψεκαστικού, η θέση της µάνικας, της βαλβίδας και της απορροής είναι σχεδιασµένη ώστε να µειώνει το ποσό του υγρού που αποµένει στη δεξαµενή.

Η χοάνη επαγωγής ξεπλένει αντλώντας από τη δεξαµενή καθαρού νερού, µέσω τριών ακροφυσίων στροβιλισµού κάτω από το χείλος, ενός αναδευτήρα για σκόνες στη  βάση και ενός ακροφυσίου έκπλυσης του δοχείου Hypro.

Τα δοχεία µπορούν να στραγγίσουν στο µεγάλο, επίπεδο πτυσσόµενο καπάκι, που έχει χωρητικότητα φορτίου 25 κιλών.

Μέρος του συστήµατος iXclean, ο εξοπλισµός πλήρωσης και καθαρισµού της γραµµής ψεκασµού ENFO προετοιµάζει τη γραµµή ψεκασµού και καθαρίζει κάθε τµήµα του βραχίονα µετά τον ψεκασµό.

«Οι περισσότεροι πελάτες επιλέγουν το iXclean Comfort που επιτρέπει στο ENFO και σε ένα ενιαίο πρόγραµµα καθαρισµού να ενεργοποιούνται από την καµπίνα», λέει ο κ. Furber. «Το iXclean Pro διαθέτει πλήρη αυτόµατο καθαρισµό µε τριπλή έκπλυση, αφήνοντας λιγότερο από 1% χηµικά στη δεξαµενή - ο χειριστής µπορεί να ξεπλύνει στο πεδίο, αφήνοντας το σύστηµα να εκτελέσει το πρόγραµµα ξεβγάλµατος ενώ ολοκληρώνει άλλες εργασίες για παράδειγµα.

Όλοι οι ψεκαστήρες της σειράς Τ είναι συµβατοί µε το ISObus, χρησιµοποιώντας το Tellus Go, το Pro της Vicon ή το τερµατικό του τρακτέρ και µια νέα σουίτα λογισµικού iXspray που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση όλων των λειτουργιών ψεκασµού. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για κουτί διακόπτη και οι λειτουργίες µπορούν είτε να ελέγχονται απευθείας από την οθόνη αφής ή χρησιµοποιώντας το joystick IsoMatch Grip, το οποίο έχει 11 κουµπιά και είναι προγραµµατιζόµενο για 44 λειτουργίες.

Σύνοψη: Με την αναβάθµιση των iXtrack T3 και µε τα τρακτέρ της µικροµεσαίας κατηγορίας να προσφέρουν αναµφισβήτητα ασφαλέστερες οδικές µεταφορές, οι συρόµενοι ψεκαστήρες αυξάνουν συνεχώς την ανταγωνιστικότητά τους µε τα µοντέλα της Vicon να προσανατολίζονται προς αυτήν ακριβώς την γραµµή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία