BACK TO
TOP
Profi

«Όλα για τον καρπό» το μότο της New Holland για τη νέα CR 7.80

Αναβαθμίζονται οι θεριζοαλωνιστικές της εταιρείας με μια φρέσκια προσθήκη στην επιτυχημένη γκάμα των CR Revelation

20-37_7

Βασίλης Σοφός

35
0

Αρέσκεται στη λήψη αποφάσεων µέσω των αυτοµατοποιηµένων της συστηµάτων χωρίς να «υποτιµά» όµως και την κρίση του χειριστή η νέα θεριζοαλωνιστική CR 7.80 που λανσάρει η New Holland ως βασικό µοντέλο στην βραβευµένη γκάµα CR Revelation.

Αυτό δε σηµαίνει όµως ότι η βασική CR 7.80 στερείται των αυτοµατισµών που ενσωµατώνουν τα υπόλοιπα µοντέλα όπως είναι το αναβαθµισµένο σύστηµα αυτοµατισµού IntelliSense™ που µεγιστοποιεί τη συγκοµιδή και ελαχιστοποιεί τις απώλειες και τον κατεστραµµένο καρπό ή το σύστηµα αυτοµατισµού τροφοδοσίας καρπού IntelliCruise™ II που, όπως υποστηρίζει η εταιρεία,  παρέχει καλύτερη απόκριση αλλά και σταθερότητα στο µηχάνηµα.

Η νέα «µικρή» CR 7.80 τροφοδοτείται όµως από τον κινητήρα Cursor 9 Common Rail ονοµαστικής απόδοσης 360 ίππων µε τη µέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 401 ίππους.

Το νέο µοντέλο διαθέτει επίσης αισθητήρα κούνιας µε µονή επιστροφή. Όπως λέει και η New Holland, µε τη δεξαµενή καυσίµου των 750 λίτρων, µε 9500 λίτρα χωρητικότητα σιλό και υψηλή ταχύτητα εκφόρτωσης 126 λίτρων/δευτερόλεπτο, η CR 7.80 παρέχει πολύ υψηλή απόδοση για τα δεδοµένα της κατηγορίας.

Νέο Ground Drive µε κιβώτιο δύο ταχυτήτων

Η CR 7.80 διαθέτει ένα νέο Ground Drive, µε κιβώτιο δύο ταχυτήτων, ενσωµατωµένα φρένα σε δίσκους µε λάδι, µεγαλύτερη υδροστατική αντλία και ηλεκτροϋδραυλική ανάρτηση. Το κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει δύο σειρές ταχυτήτων – µία για εργασία στο χωράφι, από 0 έως 17 km/h  και µία για πορεία στον δρόµο από το µηδέν µέχρι τη µέγιστη ταχύτητα, η οποία ρυθµίζεται από το εργοστάσιο σύµφωνα µε τους τοπικούς κανονισµούς σε κάθε αγορά.

Σύµφωνα µε την κατασκευάστρια, το δύο ταχυτήτων κιβώτιο ground drive προσφέρει µεγαλύτερη δύναµη έλξης, βελτιωµένη ικανότητα αναρρίχησης σε επικλινές έδαφος και ταχύτερη απόκριση και αυτό αποδίδεται φυσικά στην µεγαλύτερη υδροστατική αντλία που τοποθέτησε η New Holland. Τι σηµαίνει αυτό πρακτικά; Ότι δεν χρειάζεται να διακόψετε για αλλαγή των ταχυτήτων στο χωράφι ή στον δρόµο και κατ’επέκταση έτσι αυξάνεται η αποδοτικότητα της θεριζοαλωνιστικής.

Ανάµεσα στα εντελώς νέα χαρακτηριστικά που φέρει η µικρή CR7.80 βρίσκονται τα υγρά φρένα και η βαλβίδα µε σερβοµηχανισµό χάρη στον οποίο βελτιώνεται ο έλεγχος της πέδησης και αυξάνεται η ασφάλεια της µηχανής συµπεριλαµβανοµένου και του νέου χειρόφρενου µε διπλή δράση.

Ηλεκτροϋδραυλική ανάρτηση

Στο νέο δηµιούργηµά της, τέλος, η New Holland πρόσθεσε τη νέα τηλεχειριζόµενη ηλεκτροϋδραυλική ανάρτηση. Λειτουργεί χωρίς µεγάλη προσπάθεια µε ένα διακόπτη ποδιού που βρίσκεται στην καµπίνα. Παραµένει ενεργή υπό υδραυλική πίεση και τα λοξά δόντια στον σύνδεσµο κλειδαριάς µε σιαγόνες εξασφαλίζουν ότι απενεργοποιείται ενεργά όταν η ηλεκτροϋδραυλική ανάρτηση απενεργοποιείται στην καµπίνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία