BACK TO
TOP
Profi

Θεριζοαλωνιστική John Deere T-Series: Απλόχερη δύναμη

Η γκάμα της Σειράς T αποτελείται από 4 μοντέλα (T550, T560, T660 και T670) που αποδίδουν από 271 έως και 392 ίππους ενώ οι κινητήρες τους είναι συμμορφωμένοι με τα τελευταία πρότυπα ρύπων Stage V.

t_combine_01_r2c001195_mod2_lsc_large_920ee0a041510703a71f6cca57d0f56e3a288ccb

Βασίλης Σοφός

130
0

Κάθε νέο μοντέλο θεριζοαλωνιστικής της John Deere φέρει και κάτι επαναστατικό κάθε φορά, έχοντας όμως κρατήσει «παρακαταθήκη» τα χαρακτηριστικά των άξιων προκατόχων της. Αυτή τη φορά οι μηχανικοί της John Deere εφοδίασαν τη νέα Σειρά T των θεριζοαλωνιστικών με το βελτιωμένο σύστημα διαχωρισμού Tangential Plus, που ανεβάζει σημαντικά τα επίπεδα απόδοσης, συνεργαζόμενο με όλα τα υπόλοιπα τεχνολογικά βοηθήματα που επιτάσσει η νέα εποχή της γεωργίας ακριβείας.

Η καινοτομία Tangenial Plus στην γκάμα T

Σύμφωνα με την εταιρεία, Ο νέος διαχωριστής των 800 χιλιοστών που ενσωματώνει το σύστημα Tangenial Plus είναι ένας από τους μεγαλύτερους της αγοράς. Το κοίλο επανασχεδιάστηκε από κάτω, με την John Deere να λέει ότι συνολικά η απόδοση αυξήθηκε κατά 10%.

Το σύστημα ροής της καλλιέργειας δε «λυγίζει ούτε σπάει το σιτάρι ή το άχυρο και βελτιωμένη απόδοση για όλες τις καλλιέργειες και όλες τις συνθήκες συγκομιδής. Τα προηγμένα συστήματα αλωνίσματος και καθαρισμού έχουν πλέον και μία από τις μεγαλύτερες επιφάνειες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μικρές αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στις κεφαλές ώστε να ταιριάζουν ιδανικά στην εκάστοτε καλλιέργεια.

Οι συμβατές με τις θεριζοαλωνιστικές μηχανες Τ κεφαλές είναι οι κλασικές 600R, 600F, 600X και οι κεφαλές με ιμάντες 700PF, 700D και 700FD, με το πλάτος αυτών, ανάλογα την έκδοση, να φτάνει τα 13,7 μέτρα. Η γωνίας περιτύλιξης του κυλίνδρου σπασίματος έχει επεκταθεί κατά 8 μοίρες ενώ, όπως αναφέρθηκε, ο διαχωριστής έχει αυξηθεί από τα 660 στα 800 χιλιοστά. Ακόμη, οι γωνίες και τα σημεία διασύνδεσης μεταξύ των κυλίνδρων διατηρήθηκαν για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ροή καλλιέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η περιοχή αλωνίσματος και διαχωρισμού έχει αυξηθεί κατά 18%. Ο κύλινδρος των 660 χιλιοστών εγγυάται καθαρό και άμεσο αλωνισμό που διατηρεί σε ιδανική κατάσταση το άχυρο, χωρίς να φθείρονται οι κόκκοι. Αυτό αποδίδεται στις μεγάλης διαμέτρου 10 ραβδώσεις, του υψηλού ταλαντευόμενου βάρος και του γεγονότος ότι οι θεριζοαλωνιστικές της John Deere εστιάζουν πιο πολύ στο τρίψιμο παρά στο κτύπημα. Ο ανοικτός κύλινδρος κατευθύνει τη σκόνη στο μηχάνημα και δεν τον βγάζει έξω από τον τροφοδότη δίνοντας καλύτερη ορατότητα προς την κεφαλή. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παραγωγού η John Deere προσφέρει δύο συστήματα τεμαχισμού: το Fine Cut και το Extra Fine Cut.

Και τα δύο μοντέλα διανέμουν ομοιόμορφα τα υπόλειμματα πίσω από την θεριζοαλωνιστική, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την επακόλουθη εργασία στο πεδίο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μαλακά μαχαίρια για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου ή οδοντωτά για βέλτιστο μήκος κοπής αχύρου. Τα προαιρετικά πτερύγια Extra Fine Cut εξασφαλίζουν επίσης ομοιόμορφη κατανομή του αχύρου σε όλο το πλάτος ενώ η χαμηλή θέση τοποθέτησης του τεμαχιστή επιτρέπει την εργασία ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Ο χρόνος είναι χρήμα

Στην γκάμα των θεριζοαλωνιστικών της Σειράς T εντάσσονται τροχοφόρα αλλά και ερπυστριοφόρα μοντέλα. Αμφότερες οι εκδόσεις διατίθενται και με τη μετάδοση απεριόριστα μεταβαλλόμενων σχέσεων ProDrive που προσφέρει αίσθηση άνεσης στο δρόμο -τελική ταχύτητα μέχρι 40 χλμ./ώρα- αλλά και στο πεδίο. Ωστόσο, όπως λέει η κατασκευάστρια, δίνει τη δυνατότητα εξατομίκευσης επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να επιλέξει ανάμεσα σε τρία συνολικά συστήματα μετάδοσης.

Καμπίνα με άνεση γραφείου

Τα μοντέλα της Σειράς Τ εξοπλίζονται με την ευρύχωρη καμπίνα Premium Cab που διαθέτει πολύ καλή ηχομόνωση (71dB). Ο συνολικός χώρος που έχει στη διάθεσή του ο χειριστής είναι 3,30 m3 ενώ η οθόνη GreenStar 2630 θα τον βοηθήσει να εκτελέσει με εύκολο τρόπο όλες λειτουργίες που χρειάζεται.

Η John Deere διαθέτει για τις θεριζοαλωνιστικές της Σειράς τον εργονομικό λεβιέ MasterControl και, όπως τονίζει, παρέχει εξαιρετικά ομαλή υδροστατική ρύθμιση ττων στροφών και επιτρέπει στον χειριστή να να χειρίζεται πολλές άλλες λειτουργίες, όπως την την ανύψωση εκφόρτωση του τροφοδότη, το εμπρός / πίσω πηνίο, την ενεργοποίηση του AutoTrac την κεφαλή κ.α.

Η σειρά T έρχεται, τέλος, εφοδιασμένη με 10 συνολικά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, με την προαιρετική επιλογή για προσθήκη δύο επιπλέον φωτιστικών για τις μεγαλύτερες κεφαλές. Στο επαγγελματικό «πακέτο», ο χειριστής έχει και φώτα στο πλάι για να διευκολύνεται κατά τον εντοπισμό της επόμενης διαδρομής, αλλά και πίσω φώτα για την αποτελεσματική παρακολούθηση της κατανομής των τεμαχισμένων υπολειμμάτων, ακόμη και τη νύχτα.

Τα μηχανήματα της John Deere διαθέτει στην
ελληνική αγορά η εταιρεία Agrotech S.A (2310/795018)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία