BACK TO
TOP
Profi

Χορτοκοπτικό Kuhn GMD355: Ταξίδι στο πράσινο

Η Kuhn εισάγει στην αγορά το νέο, απλό στη χρήση, χορτοκοπτικό οπίσθιας τοποθέτησης GMD355, που επιταχύνει απαλά, ταξιδεύει ομαλά και είναι έτοιμο για χρήση όταν ο χειριστής θέλει να δουλέψει γρήγορα.

Screenshot_2021-05-26_at_9_44_57_AM

Βασίλης Σοφός

169
0

Αφοuγκραζόμενη τα σχόλια των χρηστών, η Kuhn αναβάθμισε το υπάρχον οπίσθιας τοποθέτησης χορτοκοπτικό της με τη νέα σειρά GMD105, η οποία προς το παρόν θα προσφέ- ρεται παράλληλα με τη σειρά 100. Η νέα σειρά αποτελείται από τρία μοντέλα, με το μικρότερο στην γκάμα να διαθέτει τώρα πλάτος εργασίας 2,80 μ. και τα άλλα δύο 3,20 και 3,50 μέτρα.

Eύκολο και γρήγορο στη χρήση

Η γαλλική φίρμα έχει επανασχεδιάσει την κεφαλή του μηχανήματος έτσι ώστε τώρα αυτό να κάθεται επίπεδα όταν είναι εκτός συνδέσμου, οπότε δεν χρειάζεται πλέον να ρυθμίζονται οι ράβδοι ανύψωσης για την επανεκκίνηση, κάτι που κάνει όλη τη λειτουργία πολύ πιο βολική.

Συνολική σταθερότητα

Η σύνδεση Cat II είναι στον βασικό εξοπλισμό και υπάρχουν δύο επιλογές τοποθέτησης. Αυτό μεταβάλλει το όριο της μετατόπισης κατά 19 εκατοστά, επιτρέποντας στο μηχάνημα να ταιριάζει καλύτερα με ένα μπροστινό χορτοκοπτικό ή να μπορεί να προσαρμοστεί σε φαρδύτερα ελαστικά τρακτέρ.



Για τη μεταφορά του, το χορτοκοπτικό διπλώνει 110 μοίρες, απλώνοντας το βάρος και στους δύο βραχίονες ανύψωσης, με αποτέλεσμα μια πολύ καλύτερη συνολική σταθερότητα. Το προστατευτικό στο μηχάνημα διπλώνει αυτόματα, βοηθώντας στη μείωση του ύψους μεταφοράς κάτω από τα 4 μέτρα όταν το GMD355 χαμηλώσει ελαφρά στους βραχίονες ανύψωσης. Δεν υπάρχουν φώτα εργασίας στα μοντέλα GMD105 κάτω από τα 4 μέτρα.

Βελτιωμένη γεωμετρία

Ως μέρος της γενικής αναθεώρησης της κεφαλής, το σημείο περιστροφής έχει μετατοπιστεί κατά 1,85 μέτρα από το κέντρο, επιτρέποντας στο μηχάνημα να περιστρέφεται 22 μοίρες στον πίσω τροχό όταν συναντά ένα εμπόδιο.



Η επαναφορά γίνεται από προεντεταμένο μάνδαλο και όταν αυτό ταξιδεύει, ο χειριστής αντιστρέφει για λίγο με το χλοοκοπτικό στο έδαφος για να επαναφέρει το μάνταλο. Αυτή η αλλαγή στη γεωμετρία βελτίωσε επίσης το ύψος ανύψωσης σε περίπου 50 εκατοστά ενώ το μηχάνημα καθαρίζει ακόμη και μεγάλες θημωνιές. Η ανύψωση και η επιστροφή στην εργασία είναι, όπως αναφέρθηκε, πολύ πιο γρήγορη και ομαλότερη.



Για την ανάρτηση φροντίζει ένα ελατήριο, και αυτό μπορεί να χαλαρώσει εύκολα ανοίγοντας ένα μάνδαλο όταν το μηχάνημα είναι σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρει και η εταιρεία, αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ελατηρίου. Η τάση του τελευταίου μεταβάλλεται ρυθμίζοντας το ύψος των κάτω συνδέσμων -μια απλή και πρακτική τεχνική. Το σύστημα κίνησης επιτρέπει επίσης στο χορτοκοπτικό να λειτουργεί σε αρνητική γωνία κατά την κοπή.

Ισχύς με «ProtectaDrive»

Τα χορτοκοπτικά GMD105 απαιτούν 540 σ.α.λ., με ισχύ που ρέει προς την τροχαλία στο πίσω μέρος και μέσω της ζώνης ισχύος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Και στη συνέχεια κάτω. Σε αντίθεση με τα μοντέλα GMD100, εδώ δεν υπάρχει αντίθετη μεταφορά ισχύος στον εσωτερικό δίσκο. Το πάτωμα διαθέτει το γνωστό σύστημα ασφαλείας «ProtectaDrive».

Σύνοψη

Το χορτοκοπτικό GMD355 εργάστηκε σε συνδυασμό με ένα μπροστινό χλοοκοπτικό F310 σε ένα Deutz-Fahr Agrotron 120. Στο δρόμο, ο συνδυασμός ταξιδεύει πολύ καλά και είναι πάντα έτοιμος με την άφιξη στο πεδίο.

Τα μηχανήματα της Kuhn διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Kuhn Center Hellas (τηλ. 2410/660603)

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία