BACK TO
TOP
Profi

Δυνατό τεστ για το νέο κιτ δισκοσβάρνα-σπαρτική Lemken Zirkon 12/600K και Solitair 23+

Mε την προσθήκη του ISObus και άλλων νέων χαρακτηριστικών, η γερµανική κατασκευάστρια κάνει την εµφάνισή της µε έναν πτυσσόµενο συνδυασµό δισκοσβάρνας-σπαρτικής 6 µέτρων, τον οποίο δοκιμάζουμε στο profi Νοεμβρίου

3_55

184
0

Όταν η Lemken παρουσίασε για πρώτη φορά τη µπροστινή της χοάνη, το 2018, ακολούθησε η σπαρτική καλαµποκιού Azurit για την παροχή λιπάσµατος. Αµέσως µετά η µπροστινή χοάνη συνδυάστηκε µε µια νέα ράβδο µαχαιριών OptiDisc για τις δισκοσβάρνες Zirkon 4 και 4,5 µέτρων.

Η χωρητικότητα χοάνης µε την προσθήκη της 6,0 µέτρων Solitair 23 εξακολουθεί να είναι 1.900 λίτρα και υπάρχει η επιλογή για τροχούς πίεσης από κάτω. Τα ελαστικά έχουν γενναιόδωρο µέγεθος 340/55-16 και µπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων αρκεί να επιλεχθεί το βαρύτερο πλαίσιο.

Η Lemken έχει τοποθετήσει τους τροχούς πολύ µπροστά για να βελτιώσει την κατανοµή βάρους µεταξύ της πίσω µονάδας των 5,5 τόνων και της άδειας µπροστινής χοάνης, η οποία ζυγίζει 1.440 κιλά µε τα πρόσθετα βάρη 25 κιλών x 14 Η ύπαρξη τροχών µπροστά βοηθά επίσης στην ικανότητα διεύθυνσης και διατηρεί το συνολικό ύψος χαµηλά για καλύτερη ορατότητα προς τα εµπρός.

Οι τροχοί αντισταθµίζονται επίσης µε τον «γείτονά» τους, για να βελτιωθεί η αντίσταση κύλισης σε ελαφρά εδάφη. Για καλύτερη πρόσβαση, υπάρχουν βήµατα που οδηγούν σε µια πλατφόρµα καλού µεγέθους ενώ το κάλυµµα συνοδεύεται από ένα ηµιαυτόµατο σύστηµα «roll-up». Οι πτυσσόµενες σήτες στο πάνω µέρος της χοάνης είναι ένα πραγµατικά έξυπνο σχέδιο, αφού έχουν κλίση µε ορισµένες συµπαγείς περιοχές για να εξασφαλιστεί ότι η χοάνη µπορεί να γεµίσει πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία