BACK TO
TOP
Profi

Η νέα σπαρτική µηχανή SC. Maria από την Gaspardo στην ελληνική αγορά

Βασικό χαρακτηριστικό της Gaspardo SC Maria είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης λίπανσης κατά την διάρκεια της σποράς µε ένα πέρασµα.

5_44

821
1

Η SC. MARIA είναι το νέο µοντέλο της Gaspardo εξειδικευµένο στην σπορά όπως το σιτάρι, το κριθάρι, ο βίκος, το τριφύλλι, η ελαιοκράµβη κ.α µε ταυτόχρονη λίπανση του εδάφους. Πρόκειται για µια εξαιρετική κατασκευή µε υλικά ευρωπαϊκής προέλευσης που ανεβάζουν το επίπεδο σε ότι αφορά την αντοχή και την απρόσκοπτη λειτουργία της µηχανής σε βάθος χρόνου. Με τη πρώτη µατιά διακρίνει κανείς έντονα την επιρροή της ιταλικής φινέτσας µε το ενισχυµένο σασί και τις πολύ διακριτικές κολλήσεις µετάλλων (όλες εκτελεσµένες από υψηλής απόδοσης ροµπότ).

Η µηχανή διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ανάλογα µε το πλάτος εργασίας που µπορεί να έιναι 3, 3.5 και 4 µέτρα αντίστοιχα, αλλά και τον τύπο των σπαρτικών στοιχείων που µπορεί να έιναι µε καρίνα ή δίσκο. Για την ελληνική αγορά η Gaspardo συστήνει το µοντέλο SC 300 µε 22 σπαρτικά στοιχεία µε δίσκο τοποθετηµένα σε 3 σειρές και συνολικό πλάτος εργασίας 3 µέτρα. Έτσι επιτυγχάνεται αδιάλειπτη σπορά χωρίς µπουκώµατα και ταυτόχρονα µεγάλη ευελιξία στον χειριστή.

Ένα επιπλέον επαναστατικό χαρακτηριστικό που συναντάµε µόνο στην SC. Maria είναι ο ρυθµιστής βάθους (παπουτσάκι) που διαθέτει κάθε σπαρτικό στοιχείο. Κοιτώντας προσεκτικά το σύστηµα του δίσκου διακρίνουµε τον κόκκινο ρυθµιστή ο οποίος ανάλογα µε το είδος του σπόρου επιτρέπει οµοιόµορφη σπορά και σταθερό βάθος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Έτσι, σπόροι όπως η ελαιοκράµβη, το τριφύλλι, ο βίκος κ.α. σπέρνονται µε τεράστια ακρίβεια και οµοιογένεια φυτρώµατος.

Η Gaspardo επέλεξε το συγκεκριµένο σύστηµα ρύθµισης βάθους γιατί προσφέρει σηµαντικό πλεονέκτηµα έναντι του τροχού πίεσης καθώς σε υγρό έδαφος κρατάει σταθερό το βάθος χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να πιεστεί ο σπόρος και να βγεί εκτός σποροκλίνης.

∆ιπλό όφελος µε ταυτόχρονη λίπανση

Η µηχανή διαθέτει ένα µεγάλο αµπάρι µε δύο ξεχωριστούς χώρους χωρητικότητας 485 λίτρα για σπόρο και 270 λίτρα για λίπασµα. Ο σπόρος και το λίπασµα περνάνε από το ίδιο σύστηµα γραναζιών και καταλήγουν µέσω σπιράλ στο έδαφος.

Με τη νέα Gaspardo η ρύθµιση της δοσολογίας είναι ευκολότερη από ποτέ. Χάρη στο ειδικά κατασκευασµένο ογκοµετρικό σύστηµα ο χειριστής µπορεί να ρυθµίσει µε ακρίβεια τα κιλά του σπόρου ανα στρέµµα και ανά καλλιέργεια. Το ειδικό γρανάζι 2 θέσεων επιτρέπει την επιλογή µικρών ή µεγάλων σπόρων ενώ µε την χρήση του ειδικού πίνακα δοσολογίας ο χειριστής επιλέγει ταχύτατα την ποσότητα που θέλει να ρίξει ανά στρέµµα. Συµπερασµατικά η Gaspardo προσφέρει στον επαγγελµατία αγρότη µια σιτοσπαρτική υψηλής ποιότητας και απόδοσης ικανή να αποφέρει ακρίβεια στη σπορά και να µειώσει τα περιττά έξοδα µε τη ταυτόχρονη λίπανση και σπορά στο χωράφι. Για όσους δεν επιθυµούν λίπανση η Gaspardo προσφέρει το µοντέλο Νina µε ίδιες ακριβώς προδιαγραφές αλλά µε ενιαίο αµπάρι µόνο για σπόρο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουµε και την πνευµατική σιτοσπαρτική Pinta µε σηµαντικά µεγαλύτερα πλάτη εργασίας (4, 5 ή 6 µέτρα). Η συγκεκριµένη µηχανή διαθέτει πατενταρισµένο σύστηµα ογκοµετρικής διανοµής µε αέρα µε επιλογή µηχανικού ή ηλεκτρονικού δοσοµετρητή. Η νέα Pinta ISOTRONIC διαθέτει ηλεκτρονική ρύθµιση της δοσολογίας από τη καµπίνα του τρακτέρ ανάλογα µε τις ανάγκες του χειριστή. Η νέα αυτή τεχνολογία συναντάται πλέον σε πολλές µηχανές Gaspardo οι οποίες προσφέρουν υψηλά επίπεδα ακρίβειας µε ταυτόχρονη υψηλή ταχύτητα σποράς στο χωράφι.

Τα µηχανήµατα της Gaspardo διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ (τηλ. 2310/780866)

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-08-2022 23:04Νίκος

Μια προσφορά θα ήθελα ευχαριστώ 6944446764

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία