
Η τροφή µπορεί να αντιστοιχεί σε έως και 70% του µεταβλητού κόστους ενός αγροκτήµατος γαλακτοκοµίας, ενώ µε την πρόσφατη άνοδο των τιµών έχει νόηµα από οικονοµικής άποψης να διασφαλίζεται ότι η τροφή χρησιµοποιείται όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά.
Η µείωση των αποβλήτων τροφής και το σωστό µείγµα µερίδων είναι δύο µέθοδοι που συµβάλλουν στη διατήρηση του κόστους σε χαµηλά επίπεδα, αλλά πολλοί αγρότες στη ∆ανία, οι οποίοι υποστηρίζονται από µια εταιρεία γενετικής, άρχισαν να αξιολογούν τη συµπεριφορά των αγελάδων ως προς την τροφή χρησιµοποιώντας τη νέα τεχνολογία.
Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda