BACK TO
TOP
Profi

Χορτοδετικό-τυλιχτικό Kuhn VBP7190 OC23: Εργασία εις διπλούν

Με τον επανασχεδιασμό του τυλιχτικού και του πλαισίου, το μοντέλο μεταβλητού θαλάμου της Kuhn γίνεται τώρα ικανό στο να παράγει ακόμα πιο μεγάλα δεμάτια.

fb_bru_Kuhn-VBP7190PWK_144_id392156_amd

187
0

Ακριβώς όπως και οι αυτόνοµες πρέσες της Kuhn, έτσι και τα συδυαστικά µηχανήµατα διατίθενται σε δύο εκδόσεις: την VBP7160, η οποία παράγει δεµάτια διαµέτρου από 0,80 έως 1,60 µέτρα, και την VBP7190, η οποία φτάνει τα 1,85 µέτρα.

Μπάλες δεσίµατος

Τέσσερις ιµάντες και τρεις κύλινδροι σχηµατίζουν το θάλαµο δεµατιάσµατος, ο οποίος έκανε καλή εντύπωση σε παλιότερη δοκιµή του VB7190. Επειδή σχηµατίζει µόνο ένα µικρό τρίγωνο στην αρχή, εξασφαλίζεται µια ασφαλής εκκίνηση και η σοδειά βρίσκεται υπό πίεση σχεδόν από την αρχή.

Από τη στιγµή που οι ιµάντες κινούνται από δύο κυλίνδρους, οι υγρές και βαριές καλλιέργειες δεν αποτελούν πρόβληµα. Η Kuhn χρησιµοποιεί ενεργές ξύστρες για να διατηρεί τους κυλίνδρους καθαρούς. Το σύστηµα ελέγχου πίεσης I-Dense είναι επίσης γνωστό από την προηγούµενη πρακτική δοκιµή του profi. Βασίζεται σε συνεχείς µετρήσεις από τον αισθητήρα υγρασίας για την αυτόµατη προσαρµογή της πίεσης δεµατιάσµατος στην καλλιέργεια µε τη χρήση των δύο βραχιόνων τάνυσης.

Σύστηµα εισαγωγής

Η συλλογή του υλικού ξεκινά µε τον συλλέκτη πλάτους 2,30 µέτρων, ο οποίος διαθέτει πέντε σειρές δοντιών σε µια τροχιά µε έκκεντρο. Ένας τεράστιος κύλινδρος συγκοµιδής προορίζεται να ισοπεδώνει τις σειρές σε ένα πιο εύπεπτο στρώµα συγκοµιδής. Σήµα κατατεθέν των χορτοδετικών της Kuhn είναι ο ρότορας µε τους ενσωµατωµένους κοχλίες.



Το κεντρικό τµήµα του ρότορα αποτελείται από τρία αιχµηρά στελέχη σε ελικοειδή σχηµατισµό, για να κατευθύνει τη σοδειά µέσα στο θάλαµο και πάνω από τα µαχαίρια - 14 βασικά για τεµαχισµό 70 χλστ. ή 23 µαχαίρια ως προαιρετική επιλογή.

Θάλαµος µε δύο ρολά

Ένα δοκιµασµένο σύστηµα δεσίµατος µε δίχτυ είναι το τυπικό µέσο για το δέσιµο των δεµατιών. Αλλά η Kuhn διαθέτει επίσης µια συνδυασµένη µονάδα, που µπορεί να χειριστεί δίχτυ ή φιλµ. Αυτή κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, µε το δέσιµο µε φιλµ να χρησιµοποιεί δύο συµβατικά ρολά τυλίγµατος 750 χλστ.



Σε σύγκριση µε το τύλιγµα πλήρους πλάτους που προτιµούν άλλοι, τα µικρότερα ρολά τείνουν να είναι κατά ένα τρίτο φθηνότερα και χρειάζονται λιγότερο συχνά αλλαγή. Αλλά το µεγαλύτερο πλεονέκτηµα για πολλούς θα είναι ότι χρειάζεται να αγοραστεί µόνο ένα µέγεθος φιλµ. Για την εναλλαγή µεταξύ διχτυού και φιλµ, ο χειριστής πρέπει απλώς να το επιλέξει στο τερµατικό και να µετακινήσει τον ιµάντα σε µια άλλη τροχαλία κίνησης για τη µονάδα δεσίµατος.

Τυλιχτικό για µεγαλύτερα δεµάτια

Μια βάση µεταφέρει το δεµάτι από το θάλαµο στο τραπέζι τυλίγµατος, ενώ η Kuhn αναφέρει ότι χρειάζονται µόλις τέσσερα δευτερόλεπτα για να ανοίξει και να κλείσει η πόρτα και 10 δευτερόλεπτα για να φτάσει το δεµάτι στο τραπέζι. Χωρίς περαιτέρω ρύθµιση, το σύστηµα Intelliwrap µπορεί να τυλίξει δεµάτια από 1,00-1,60 µ. µε οποιαδήποτε επιθυµητή (ακόµη και περιττή) ποσότητα στρώσεων.



Το 3D σύστηµα τυλίγµατος είναι επίσης διαθέσιµο ως προαιρετική επιλογή σε αυτό το µηχάνηµα. Για να διασφαλιστεί ότι το µηχάνηµα µπορεί να παράγει δεµάτια διαµέτρου έως και 1,85 µ., η Kuhn σχεδίασε το τµήµα δορυφορικού τυλίγµατος έτσι που να ανασηκώνεται κατά 30 εκ., ώστε να δηµιουργηθεί η επιπλέον απόσταση που απαιτείται για το µεγαλύτερο δεµάτι. Αυτά τα δεµάτια µεγαλύτερης διαµέτρου εξακολουθούν να ανατρέπονται από το τραπέζι τυλίγµατος. Και αυτή είναι µία από τις σηµαντικές διαφορές µεταξύ του παλαιότερου VBP3100 και του νέου VBP7100. Μια άλλη αλλαγή είναι οι µεγαλύτεροι τροχοί για να αντιµετωπιστεί το συνολικό βάρος του 9 τόνων συνδυασµού.

Στην πράξη

Στη δοκιµή δεµατιάστηκε λίγο ενσίρωµα τέταρτης κοπής µε το VBP7190. Ακριβώς όπως διαπιστώθηκε στην πρακτική δοκιµή, η εισαγωγή έδειξε ότι ήταν σε θέση να καταπίνει απλά τη σοδειά µε εντυπωσιακό ρυθµό. Ο θάλαµος ξεκινά αξιόπιστα τη διαδικασία καιέσπρωχνε όµορφα διαµορφωµένες µπάλες.

Το δέσιµο της µεµβράνης λειτούργησε χωρίς προβλήµατα, κάτι που, όπως µας διαβεβαιώνει η Kuhn, ισχύει και σε υψηλότερες θερµοκρασίες και σε διάφορες συνθήκες. Το τυλιχτικό λειτουργεί επίσης γρήγορα: είναι έτοιµο και περιµένει εγκαίρως την επόµενη µπάλα, ακόµη και σε καλλιέργειες µε υψηλή απόδοση.

Τα µηχανήµατα της Kuhn διαθέτει στην ελληνική αγορά
η εταιρεία Kuhn Center Hellas (τηλ. 2410/660603)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία