Λογισμικό καταγραφής της απόδοσης στη συγκομιδή της πατάτας λανσάρει η Grimme

Κοινοποίηση:

Το σύστημα CropAnalyser της Grimme ανιχνεύει τις αποδόσεις και τα μεγέθη ανά υποπεριοχή και τύπο στη συγκομιδή πατάτας.

Με το CropAnalyser, αναφέρει η Grimme, μπορούν να ανιχνευθούν τα απόβλητα, καθώς και το φάσμα μεγέθους των πατατών αλλά και η προκύπτουσα απόδοση πατάτας ανά υποπεριοχή και τύπο κατά τη διαδικασία του τσαπίσματος. Το σύστημα βασίζεται στην οπτική μέθοδο λέιζερ, κατά την οποία ολόκληρη η ροή του προϊόντος καταγράφεται από μια κάμερα λέιζερ που είναι τοποθετημένη πάνω από τον ιμάντα πλήρωσης της αποθήκης. Ως ιδέα, το σύστημα βασίζεται σε μια μονάδα περιβλήματος αισθητήρα, η οποία τοποθετείται στη ζώνη πλήρωσης αποθηκών ενός αυτοκινούμενου εκσκαφικού πατάτας.

Επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο

Τα δεδομένα που συλλέγονται τίθενται σε επεξεργασία αυτόματα και εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στον οδηγό του μηχανήματος και στην ψηφιακή πύλη τελικών πελατών myGRIMME. Με την εφαρμογή Fields της Grimme, ο χρήστης μπορεί να έχει την κατανομή των διαφόρων μεγεθών κονδύλων, τις αποδόσεις και τα ποσοστά αποβλήτων που εμφανίζονται για κάθε χωράφι στο myGRIMME. Η εφαρμογή Crops επιτρέπει την αξιολόγηση των παραμέτρων ανά τύπο. Είναι επίσης δυνατή η απεικόνιση των διαφορετικών μεγεθών κονδύλων ανάλογα με τον τύπο ανά υποπεδίο.

Η σύνδεση με τον υπολογιστή

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων agrirouter, τα δεδομένα από το CropAnalyser της Grimme μπορούν να μεταφερθούν με τυποποιημένο τρόπο σε άλλα συστήματα, π.χ. σε συστήματα πληροφοριών διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων (FMIS). Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι είναι άμεσα διαθέσιμες σημαντικές πληροφορίες για τη διευθέτηση, την αποθήκευση και την εμπορία των πατατών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αποφευχθούν περιττές επισκέψεις στο πεδίο και να απλοποιηθεί ο σχεδιασμός των περαιτέρω διαδικασιών. Επιπλέον, ο παραγωγός μπορεί να ελέγξει την επιτυχία των μέτρων που λαμβάνονται για τη γεωργική (γεωπονική) καλλιέργεια και τους τύπους από τη φύτευση έως τη συγκομιδή βάσει έγκυρων δεδομένων. Τα επόμενα χρόνια η καλλιέργεια της πατάτας μπορεί έτσι να βελτιστοποιηθεί, υποστηρίζει η Grimme. Επιπλέον, ο φόρτος εργασίας για τη χειροκίνητη δειγματοληψία απόδοσης μπορεί να αμβλυνθεί χάρη στην αυτόματη ανίχνευση της απόδοσης και του μεγέθους των κονδύλων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η διαφορά που κάνει 20 χρόνια εξέλιξης στον αλωνισμό με τις μηχανές της New Holland

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα µοντέλα CX της New Holland κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από 20 χρόνια, επειδή τα χρόνια που µεσολάβησαν η γκάµα των θεριζοαλωνιστικών δεν άλλαξε πολύ εξωτερικά. Κάτω από τα πάνελ όµως είναι µια πολύ διαφορετική ιστορία. Παρακάτω βλέπουµε τα 20 χρόνια εξέλιξης, από την CX860 του 2002 στην CX8.90 του 2022.

Παγκόσµια πρεµιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές μηχανές John Deere S7

Θέτοντας νέα πρότυπα στην αυτοµατοποίηση και την παραγωγικότητα της συγκοµιδής, η John Deere παρουσίασε στο Commodity Classic στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ τη νέα θεριζοαλωνιστική S7, ένα µηχάνηµα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυξηµένη και εξίσου υψηλή παραγωγικότητα µέσω του προηγµένου αυτοµατισµού συγκοµιδής.

Προτεινόμενα

Σχεδιασμένη από τους αγρότες και για τους αγρότες, η νέα σειρά Case IH Quantum V/F

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών.

Εκλεπτυσμένη αποδοτικότητα Lamborghini Spark R με 3 μοντέλα έως 143 ίππους

Με τρεις διαφορετικούς τύπους μετάδοσης, αντλία 120 λ./λ. και ισχυρά pto, η Lamborghini φαίνεται ότι έδωσε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια αναφορικά με τον εξοπλισμό που «κάνει τη διαφορά» στην κατηγορία τρακτέρ των 120 έως 143 ίππων.