Η Naïo Technologies εγκαινιάζει την Επαυξημένη Αυτονομία σε όλο της το στόλο

Κοινοποίηση:

Η εταιρεία της Τουλούζης, μια εκ των πρώτων που «τόλμησε» να μιλήσει για αυτόνομα ρομπότ στο γεωργικό τομέα, βγάζει τον χειριστή από τα δύσκολα και, μέσα από τη τεχνολογία Augmented Autonomy, δίνει σε όλο το στόλο τη δυνατότητα να κινείται αυτόνομα αλλά και ελεγχόμενα.

Η Augmented Autonomy, μια καινοτομία της Naïo Technologies, κορυφαίας εταιρείας στον τομέα της αγροτικής ρομποτικής ανάμεσα σε άλλες, επιτρέπει σε ολόκληρο τον στόλο των ρομπότ της να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινο χειριστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και αυξημένη αποδοτικότητα.

«Η Naïo είναι ο μοναδικός κατασκευαστής στον τομέα της αγροτικής ρομποτικής που έχει αναπτύξει την επαυξημένη αυτονομία. Αυτή η επαναστατική τεχνολογία επιτρέπει στον στόλο των ρομπότ να λειτουργεί πλήρως αυτόνομα, τηρώντας παράλληλα όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις ασφαλείας, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιο αποτελεσματική και βιώσιμη γεωργία», δηλώνει ο Aymeric Barthes, συνιδρυτής της Naïo Technologies. Η γαλλική εταιρεία, που εδρεύει κοντά στην Τουλούζη, είναι η μόνη που προσφέρει αυτονομία με πιστοποίηση CE και FCC τόσο για τα ελαφριά όσο και για τα βαριά ρομπότ της και αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση κακού συμβάντος, εφόσον τηρούνται οι όροι χρήσης.

Οι αγρότες μπορούν να διαθέσουν περισσότερο χρόνο σε εργασίες υψηλής αξίας με τη βοήθεια αυτών των ρομπότ, όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου η γαλλική εταιρεία. Οι αυτόνομες μηχανές, που δεν απαιτούν καμία επίβλεψη, αποτελούν λύση στην κλιμακούμενη παγκόσμια έλλειψη εργατικού δυναμικού, ενώ η ακριβής δράση των ρομπότ «φυτό προς φυτό» εξασφαλίζει ποιοτική εργασία, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία για επέμβαση ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και προκαλώντας λιγότερη συμπίεση του εδάφους. Επιπλέον, αυτά τα ρομπότ εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα -πρόκειται για ηλεκτρικά οχήματα- και μέσω της μηχανικής ζιζανιοκτονίας, μειώνουν τη χρήση χημικών εισροών.

Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας όπως καταλαβαίνει κανείς. Η μονάδα geofencing εμποδίζει το ρομπότ να εγκαταλείψει μια προκαθορισμένη περιοχή, όταν λειτουργεί σε αυτόνομη λειτουργία χωρίς να χρειάζεται υποδομή. Τα συστήματα ανίχνευσης εμποδίων έχουν επίσης κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με τη Naïo να προσφέρει και ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Παρέχει στους χειριστές τα μέσα για να καθορίσουν, από τεχνικής και νομικής άποψης, αν οι επεμβάσεις μπορούν να λειτουργήσουν σε Επαυξημένη Αυτονομία. Αυτός ο τρόπος εργασίας απαιτεί προηγούμενη έγκριση από τη Naïo ή τον εκπρόσωπό της στα σχετικά πεδία.

Η Επαυξημένη Αυτονομία είναι μια μακροπρόθεσμη λύση, που θα εξελιχθεί περαιτέρω φυσικά. «Αυτή είναι η αρχή ενός ταξιδιού που θα τοποθετήσει τα ρομπότ στο κέντρο ενός συνδεδεμένου οικοσυστήματος αγροκτήματος», προβλέπει ο Aymeric Barthes. Τα ρομπότ και οι υπηρεσίες που προσφέρει η Naïo έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του εδάφους και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Ενσωματωμένα με εργαλεία ανάλυσης και τεχνητής νοημοσύνης, θα αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο καθήκοντα σε όλο τον κύκλο της καλλιέργειας, βελτιστοποιώντας περαιτέρω τις επεμβάσεις, εξασφαλίζοντας την ιχνηλασιμότητα και προστατεύοντας τα εδάφη και, μακροπρόθεσμα, το περιβάλλον.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Το 100% ηλεκτρικό τρακτέρ από την Seederal έρχεται το 2025 στις επόμενες εκθέσεις

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό τρακτέρ της γαλλικής νεοφυούς επιχείρησης βασίζεται αρχικά στο βρετανικό JCB Fastrac, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφοροποίηση σχεδιασμού στο μοντέλο παραγωγής.

Προτεινόμενα

Σχεδιασμένη από τους αγρότες και για τους αγρότες, η νέα σειρά Case IH Quantum V/F

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών.