Εξελιγμένες για επικλινή και δύσβατα πεδία οι τσάπες Schmotzer VR 2

Κοινοποίηση:

Η Schmotzer εντάσσει στην γκάμα των δημοφιλών εργαλείων σκαλίσματος το νέο γραμμικό πλαίσιο με την πολύ μεγάλη μετατόπιση των συνολικά 600 χλστ. (300 χλστ. αριστερά και 300 χλστ. δεξιά). Ιδιαίτερα σε δύσκολα κεφαλάρια και περιοχές με πλευρικές κλίσεις, όπου το τρακτέρ τείνει να παρασύρεται, αυτό εξασφαλίζει τη βέλτιστη καθοδήγηση του σκαλιστικού μηχανήματος μέσα στις γραμμές καλλιέργειας χωρίς να τις καταστρέφει ή να τις βγάζει εκτός, όπως τονίζει η εταιρεία.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του νέου πλαισίου VR 2 είναι ο εξαιρετικά συμπαγής σχεδιασμός του. Η απόσταση μεταξύ του σημείου ζεύξης της ράβδου έλξης του τρακτέρ και του σημείου ζεύξης της τσάπας είναι μόλις 470 χλστ. Αυτό καθιστά το VR 2 κατά 450 χλστ. μικρότερο σε σύγκριση με το γνωστό πλαίσιο παράλληλης μετατόπισης AV5 και, ταυτόχρονα, είναι το πιο συμπαγές πλαίσιο μετατόπισης αυτής της κατηγορίας στην αγορά.

Ο πολύ συμπαγής σχεδιασμός μειώνει σημαντικά την απόσταση μεταξύ του κέντρου βάρους της τσάπας και του τρακτέρ και, συνεπώς, τη κίνηση του μηχανήματος στο τρακτέρ. Αυτό φυσικά έχει πολλά θετικά αποτελέσματα: από τη μία πλευρά, το τρακτέρ απαιτεί σημαντικά λιγότερη ανυψωτική δύναμη και από την άλλη πλευρά, η χαμηλότερη απόσταση του κέντρου βάρους απαιτεί σημαντικά μικρότερο μπροστινό βάρος, ένα πραγματικό πλεονέκτημα κατά την προστασία του εδάφους και την εργασία σε πλαγιές.

Επιπλέον, η χαμηλότερη απόσταση του κέντρου βάρους εξασφαλίζει επίσης πιο ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου πλαισίου VR 2 είναι η ενσωματωμένη, κεντρική κυκλοφορία λαδιού. Αυτή τροφοδοτεί τις υδραυλικές λειτουργίες του ελέγχου της κάμερας και του Section Control των παραλληλογράμμων με την απαιτούμενη ποσότητα λαδιού.

Επιπροσθέτως,, όλα τα υδραυλικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα προστατεύονται, με την τοποθέτηση πίσω από πάνελ. Για μεγαλύτερη ευκολία στη συντήρηση, όλα τα σημεία λίπανσης της μονάδας στο VR 2 συγκεντρώνονται κεντρικά, έτσι ώστε η συντήρησή τους να μπορεί να πραγματοποιηθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Προτεινόμενα

Κάθε χρονιά να γίνει χρονιά των µηχανηµάτων

Με έναν στόλο αγροτικών µηχανηµάτων που ξεπερνάει σε ηλικία τα 26 έτη. η ανάγκη για ανανέωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ και είναι ευκαιρία να συνδυαστεί µε τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που έχουν µπει στον πρωτογενή τοµέα, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ΣΕΑΜ, Σάββα Μπαλουκτσή.