Mε σύστημα κοπής OptiGrass έρχονται τα νέα βαγόνια RX και ZX της Krone

Κοινοποίηση:

Η Krone ανανεώνει τη γκάμα των χορτοδοτικών βαγονιών RX και ZX για το 2024, ενσωματώνοντας το σύστημα κοπής OptiGrass, μια ιδέα που εξέλιξε η εταιρεία για να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες στο πεδίο και να διευκολύνει το χειριστή.

Για το 2024, η Krone προσφέρει τα χορτοκοπτικά βαγόνια RX και ZX εξοπλισμένα με το νέο σύστημα κοπής OptiGrass. Το κορυφαίο μοντέλο είναι το ZX, με χωρητικότητα 43-56 κυβικά , ενώ η μικρότερη σειρά RX διατίθεται σε όγκους 33-40 κυβικών, αμφότερα όμως κόβουν το εισερχόμενο υλικό στο μικρότερο μήκος και παράγουν ζωοτροφές υψηλής ποιότητας. Στο επίκεντρο αυτής της τεχνολογίας βρίσκεται το νέο σύστημα κοπής «OptiGrass 28 και 37», το οποίο παράγει απολύτως καθαρές και ακριβείς κοπές για βέλτιστη και σταθερή δομή από το πρώτο έως το τελευταίο υλικό.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

 

Ολοκληρωμένος ρότορας με SplitCut

Το υλικό συλλέγεται και τροφοδοτείται στον ρότορα από το πικ απ EasyFlow πλάτους 2,12 μ. χωρίς εκκεντροφόρο. Η υδραυλική κίνησή του επιτρέπει στους χειριστές να ρυθμίζουν την ταχύτητα των δοντιών ανάλογα με την τρέχουσα ροή, για ομαλή και σταθερή ροή προς τον ρότορα κοπής. Σύμφωνα με την Krone, h μονάδα συλλογής EasyFlow, περιστρεφόμενη και ηλεκτροϋδραυλικά αναρτημένη, εξασφαλίζει αποτελεσματική παρακολούθηση του εδάφους και βέλτιστη απόδοση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες συγκομιδής.

Η καρδιά των νέων μοντέλων RX και ZX είναι το σύστημα κοπής με ενσωματωμένο ρότορα, το οποίο κατανέμει ομοιόμορφα τη σοδειά σε όλο το πλάτος εργασίας. Οι λεπίδες των μαχαιριών του ρότορα είναι τοποθετημένες εκατέρωθεν των πλακών τροφοδοσίας, για να επιτυγχάνονται τέλειες κοπές χωρίς να συνθλίβεται η χορτονομή, μια τεχνική που είναι ταυτόχρονα ενεργειακά αποδοτική και ήπια για τη σοδειά. Ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος κοπής, οι πλάκες τροφοδοσίας έχουν πλάτος 17 ή 22 χιλιοστά και είναι όλες κατασκευασμένες από χάλυβα υψηλής αντοχής, για να εξασφαλίζουν ανθεκτική απόδοση.

Το εισερχόμενο υλικό τροφοδοτείται στο κέντρο του ρότορα από κοχλίες μήκους 22 εκ. στα άκρα του ενσωματωμένου ρότορα. Αυτό το σύστημα συνδυάζεται με το σύστημα SplitCut της Krone, για να διασφαλίσει ότι ούτε ένα χορταράκι δεν εισέρχεται άκοπο, ούτε καν εκείνο που περνάει πάνω από τα άκρα του ρότορα. Το SplitCut διαιρεί τη ροή της καλλιέργειας πάνω από την εξωτερική λεπίδα και τα δόντια τροφοδοσίας αντιστρέφουν τη ροή, η οποία οδηγείται προς το κέντρο του ρότορα από πλάκες εκτροπής για κοπή.

Για εξαιρετικά λεπτές κοπές

Το νέο σύστημα κοπής υψηλής χωρητικότητας της Krone διατίθεται σε δύο εκδόσεις: «OptiGrass 37» με 40 λεπίδες και ονομαστικό μήκος κοπής έως 37 χλστ. και «OptiGrass 28» με 54 λεπίδες για ονομαστικό μήκος κοπής έως 28 χλστ., το ιδανικό μήκος για υγρό σιλό.

Επιπλέον, το σύστημα κοπής OptiGrass, με τις κοπές ακριβείας με ψαλίδι, όχι μόνο επιτυγχάνει τέλειες κοπές, αλλά προσφέρει επίσης ένα πρωτοφανές επίπεδο άνεσης για τον χειριστή, αναφέρει η εταιρεία. Για παράδειγμα, τα πιθανά μπλοκαρίσματα απομακρύνονται με το υδραυλικό κατέβασμα του συρταριού της λεπίδας και την ανύψωσή του ξανά μόλις απομακρυνθεί το μπλοκάρισμα. Το συρτάρι λεπίδων βγαίνει επίσης από την αριστερή πλευρά για άνετη αντικατάσταση των ατομικά προστατευμένων από υπερφόρτωση λεπίδων. Όλες οι λεπίδες απελευθερώνονται από έναν κεντρικό μοχλό και αντικαθίστανται χωρίς την ανάγκη χρήσης εργαλείων.

Αποδοτική μετάδοση

Ο μεγάλος ρότορας τροφοδοτείται από ένα ενσωματωμένο κιβώτιο ταχυτήτων και έναν ιμάντα κίνησης PowerBelt. Ο ιμάντας μετάδοσης κίνησης στο μοντέλο RX μεταφέρει περίπου 25% μεγαλύτερη ταχύτητα PTO από το προηγούμενο μοντέλο -στο μοντέλο ZX, η ροή ισχύος PTO αυξάνεται έως και 10 τοις εκατό.

Η μετάδοση προστατεύεται από έναν συμπλέκτη που απορροφά 2.500 Nm στο μοντέλο RX και 3.000 Nm στο μοντέλο ZX. Αυτός ο έξυπνος σχεδιασμός παρέχει αρχικά μεγαλύτερη ισχύ απομάκρυνσης και στη συνέχεια τη μειώνει στο κιβώτιο ταχυτήτων: μια τεχνολογία μείωσης της ροπής που συμβάλλει στη μείωση της φθοράς των εξαρτημάτων. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό της Krone είναι η δυνατότητα γρήγορης και εύκολης εναλλαγής των δύο τροχαλιών για βολική προσαρμογή της ταχύτητας ανάλογα με τις συνθήκες.

Οι υψηλής απόδοσης καλλιέργειες και οι μεγάλες θημωνιές ελέγχονται με ταχύτητες ρότορα 47 σ.α.λ. (ZX) και 43 σ.α.λ. (RX), ενώ οι χαμηλής απόδοσης καλλιέργειες και οι μικρές θημωνιές με 40 σ.α.λ. και 36 σ.α.λ. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος πίσω από το ρότορα γεμίζει στο μέγιστο για υψηλή προσυμπίεση και την καλύτερη δυνατή ποιότητα κοπής. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στο βαγόνι να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες συγκομιδής ακόμη και πίσω από μικρότερο τρακτέρ.

Άνεση σε κάθε έδαφος

Η «ευγένεια» είναι το σύνθημα όχι μόνο κατά την επεξεργασία ζωοτροφών, αλλά και κατά τη συμπεριφορά προς το χορτάρι. Τα μοντέλα RX και ZX είναι εξοπλισμένα με άξονες tandem ή tridem που κατανέμουν το βάρος ομοιόμορφα σε όλους τους τροχούς. Ειδικότερα, οι άξονες με υδραυλική αντιστάθμιση πίεσης είναι ιδανικοί σε ανώμαλα και επικλινή εδάφη.

Διατίθενται διαφορετικοί τύποι ελαστικών για αροτραίες καλλιέργειες, χορτολιβαδικές εκτάσεις ή μεταφορές με προφίλ πέλματος έως και 30,5″ για διάφορες εφαρμογές. Ένα άλλο πλεονέκτημα για καλή οδηγική άνεση, ειδικά στο δρόμο, η νέα αρθρωτή ράβδος έλξης με υδραυλική ρύθμιση ύψους και ανάρτηση στο βασικό εξοπλισμό. Λεπτή και συμπαγής, η μονάδα παρέχει στον χειριστή εξαιρετική ορατότητα προς το πικ απ και αυξημένη ευελιξία. Σε συνδυασμό με τον έξυπνο άξονα διεύθυνσης και το προαιρετικό ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης, προστατεύεται το υλικό και ελαχιστοποιείται η φθορά των ελαστικών.

Omnitrattore

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα