Με σύμμαχο τη Trimble στα συστήματα γεωργίας ακριβείας ο όμιλος AGCO

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

AGCO και Trimble PTx υπογράφουν συνεργασία για περαιτέρω διεύρυνση των τεχνολογιών στα μηχανήματα του ομίλου AGCO, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται η Fendt, η Massey Ferguson, η Valtra και άλλες κατασκευάστριες.

Η Agco και η Trimble εγκαινιάζουν μια νέα κοινοπραξία για την περαιτέρω προώθηση της γεωργίας ακριβείας. Αναλυτικότερα, η Agco Corporation και η Trimble ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής κοινής επιχείρησης. Η κοινοπραξία, γνωστή ως PTx Trimble, θα συνδυάσει τη δραστηριότητα γεωργίας ακριβείας της Trimble και το τμήμα JCA Technologies του ομίλου AGCO σε μια νέα εταιρεία. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών με εργοστασιακές και μεταγενέστερες εφαρμογές στην αγορά γεωργίας ακριβείας μικτού στόλου.

Ο όμιλος απέκτησε ποσοστό 85% της PTx Trimble και η Trimble θα διατηρήσει ποσοστό 15%, ενώ στο μέλλον, η κοινοπραξία PTx Trimble θα ενσωματωθεί στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου AGCO. Με τη συγκέντρωση τεχνογνωσίας και πόρων μέσω αυτής της κοινοπραξίας, ο όμιλος στοχεύει στην επιτάχυνση του ρυθμού της καινοτομίας και, με έμφαση στις ανοικτές τεχνολογίες, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τις τεχνικές λύσεις που είναι διαθέσιμες στους αγρότες σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών σημάτων τρακτέρ και μηχανημάτων.

Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου AGCO από τη γεωργία ακριβείας αναμένεται τώρα να ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028 και η συναλλαγή αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων του ομίλου, στο περιθώριο κέρδους και στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κατά το πρώτο πλήρες έτος μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ο όμιλος επένδυσε στη συνεργασία μέσω ενός συνδυασμού ομολόγων ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, ενός μακροπρόθεσμου δανείου ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, άλλων δανείων αλλά και μετρητών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Προτεινόμενα

Με αέρα ανανέωσης το νέο Zetor Major 80

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος TCD 2.9 L4 πετρελαιοκινητήρας της Deutz, που προσφέρει 75 ίππους. Η Zetor ανανέωσε το μοντέλο της Major 80