Με ISObus και ρυθμίσεις βάθους εργασίας εν κινήσει η νέα σβάρνα Kubota PH3001F

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με το νέο PH3001F, η Kubota εισάγει άλλο ένα μοντέλο σβάρνας με ISObus. Τα μηχανήματα προσφέρουν ράβδους ισοπέδωσης και ρύθμιση του βάθους εργασίας εν κινήσει. Η σειρά PH3001F της Kubota διατίθεται σε αναδιπλούμενο πλάτος εργασίας από 4 έως 6 μέτρα, ενώ ολόκληρη η φιλοσοφία του μηχανήματος αναπτύχθηκε από το μηδέν.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Η σβάρνα PH3001F επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει το βάθος εργασίας είτε στη βασική έκδοση μέσω των υδραυλικών του τρακτέρ είτε μέσω του ISObus του τρακτέρ ή του τερματικού Kubota Tellus Pro/Tellus GO+ από την καμπίνα. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ρύθμιση του βάθους εργασίας στο PH3001F επιτρέπει την πλήρη ρύθμιση όλων των προκαθορισμένων παραμέτρων χωρίς επαναρύθμιση του συνδέσμου τριών σημείων του τρακτέρ ή του πίσω κυλίνδρου.

Η ανάρτηση παραλληλογράμμου εξασφαλίζει ότι η σβάρνα παραμένει παράλληλα με το έδαφος. Το κιβώτιο ταχυτήτων και οι ράβδοι ισοπέδωσης μπορούν να ανυψωθούν ανεξάρτητα μία από την άλλη. Όλες οι ρυθμίσεις παρακολουθούνται από ένα ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα αισθητήρων που προστατεύει από υπερφόρτωση ή λανθασμένη λειτουργία.

Συνδυαστική χρήση

Το PH3001F μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μεμονωμένα όσο και ως συνδυασμός σποράς.

Το βάθος σποράς και η πίεση του μαχαιριού της ράβδου CB2001F μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα και υδραυλικά από την καμπίνα. Η ράβδος μαχαιριού μπορεί να συνδεθεί ή να αποσυνδεθεί γρήγορα, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Για καλύτερη κατανομή του φορτίου, πρόσθετη σταθερότητα και νόμιμη οδική μεταφορά, διατίθεται ένας τροχός στήριξης που μπορεί να τοποθετηθεί στη σβάρνα ή στη ράβδο. Πέρα από τη σόλο λειτουργία λοιπόν, το PH3001F επιτρέπει την προετοιμασία της σποροκλίνης και τη σπορά με ένα πέρασμα σε συνδυασμό με την εμπρόσθια χοάνη SH1600/SH2200 της Kubota και τη ράβδο CB2001F.

Τα πλεονεκτήματα εν συντομία:

  • Υψηλή απόδοση με τεχνολογία υψηλής κατηγορίας και μικρό βάρος
  • Στιβαρό για μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Έτοιμο για όλες τις συνθήκες με πλήρη επιλογή δοντιών και κυλίνδρων
  • Εύκολη ρύθμιση της έντασης εργασίας εν κινήσει
  • Προετοιμασία και σπορά με ένα πέρασμα σε συνδυασμό με την εμπρόσθια χοάνη SH1600/SH2200 της Kubota και τη ράβδο CB2001F
Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η διαφορά που κάνει 20 χρόνια εξέλιξης στον αλωνισμό με τις μηχανές της New Holland

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα µοντέλα CX της New Holland κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από 20 χρόνια, επειδή τα χρόνια που µεσολάβησαν η γκάµα των θεριζοαλωνιστικών δεν άλλαξε πολύ εξωτερικά. Κάτω από τα πάνελ όµως είναι µια πολύ διαφορετική ιστορία. Παρακάτω βλέπουµε τα 20 χρόνια εξέλιξης, από την CX860 του 2002 στην CX8.90 του 2022.

Παγκόσµια πρεµιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές μηχανές John Deere S7

Θέτοντας νέα πρότυπα στην αυτοµατοποίηση και την παραγωγικότητα της συγκοµιδής, η John Deere παρουσίασε στο Commodity Classic στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ τη νέα θεριζοαλωνιστική S7, ένα µηχάνηµα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυξηµένη και εξίσου υψηλή παραγωγικότητα µέσω του προηγµένου αυτοµατισµού συγκοµιδής.

Προτεινόμενα

Με λεωφορεία νέας γενιάς κινητήρων CNG της IVECO ανανεώνεται ο στόλος της Αθήνας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε την IVECO BUS και το μοντέλο URBANWAY CNG με αρθρωτό σύστημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και είναι συμβατό με βιομεθάνιο. Η παράδοση των 100 λεωφορείων νέας γενιάς URBANWAY CNG θα ξεκινήσει σταδιακά μέσα στο έτος συμβάλλοντας στην ανανέωση του στόλου της Αθήνας.

Αυτοκινούμενοι μίκτες και φορτωτές από την Faresin στην Fieragricola 2024

Μετά την Agritechnica, η Faresin βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην έκθεση Fieragricola 2024, εκεί όπου παρουσίασε στο κοινό τα γεωργικά τηλεσκοπικά της αλλά και τους νέους μίκτες, ανάμεσά τους και η ηλεκτρική έκδοση.

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Η Kubota αποκαλύπτει το Agri Concept στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας

Η Kubota στην πρόσφατη CES 2024 στο Λας Βέγκας βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το μακροπρόθεσμο όραμά της «GMB2030». Το νέο όχημα Agri Concept αποτελεί μέρος του μέλλοντος της γεωργίας που οραματίζεται η Kubota, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.