BACK TO
TOP
Θεσμικά

Μαθήματα γεωργίας μικρής κλίμακας στο Άτυπο της Αυστρίας

Στο σήμα κατατεθέν της αυστριακής πρωτογενούς παραγωγής που είναι οι μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις προσπαθεί να δώσει έμφαση η οικοδέσποινα της άτυπης συνάντησης των υπουργών Γεωργίας στην Κάτω Αυστρία, Ελίζαμπεθ Κόεστινγκερ.

atypo2

Πέτρος Γκόγκος

21
0

Οι υπουργοί Γεωργίας βρίσκονται από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στην πίσω μεριά του δάσους της Βιέννης, απασχολημένοι με διάφορες δραστηριότητες, που στόχο έχουν να δείξουν στους υπουργούς «τι μπορεί να καταφέρει η γεωργία μικρής κλίμακας», όπως τόνισε η Μικλ Λάιτνερ, κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας, και μέλος του Λαϊκού Κόμματος (OVP).

Εχθές, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, οι Υπουργοί επισκέφτηκαν την βιολογική φάρμα Άις Γκράισλερ, και το εργοστάσιο παρασκευής παγωτού εντός της φάρμας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα με τους εκπροσώπους Τύπου, των υπουργών Γεωργίας και του επιτρόπου, Φιλ Χόγκαν, ενώ το γεύμα διαδέχθηκε επίσκεψη στη φάρμα με κατσίκια Τζίγκενχοφ Μαντλ.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Αυστριακή υπουργός με αφορμή την επίσκεψη στη βιολογική φάρμα με τα παγωτά, «Η Άις Γκράισλερ, της οικογένειας Μπλοχμπεργερ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της καινοτομίας της αυστριακής οικογενειακής Γεωργίας». 

Συγκεκριμένα, η γραμμή της αυστριακής προεδρίας, χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη συνάντηση προκειμένου να αναδείξει το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της υπαίθρου και ότι ο συγκεκριμένος τομέας χρειάζεται την απαραίτητη οικονομική στήριξη της Κομισιόν στο μέλλον κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των πολιτικών αποφάσεων για την ΚΑΠ μετά το 2020. «Θέλουμε να στηρίξουμε αυτήν την προσέγγιση με τα καλύτερα απτά παραδείγματα που υπάρχουν στην Κάτω Αυστρία» συμπλήρωσε η Κυβερνήτης καταλήγοντας πως «οι μικρές εκμεταλλεύσεις μας προωθούν την ποιότητα και η ποιότητα πρέπει  να υποστηρίζεται».



Μάλιστα διάφορα πρότζεκτς στο πεδίο της ανάπτυξης της υπαίθρου παρουσιάστηκαν στους υπουργούν εχθές, ενώ σήμερα λαμβάνει χώρα το συνέδριο των Υπουργών στο Σλος Χοφ. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων της Αυστρίας παραπονιούνται για την έλλειψη εκπροσώπησής τους από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις. Μάλιστα, οι ίδιοι ήλπιζαν αρκετά στην στήριξη της Υπουργού τους, η οποία έχει αγροτικό υπόβαθρο και συγκεκριμένα προέρχεται από οικογένεια που δραστηριοποιείται στην βιολογική Γεωργία.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυπη συνάντηση των υπουργών γίνεται στα πλαίσια της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ, ενώ εστιάζει στην εξασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών τροφίμων και σε ένα ασφαλές πλαίσιο για τους αγρότες. Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές