BACK TO
TOP
Θεσμικά

Τσεκάρισμα στρατηγικών σχεδίων ΚΑΠ στη σύνοδο υπουργών Γεωργίας

Το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο προκειμένου να εξετάσουν μια έκθεση προόδου αναφορικά με την νομοθετική ρύθμιση των στρατηγικών σχεδίων της ΚΑΠ, ενώ στη συνέχεια θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αφρικανική πανώλη των χοίρων αλλά και τις δράσεις για την αντιμετώπισή της.

hoga_ag_press_new

Πέτρος Γκόγκος

3
0

Το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας θα ενημερωθεί επιπλέον για τι εξελίξεις στον τομέα της ζάχαρης, ενώ θα γίνει και μια συζήτηση για την εκλογή του γενικού διευθυντή του OIV, του Διεθνούς Οργανισμού για τον Οίνο. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση των υπουργών για την τελευταία συνάντηση υπουργών  Γεωργίας στα πλαίσια του G20 που έγινε στις 28 Ιουλίου 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. 4

Οι υπουργοί θα συζητήσουν ακόμα για τις δυνατότητες αλιείας στην Βαλτική Θάλασσα, με τον στόχο να  υπάρξει μια συμφωνία για τον συνολικό όγκο αλίευσης και για τις ποσοστώσεις στα δέκα κύρια αποθέματα της λεκάνης της Βαλτικής. Τέλος το Συμβούλιο θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την θέση που θα πρέπει να πάρει η ΕΕ στις ετήσιες συζητήσεις με την Νορβηγία για την σύναψη διμερούς συμφωνίας αλιείας, καθώς και για τις επιδιώξεις της Ένωσης στην Ετήσια Συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής για την Διατήρηση του Τόνου του Ατλαντικού. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές