BACK TO
TOP
Θεσμικά

Διαμαρτυρία αγροτών στο γραφείο του Κόκκαλη στη Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλη, (Βενιζέλου 133) πραγματοποιεί σήμερα  στην Λάρισα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

maroudas_kokkalis_diartiria

Χρήστος Διαμαντόπουλος

11
0

Στα αιτήματα των αγροτών συμπεριλαμβάνεται το ακατάσχετο των 15.000, Κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί και η επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών για την εξισωτική.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας αναφέρει:

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλη, (Βενιζέλου 133 στην Λάρισα) την οποία οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας  την  Παρασκευή 19/10, στις 6.30 μ.μ. Συγκεκριμένα, απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει ο εμπαιγμός και άμεσα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας:

- Αμεση νομοθέτηση του ακατάσχετου ορίου των 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Θα ζητήσουμε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη ημερομηνία κατάθεσης τροπολογίας στην βουλή πριν δοθεί η πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους και πάρουν τα χρήματα οι τράπεζες, ΔΟΥ κ.α.

- Κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί που αφορά παραγωγούς αλλά και καταναλωτές και πολλάκις έχει εξαγγελθεί χωρίς όμως να γίνεται πράξη. Να παραμείνει ως έχει το καθεστώς των διημέρων στο τσίπουρο.

- Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Να λήξει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών» αγοράς που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι.

- Ένταξη στα προγράμματα νιτρορύπανσης των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών που έχουν αποκλειστεί.

- Χορήγηση των εξισωτικών ενισχύσεων, με βάση την πραγματική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που τις χάνουν επειδή με την επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανονισμών της ΕΕ, ολόκληρη σχεδόν η περιοχή της Θεσσαλίας απεντάσσεται από αυτές.

- Εκτίμηση των ζημιών από το δάκο στα ελαιόδενδρα και αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών. Κατάργηση του χαρατσιού του 2%, δακοκτονία με πλήρη ευθύνη του κράτους, έγκαιρα και έγκυρα.

- Να σταματήσουν αμέσως τα «αγροτοδικεία», που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των αγροτών και ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές