BACK TO
TOP
Θεσμικά

Τραγικές συνθήκες υγιεινής στο κτήριο της Μενάνδρου λέει η ΠΕΓΔΥ

Αποδέκτης διαμαρτυριών γεωπόνων μελών της γίνεται – σύμφωνα με ανακοίνωσή της – καθημερινά η ΠΕΓΔΥ για τις «απαράδεκτες καταστάσεις» που βιώνουν, όπως αναφέρει, ως εργαζόμενοι στις υπηρεσίες που στεγάζονται στα κτήρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και ειδικότερα επί της οδού Μενάνδρου 22.

ypourgio-agrotikis-anaptiksis-aftodioikisi

14
0

«Οι τραγικές αυτές συνθήκες που σχετίζονται με την κατάσταση ασφαλούς κυκλοφορίας στην περιοχή, αντί να βελτιώνονται, επιδεινώνονται ολοένα και περισσότερο και δυστυχώς προβλέπουμε πως θα λάβουν έξαρση κατά τη χειμερινή περίοδο οπότε και σκοτεινιάζει πολύ νωρίτερα, την ίδια στιγμή που οι υπηρεσιακές ανάγκες των συναδέλφων τους υποχρεώνουν να παραμείνουν εντός του κτηρίου μέχρι αργά. Ήδη οι εργαζόμενοι στο κτήριο έχουν πέσει θύματα αρπαγών, διαρρήξεων σε οχήματα κ.α», αναφέρει η ΠΕΓΔΥ.

Και προσθέτει: «Εκτός όμως από τις συνθήκες ανομίας και ανασφάλειας που επικρατούν είναι και η άθλια κατάσταση του κτηρίου, μιας και βρίσκεται σε περιοχή που αποτελεί εστία μόλυνσης. Συγκεκριμένα η πίσω πλευρά έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή ενώ έχει παρατηρηθεί ότι κατά καιρούς εκτρέφονται και οικόσιτα ζώα. Μάλιστα το καλοκαίρι στο πλαίσιο μουσουλμανικής θρησκευτικής εορτής, σφαγιάστηκε μια ζωντανή, εμφανώς ταλαιπωρημένη αίγα, παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων, και στη συνέχεια την τεμάχισαν και μαγείρεψαν δίπλα στο κτήριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου.

Οι συνάδελφοι, ειδικά αυτοί που εργάζονται στους κάτω ορόφους δεν τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα τόσο από τη δυσωδία όσο και από το φόβο εντόμων και τρωκτικών που μπορεί να είναι φορείς επικίνδυνων ασθενειών. Επιπλέον στο πολυόροφο και με μεγάλη συνάθροιση εργαζομένων και επισκεπτών κτήριο δεν υπάρχει έξοδος κίνδυνου ούτε οι απαραίτητες μελέτες πυρασφάλειας και εκκένωσης, όπως θα έπρεπε.

Δυστυχώς και τα υπόλοιπα κτήρια που στενάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε μια περιοχή υψηλής παραβατικότητας ναρκομανών, λαθραίων ανοροπωλησιών. εκδιδόμενων ατόμων που κάθε άλλο από ασφάλεια παρέχουν.

Τονίζουμε πως ο ρόλος της πολιτείας είναι η προαγωγή των θεμάτων της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία όλων των εργαζομένων και αυτό επιτυγχάνεται με τη χάραξη ορθής πολιτικής και τη διαμόρφωση των απαιτούμενων δομών και διαδικασιών για την αποφυγή οποιονδήποτε κινδύνων. Σύμφωνα άλλωστε με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του δημόσιου τομέα θα πρέπει να απασχολείται τεχνικός ασφαλείας και ιατρός εργασίας. 0α πρέπει λοιπόν να διερευνηθεί κατά πόσο ισχύει η υποχρέωση αυτή στα κτήρια που εργάζονται οι συνάδελφοι Γεωπόνοι μας;

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω απαιτούμε από τους υπευθύνους να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα στέγασης των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πριν υπάρξει κάποιο μοιραίο περιστατικό σε οποιονδήποτε συνάδελφό μας. Απαιτούμε την μεταστέγαση όλων».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές