BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πολιτική συμφωνία κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών

Ισχυρότερη προστασία έναντι των καταχρήσεων που προέρχονται από τη δράση των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων τους, όπως είναι οι μεταποιητές και η έμποροι, υπόσχεται στους παραγωγούς η πολιτική συμφωνία την οποία ολοκλήρωσε η αυστριακή προεδρία του Συμβουλίου με εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου.

European-Commission_2

Πέτρος Γκόγκος

8
0

Ειδικότερα, το Συμβούλιο της ΕΕ και οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, ήρθαν σε προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με την οδηγία των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στην αλυσίδα της διατροφής, ανάμεσα σε επιχειρήσεις αγροτικές, μεταποιητικές και εμπορικές. Η συμφωνία μένει τώρα να επικυρωθεί από τα κράτη μέλη στην Ειδική Επιτροπή για την Γεωργία.

«Να αφήσουμε πίσω τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα αγροτικών εμπορευμάτων διατροφής και από τους λιανοπωλητές και τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν το μέγεθος τους για να εκφοβίσουν τους μικρότερους ομολόγους τους», ανέφερε σχετικά η Ελίζαμπεθ Κόεστινγκερ, Ομοσπονδιακή Υπουργός Αειφορίας και Τουρισμού της Αυστρίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας: «Θέλουμε οι αγρότες να βρουν ένα δίκαιο τίμημα για αυτό που παράγουν και να αναγνωριστούν για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία μας. Οι νέοι αυτοί κανόνες δίνουν μια φωνή στους παραγωγούς που προηγουμένως δεν είχαν, και εξουσιοδοτούν τα κράτη μέλη να κάνουν ένα επιπλέον βήμα για να τους υπερασπιστούν».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές