Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Στο ΓΠΑ ανέθεσε ο ΕΛΓΟ το φάκελο για το «Ελληνικό Γιαούρτι»

Στην ανάθεση της δηµιουργίας φακέλου υποβολής αίτησης για την καταχώριση της ονοµασίας «Ελληνικό Γιαούρτι» στο Μητρώο της Ε.Ε. ως προϊόν Προστατευόµενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) προχώρησε ο ΕΛΓΟ ∆ήµητρα.

elgo_dimitra_2

Χρήστος Διαμαντόπουλος

154
0

Το έργο, σύµφωνα µε σχετική απόφαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Οργανισµού ανατέθηκε στο Εργαστήριο Γαλακτοκοµίας του Τµήµατος Επιστήµης Τροφίµων και ∆ιατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών και αφορά όλα τα είδη Ελληνικού γιαουρτιού, από όλα τα είδη ελληνικού γάλακτος και αποκλειστικά από ελληνική πρώτη ύλη, σύµφωνα µε τα διαλαµβανόµενα στο από 19.10.2018 πόρισµα της οµάδας εργασίας που είχε συγκροτηθεί µε την αριθµ. 7486/83066/01-08-2017 απόφαση του ΥΠΑΑΤ. Στόχος της κατοχύρωσης του Ελληνικού Γιαουρτιού ως ΠΓΕ, λέει ο ΕΛΓΟ είναι η προστασία του  από προσπάθειες αποµίµησης, που παρατηρούνται σε αγορές του εξωτερικού µε τη χρήση ονοµασιών «Greek yogurt»  ή «Greek style yogurt» και ταυτόχρονα η ανάδειξη των µοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΛΓΟ – Δήμητρα αναφέρει:

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την ανάθεση δημιουργίας φακέλου υποβολής αίτησης για την καταχώριση της ονομασίας  «Ελληνικό Γιαούρτι» στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης – Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ε.Ε. ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη  (ΠΓΕ).

Το έργο ανατέθηκε στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά όλα τα είδη Ελληνικού γιαουρτιού, από όλα τα είδη ελληνικού γάλακτος και αποκλειστικά από ελληνική πρώτη ύλη, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο από 19.10.2018 πόρισμα της ομάδας εργασίας που είχε συγκροτηθεί με την αριθμ. 7486/83066/01-08-2017 απόφαση του ΥΠΑΑΤ.

Στόχος της κατοχύρωσης του Ελληνικού Γιαουρτιού ως ΠΓΕ είναι η προστασία του  από προσπάθειες απομίμησης, που παρατηρούνται σε αγορές του εξωτερικού με τη χρήση ονομασιών «Greek yogurt»  ή «Greek style yogurt» και ταυτόχρονα η ανάδειξη των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Η καταχώριση  του Ελληνικού Γιαουρτιού στον κατάλογο των προϊόντων ΠΓΕ θα συνεισφέρει στη δυναμική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης του προϊόντος,  το οποίο χαρακτηρίζεται από μακρά παράδοση και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη διατροφική κουλτούρα των Ελλήνων. Η αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής του προϊόντος θα ενισχύσει την αγροτική μας οικονομία και ειδικότερα τους κλάδους που εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας του γιαουρτιού.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία