Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Νέος γύρος προσωπικών διενέξεων άνοιξε στο Συνεταιρισμό Λαρισαίων

Σε σύγκρουση χωρίς τέλος εξελίσσεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, μια διαμάχη που έχει τις ρίζες της στην εποχή της παλιάς Ένωσης του Θανάση Κοκκινούλη και αναζωπυρώθηκε μετά την «αλλαγή φρουράς» στο νεοσύστατο πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό.

Sideropoulos-Xristos

1219
0

Πρωταγωνιστές σ’ αυτή τη δεύτερη φάση διενέξεων, ο αειθαλής αγροτοσυνδικαλιστής και πρωτοπαλίκαρο του Κοκκινούλη, Χρήστος Σιδερόπουλος και ο κατά πολύ νεότερος στα συνεταιριστικά πράγματα, Φώτης Παπαδόπουλος. Αφορμή σ’ αυτή τη φορά αποτέλεσε η Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού που έγινε παραμονές Χριστουγέννων και η οποία δεν έπεισε για την «αλλαγή σελίδας» στον τρόπο συνεργασίας των μελών της οργάνωσης.

Πρωτοβουλία για μια ακόμα κόντρα, ανέλαβε κι αυτή τη φορά ο Χρήστος Σιδερόπουλος που κατηγορεί το Προεδρείο για παρατυπίες που καθιστούν επί της ουσίας άκυρη την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού.  Ειδικότερα, τα μέλη του ΔΣ του συνεταιρισμού κ.κ. Χρ. Σιδερόπουλος και Ν. Νούλας, στρέφουν ευθέως τα βέλη τους στον πρόεδρο Φώτη Παπαδόπουλο, τον οποίο κατηγορούν για «κακή συμπεριφορά και πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων».

Βέβαια, για όσους γνωρίζουν, η κόντρα Σιδερόπουλου-Παπαδόπουλου κρατάει καιρό, καθώς ο πρώτος θεωρεί υπεύθυνο τον δεύτερο για την αποχώρηση του από το τιμόνι του συνεταιρισμού, αναλαμβάνοντας όπως είχε πει με «πραξικοματικό» τρόπο την προεδρία  και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για τρύπες και ελλιπή παραστατικά για το έτος 2016.

Στην γεμάτη αιχμές ανακοίνωση τους Σιδερόπουλoς και Νούλας, μιλούν για αποκλεισμούς και επιλεκτική πρόσκληση μελών, δηλαδή 37 επί συνόλου 197 εγγεγραμμένων βάση των τελευταίων εκλογών, ενώ στα ζητήματα που έθεσαν για τις παραδόσεις προϊόντων μέσω Α.Σ για το 2017, τις καρτέλες προμηθευτών, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, τις δηλώσεις ΟΣΔΕ κλπ, δεν δόθηκε - όπως υποστηρίζουν - καμία απάντηση.

Μάλιστα, κατά τους ίδιους, η μεγαλύτερη παρατυπία της Γενικής Συνέλευσης ήταν ότι έγινε ψηφοφορία δια βοής, όταν ρητά ορίζεται βάσει του καταστατικού, ότι για την έγκριση του Ισολογισμού και του Πίνακα Αποτελεσμάτων Χρήσης , καθώς και για την απαλλαγή του Δ.Σ. γίνεται υποχρεωτικά  με μυστική ψηφοφορία και γίνεται μόνο με ψηφοδέλτιο.

«Άρα Κύριε Παπαδόπουλε, και μόνο με την τελευταία παράγραφο , καταλαβαίνει κανείς ότι δεν σας ενδιέφερε η σωστή διαδικασία της Γ.Σ. αλλά η εξυπηρέτηση της παρεούλας της Χάλκης», καταλήγουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Σιδερόπουλου-Νούλα:

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ- ΠΑΡΩΔΙΑ  ΣΤΟ Α.Σ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

Καταγγελία εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. Σιδερόπουλου Χρήστου, Νούλα Νικόλαο και του πρόσφατα παραιτηθέντα Τσικόπουλου Δημήτριου για κακή συμπεριφορά και πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Α.Σ. Κου Παπαδόπουλου Φώτη στη Τακτική Γενική Συνέλευση που έγινε στις 22/12/2018.

Οι εσκεμμένες παρατυπίες που έγιναν από τον Πρόεδρο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. είναι :

  • Σε σύγκλιση του Δ.Σ. ορίστηκε η ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης με την υποχρέωση βάσει του καταστατικού του Α.Σ. να προσκληθούν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Α.Σ. Παρόλα αυτά τα μέλη που παρευρέθηκαν πιστεύουμε ότι ειδοποιήθηκαν επιλεκτικά και συγκεκριμένα 37 μέλη από τα 197 εγγεγραμμένα μέλη που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές του Α.Σ.. Δεν μοιράστηκαν προσκλήσεις, δεν στάλθηκε κανένα ηλεκτρονικό μήνυμα σε mail ή σε κινητό μέλους. Έγινε μόνο μια τυπική ανακοίνωση  στα γραφεία του Α.Σ. και στον τύπο σε ημερομηνία που ήταν μεταγενέστερη της πρώτης συνεδρίας, έτσι για «ξεκάρφωμα». Απαξίωσαν 160 μέλη να προσκληθούν για να παρευρεθούν και να αποφασίσουν για την εξέλιξη και τις ενέργειες του Α.Σ.
  • Πριν τη Γ.Σ. ζητήσαμε σαν μέλη του Δ.Σ. να ενημερωθούμε για τις παραδόσεις προϊόντων μέσω Α.Σ. για το 2017 από το 9μελές Δ.Σ. όπως ρητά ορίζει ο νέος νόμος περί συνεταιρισμών.
  • Ζητήσαμε επίσης, τις ονομαστικές καρτέλες των προμηθευτών για να ελέγξουμε ποιοι και πως πληρώθηκαν το 2017.
  • Ζητήσαμε εκτύπωση κινήσεων των καταθέσεων και των αναλήψεων των τραπεζικών λογ/μών του Α.Σ. για το 2017.
  • Ζητήσαμε για την καταχώρηση του ΟΣΔΕ του 2017 πόσες δηλώσεις τιμολογήθηκαν από τον Α.Σ και πόσες «κλάπηκαν» από την εταιρεία των Ντογκούλη-Παπαδούλη και ποια είναι η οικονομική διαφορά μεταξύ του 2016 και του 2017. Για όλα αυτά το μόνο που λάβαμε ήταν η άρνηση του Παπαδόπουλου Φώτη με ύφος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
  • Στις 1/6/2018 υπογράφτηκε μεταξύ του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών και της εταιρείας «Αγροσυμβουλή» των Ντογκούλη-Παπαδούλη η πλέον επαίσχυντη συμφωνία παράδοσης των δικαιωμάτων του Α.Σ. σε έναν ιδιώτη. ( ενοικίαση εργαζομένων του Α.Σ., χρησιμοποίηση χώρων , παγίων και το χειρότερο παράδοση πελατολογίου και προσωπικών δεδομένων των μελών του Α.Σ χωρίς σε καμία παράγραφο να αναφέρεται η προστασία και η οικονομική ανεξαρτησία του Α.Σ. και αυτό αποδεικνύεται από το ότι ο Α.Σ. δεν καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική του ΟΣΔΕ). Δηλαδή ο Α.Σ. κουβαλάει νερό με την οντότητα του για να πλουτίζει ο ιδιώτης. Πόσο σύννομη είναι αυτή η συμφωνία με το πνεύμα του «συνεταιρίζεσθαι» που πρέπει να υπερασπίζεται ένας συνεταιρισμός ; η συμφωνία αυτή μετά από αλλεπάλληλες πιεσεις του μέλους του Δ.Σ. Νούλα Νικόλαου, μας παραδόθηκε στις 12/12/2018…………..

Στη Γενική Συνέλευση μπήκαν εκ μέρους μας  έτσι ακριβώς τα παραπάνω θέματα, αλλά ούτε εκεί λάβαμε κάποια απάντηση.

Η κακή και ελλιπής ενημέρωση που είχαμε λόγω της άρνησης να μας δωθούν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα του 2017, μας έδωσε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα του Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων του 2017.

  • Τέλος, στα παρούσα Γ.Σ. ζήτησα ως πρώην Πρόεδρος του Α.Σ. , το αποτέλεσμα της έκθεσης του ελέγχου των ορκωτών λογιστών που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη Γ.Σ. του  2017 για την οικονομική διαχείριση του 2016 και συγκεκριμένα για οικονομικά στοιχεία και την κατασκευασμένη κατάργηση τιμολογημένων δαπανών για να εμφανιστούν ελλιπή παραστατικά που αφορούσαν το πρόσωπό μου όπως κατέγραψε η «κατά παραγγελία»  οικονομική έκθεση του λογιστή Βαλιώτη Σπύρου, στην  οποία στηρίχτηκαν για να με συκοφαντήσουν, να γίνει πρόταση μομφής και να καθαιρεθώ από το αξίωμα του Προέδρου. Αρνήθηκαν να ορίσουν ορκωτούς λογιστές γιατί ξέρουν ότι η συκοφαντία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. Και επειδή από την Γ.Σ που όρισε τον έλεγχο ως την τωρινή Γ.Σ. δεν ήρθε κανένα αποτέλεσμα, μου δίνεται το δικαίωμα να ζητήσω νομικά την αποκατάσταση του ονόματος μου από τους: Παπαδόπουλο Φώτη, Γκανιάτσα Γεώργιο, Τσινούλη Τριαντάφυλλο και Βαλιώτη Σπύρο.

Η μεγαλύτερη παρατυπία της παρούσας Γ.Σ. ήταν ότι βάσει του άρθρου 22,παραγρ.5 του καταστατικού του Α.Σ. έγινε ψηφοφορία δια βοής  όταν ρητά ορίζεται ότι για την έγκριση του Ισολογισμού και του Πίνακα Αποτελεσμάτων Χρήσης , καθώς και για την απαλλαγή του Δ.Σ. γίνεται υποχρεωτικά  με μυστική ψηφοφορία και γίνεται μόνο με ψηφοδέλτιο.

Άρα Κύριε Παπαδόπουλε, και μόνο με την τελευταία παράγραφο , καταλαβαίνει κανείς ότι δεν σας ενδιέφερε η σωστή διαδικασία της Γ.Σ. αλλά η εξυπηρέτηση της παρεούλας της Χάλκης….

Μετα τιμής

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία