BACK TO
TOP
Θεσμικά

Οριστικοποίηση δήλωσης ΟΣΔΕ με βεβαίωση οφειλών από τους ΤΟΕΒ

Περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο έχουν οι αγρότες με οφειλές στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ) προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή εξόφληση των χρεών τους – σύμφωνα με το νόμο 4546 του 2017 - προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στις οριστικοποιήσεις των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2019.

trakter_3

70
1

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που απεστάλει τις προηγούμενες ημέρες  σε όλους τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της χώρας από την  Διεύθυνση Έγγειων Βελτιώσεων και Υδατικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια της πολλαπλής συμμόρφωσης, δίνεται η δυνατότητα στους ΤΟΕΒ να ξεκινήσουν διαδικασία είσπραξης των χρεών από τους αγρότες αφού όπως αναφέρει το σημείωμα για την δήλωση ΟΣΔΕ του 2019 θα απαιτείται βεβαίωση μη οφειλής στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.  

Τα παραπάνω έκανε γνωστά στο Agronews ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ηλείας, Χρήστος Παλαιολόγος. Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε «έχει έρθει στα γραφεία μας μια άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο που λέει ότι οι αγρότες  δεν θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επιδοτήσεις φέτος  αν δεν είναι εντάξει με τις οφειλές τους στους ΤΟΕΒ». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι αν οι αγρότες με βεβαιωμένα χρέη προς τους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές (μέσω ρύθμισης ή εξόφλησης) τότε κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματά τους άρα και τις ενισχύσεις.

Για το θέμα, το Agronews επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της  Διεύθυνσης Έγγειων Βελτιώσεων και Υδατικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωσταντίνο Στουρνάρα ο οποίος μας ανέφερε: «Πρόκειται για μια παλιά απαίτηση της πολλαπλής συμμόρφωσης για την ορθολογική χρήση των υδάτων. Μεταξύ όλων των άλλων υποχρεώσεων που αφορούν τις ποσότητες του νερού, την διαχείριση, την ποιότητα κ.α. υπάρχει και η υποχρέωση του παραγωγού να πληρώνει τις εισφορές του για τη συντήρηση και την λειτουργία του δικτύου». Και προσθέτει: «Οι αγρότες λοιπόν με οφειλές προς τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ θα πρέπει να πάνε στους οργανισμούς να κάνουν ρύθμιση ή να εξοφλήσουν. Έχουμε φτιάξει μια νομοθετική διάταξη για τις ρυθμίσεις στον νόμο 4546/2017 οπότε πρέπει να πάνε να κάνουν την ρύθμιση μέχρι το τέλος Ιουνίου αφού από πέρσι που βγήκε ο νόμος τους έδινε το περιθώριο ενός χρόνου».

Στην ερώτηση του Agronews αν οι αγρότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές θα μπορούν οριστικοποιούν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2019, ο προϊστάμενος της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου, δεν μπορούσε να δώσει τουλάχιστον προς το παρόν απάντηση.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-02-2019 20:36Ανώνυμος

Και οι αγροκαρτες τ δάνεια π έχουν οι αγρότες με βάσει της ενισχύεις και οι πιστώσεις που περνούν με βάση αυτά τα λεφτά ποιος θα τ πληρώσει μετά???? Τα τοεβ ποιος θα τ έλενξει αν κάνουν σωστά τ δουλειά τους... βεβαιώνουν στηωεγορια πόσα π δεν χρωστάει ο αγρότης και ζητάς αναλυτικό λογαριασμό και σ δίνουν χαρτί μπακαλικο στο χέρι γραμμένο.... Αφήστε που πληρώνουμε αποστραγκιξη που δεν υπάρχει και τα αντλιοστάσια υπολειτουργούν.....ότι και να κάνουν η λάθος διαχείριση τον τοεβ έφτασε τα προβλήματα τους εκεί π είναι από τους ίδιους......Δεν φταίει ένας αγρότης αν χρωστάει και δε μπορεί να ρύθμισει τ χρεοι που χρωστάει από παγια πολλοω χρόνων από χωράφια για αποστραγγικση.... θα καντατνησετε οικογένειες που ζουν από δικαιώματα όλη υ χρόνια να και ρυθμίζουν τα είδη χρεοι τους να μην έχουν να φάνε..........

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές