Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σβελτάδα ένταξης στα ΠΓΕ ελληνικού γιαουρτιού ζητά ο Αποστόλου

Δεν ήρθε έτσι απλά λέει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου η απόσυρση από την Τσεχία της χρήσης του όρου ελληνικό γιαούρτι στα προϊόντα γιαούρτης που παράγονται στην επικράτειά της, καθώς όπως αναφέρει ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών που έγιναν επί των ημερών του στο υπουργείο.

apostolou_v

0
0

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός θέτει την νέα πολιτική ηγεσία επί των ευθυνών τους, τονίζοντας πως «πρέπει όμως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ολοκληρώσει γρήγορα τη διαδικασία που ξεκινήσαμε, της κατοχύρωσης του ελληνικού γιαουρτιού ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).».

Αναλυτικά  η δήλωση Αποστόλου:

Δήλωση του τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την γνωστοποίηση από τον Επίτροπο Υγείας κ. Ανδρουκάϊτις για την απόσυρση από την Τσεχία της χρήσης του όρου ελληνικό γιαούρτι στα προϊόντα γιαούρτης που παράγονται στην επικράτειά της:

«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που αφορά ένα ελληνικό προϊόν, με τεράστιες δυνατότητες εξαγωγής στις διεθνείς αγορές.

Η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε έτσι απλά. Το πρόβλημα έχει προκύψει από το 2016 που η Τσεχία επιχείρησε να σφετεριστεί τη φήμη του ελληνικού γιαουρτιού με στόχο να παραπλανήσει τους καταναλωτές.

Έκτοτε έχουν γίνει πολλές παραστάσεις στη συγκεκριμένη χώρα που έφτασαν μέχρι την προετοιμασία φακέλου για προσφυγή στα Δικαστήρια, αλλά και αλλεπάλληλες συζητήσεις και καταγγελίες στα Συμβούλια Υπουργών, που συμμετείχαν τόσο ο Επίτροπος Υγείας ο κ. Ανδρουκάϊτις, όσο και ο Επίτροπος Γεωργίας, ο κ. Χόγκαν.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο Επιτρόπους για τη θετική τους προσέγγιση, αλλά και πολλούς άλλους Υπουργούς Γεωργίας, όπως οι Υπουργοί Γαλλίας και Ιταλίας που στάθηκαν στο πλευρό μας σε αυτή τη δυσκολία.

Πρέπει όμως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ολοκληρώσει γρήγορα τη διαδικασία που ξεκινήσαμε, της κατοχύρωσης του ελληνικού γιαουρτιού ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Για την υπεράσπιση βέβαια της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες με απτά αποτελέσματα, όπως αυτά  του γιαουρτιού αλλά και της φέτας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία