BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αλιευτική σύμπραξη ΕΕ- Μαρόκο κοστίζει στις Βρυξέλλες 208 εκατ.

Προκειμένου να συνεχιστεί η δυνατότητα στα σκάφη της Ένωσης να συνεχίσουν τις αλιευτικές δραστηριότητες που ασκούσαν από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας και να περιλαμβάνονται το παρά το έδαφος της Δυτικής Σαχάρας ύδατα, το Συμβούλιο εξέδωσε την Δευτέρα 4 Μαρτίου απόφαση για τη σύναψη της συμφωνίας σύμπραξης στον τομέα της βιώσιμης αλιείας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Βασιλείου του Μαρόκου, του πρωτοκόλλου εφαρμογής της, καθώς και της ανταλλαγής επιστολών που τη συνοδεύουν, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της.

eu_morocco

21
0

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τετραετές πρωτόκολλο για την εφαρμογή της συμφωνίας, κατανέμονται αλιευτικές δυνατότητες στην ΕΕ σε αντάλλαγμα συνολικής χρηματοδοτικής συνεισφοράς ύψους 208 εκατ. ευρώ. Ένα σημαντικό μέρος της συνεισφοράς αυτής προορίζεται για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της αλιευτικής οικονομίας του Μαρόκου και του αλιευτικού τομέα της Δυτικής Σαχάρας. Η συνέχιση της αλιευτικής σύμπραξης είναι απαραίτητη προκειμένου το εν λόγω έδαφος να συνεχίσει να λαμβάνει την τομεακή στήριξη που προσφέρεται δυνάμει της συμφωνίας.

Σημειώνεται τέλος πως ο κανονισμός εκδίδεται κατόπιν της έγκρισής του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 12 Φεβρουαρίου 2019 γεγονός που αποτελεί και το τελευταίο στάδιο από την πλευρά της ΕΕ. Ωστόσο, για να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, το Βασίλειο του Μαρόκου πρέπει επίσης να ολοκληρώσει τις εσωτερικές διαδικασίες επικύρωσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές