BACK TO
TOP
Θεσμικά

Κρίσιμες οι ισορροπίες αρμοδιοτήτων στην ΕΕ για την νέα ΚΑΠ

Η αξιοποίηση των ευκαιριών που γεννά η γεωργία της γνώσης, είναι το κλειδί για να εξασφαλιστεί ότι η όποια ευελιξία των κρατών – μελών της ΕΕ σε θέματα περιβαλλοντικής δράσης, θα δικαιολογείται στη βάση των πιο πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων. Έτσι, δεν θα επαληθεύσει το φόβο, όσων θεωρούν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, να οδηγηθούμε πολιτικά σε μια ΚΑΠ, όπου η λέξη «Κοινή», σταδιακά θα εξαφανιστεί.

5_3

Λεωνίδας Λιάμης

12
0

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο οικονομολόγος κι ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος, Τάσος Χανιώτης, σημειώνοντας ότι «με τον τρόπο αυτό, θα είναι πολύ δύσκολο να κρυφτούν τα κράτη-μέλη από προφάσεις, οι οποίες θα δημιουργούν προβλήματα στην εσωτερική ενιαία αγορά».

Μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης για την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, το διακεκριμένο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε πως η ανάδειξη μιας νέας ισορροπίας αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις Βρυξέλες και στα κράτη –μέλη, είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη στην Ευρώπη των 27, η οποία δεν θα έχει στους κόλπους της τη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ιδιαιτερότητες των πολύπλοκων προβλημάτων, που πρέπει να επιλύσει η Ένωση άμεσα.

Περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 24 Μαΐου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές