Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ο N. Lins από το Λαϊκό Κόμμα νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας

Η Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέλεξε σε συνεδρίασή της την Τετάρτη 10 Ιουλίου για Πρόεδρό της τον Norbert Lins από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με πρώτο αντιπρόεδρο τον Francisco Guerreiro από τους Πράσινους και δεύτερο αντιπρόεδρο τον Daniel Buda από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για δυόμιση χρόνια. Η εκλογή δύο ακόμη αντιπροέδρων μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίασή της στις 23 Ιουλίου.

alinstochter_agricommittee

0
0

Ο Γερμανός πολιτικός και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Norbert Lins, εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 10/07 με 36 ψήφους έναντι της Γαλλίδας Maxette Pirbakas, υποψήφιας με την πολιτική ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας (ΙD) που συγκέντρωσε 11 ψήφους. Πρώτος αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Πορτογάλος Francisco Guerreiro με 38 ψήφους, προερχόμενος από την ομάδα των Πρασίνων και δεύτερος αντιπρόεδρος ο Ρουμάνος Daniel Buda με 37 ψήφους, μέλος του ΕΛΚ. 

Η Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση και διαχείριση θεμάτων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με χρηματοοικονομικά εργαλεία. Προετοιμάζει, ακόμη, νομοθεσία για ζητήματα ποιότητας αγροτικών προϊόντων, αποθεμάτων ακατέργαστων αγροτικών αγαθών, κτηνοτροφίας, κτηνιατρικής, ζωοτροφών, ευζωίας ζώων, υγείας των φυτών, δασοκομίας και αγροδασοπονίας.

Σε δηλώσεις του, ο Lins ανέφερε «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και επεσήμανε ότι οι αγρότες και οι καταναλωτές «περιμένουν να φέρουμε αποτελέσματα». 

Ο χριστιανοδημοκράτης Πρόεδρος της Επιτροπής, που επανεξελέγη στην 4η θέση στον κρατικό κατάλογο του CDU της Βάδης Βυρτεμβέργης, ήταν πλήρες μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Υγεία και το Περιβάλλον. Έχει διατελέσει προσωπικός σύμβουλος του Rudolf Köberle, υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Τροφίμων και Προστασίας των Καταναλωτών στο ομόσπονδο κράτος της Βάδης Βυρτεμβέργης το διάστημα 2010-2011 και σύμβουλος για θέματα ευρυζωνικότητας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Τροφίμων και Προστασίας των Καταναλωτών στο ομόσπονδο κράτος της Βάδης Βυρτεμβέργης (δημόσιος τομέας, δημόσιο λειτούργημα) την περίοδο 2011-2014.

Ο γιος μιας οικογένειας αγροτών στο Ravensburg, ο οποίος εκλέχτηκε για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή το 2014, θα αποτελέσει το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020 και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027.

Ιδιαίτερη σημασία για τους Ευρωπαίους αγρότες έχει το ερώτημα εάν μπορούν να αντισταθμιστούν οι περικοπές του προϋπολογισμού που πρότεινε ο Επίτροπος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές - μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν, με 29 ψήφους υπέρ, 16 ψήφους κατά και 2 αποχές, να αναβάλουν τις εκλογές για την ανάδειξη του τρίτου και του τέταρτου αντιπροέδρου της Επιτροπής έως την επόμενη συνεδρίαση στις 23 Ιουλίου.


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία