Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Καταπέλτης το πόρισμα ευφυούς γεωργίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ταφόπετρα στην αποικιοκρατική προκήρυξη της γνωστής μηχανοπαρέας που διεκδικούσε με φωτογραφικό διαγωνισμό και υπόγειες διεργασίες το περιβόητο πρόγραμμα ύψους 33 εκατ. ευρώ για δήθεν εγκατάσταση συστημάτων ευφυούς γεωργίας, αποτελεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες.

nile-goose-4153732_960_720_2

Γιάννης Πανάγος

3466
0

Πρόκειται για την απόφαση που ανέμεναν με ανυπομονησία οι εμπλεκόμενοι στον εν λόγω διαγωνισμό, προκειμένου να εισπράξουν την προκαταβολή ύψους 8 εκατ. ευρώ για την οποία μάλιστα την Παρασκευή προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, υπογράφθηκε και πέρασε σε ΦΕΚ απόφαση η οποία δεσμεύει από τον κρατικό προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό για χάρη της μηχανοπαρέας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από ΣΤ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου χαρακτηρίζει το διαγωνισμό ο οποίος προηγήθηκε για το συγκεκριμένο έργο φωτογραφικό, καθώς περιορίζει με συγκεκριμένο τρόπο το εύρος των ενδιαφερόμενων, ενώ θεωρεί μη έγκυρη και τη σύμβαση η οποία έχει συναφθεί μεταξύ των υποψήφιων γι’ αυτό κρίνοντας έκπτωτους ορισμένους εξ αυτών.    

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτρέπει έστω και την τελευταία στιγμή, όπως όλα δείχνουν, ένα μεγάλο σκάνδαλο που ήταν εδώ και καιρό σε εξέλιξη χωρίς να απαλλάσσει τους εμπνευστές και τους εμπλεκόμενους σ’ αυτό. Έρχεται μάλιστα σε καλή στιγμή, καθώς αποκαθηλώνει την εικόνα που προσπαθούσαν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν οι βασικοί εμπνευστές του όλου σχεδίου κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία