BACK TO
TOP
Θεσμικά

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επισπεύδει την καταγραφή ζημιών

Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών «προχωρά με εντατικούς ρυθμούς» σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας, αναφορικά με τις καλλιέργειες των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης για επίσπευση και διευκόλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Μαξιμος-7

12
0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Πολιτική Προστασία, για επίσπευση και διευκόλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την καταγραφή των ζημιών, περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης και Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

τη Δημοτική Κοινότητα Τύρναβου, τη Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου, τη Τοπική Κοινότητα Δένδρων, τη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα και τη Τοπική Κοινότητα Δελερίων της Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

– τη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου και τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπακτίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

τη Δημοτική Ενότητα Μαρωνείας και Σαπών, τη Δημοτική Ενότητα Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης και τη Δημοτική Ενότητα Μύκης της Π.Ε. Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,
για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 10-11 & 14-07-2019 στις παραπάνω περιοχές.

Ο Κώστας Σκρέκας, ερωτηθείς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις καλλιέργειες των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως η διαδικασία «προχωρά με εντατικούς ρυθμούς», προσθέτοντας πως η κλιματική αλλαγή «είναι κάτι το οποίο έχει έρθει και χτυπάει ήδη την πόρτα της χώρας».

Στις βασικές προτεραιότητες - επισήμανε ο κ. Σκρέκας - είναι «να έχουμε βιώσιμο πρωτογενή τομέα, μέσα στον οποίο θα εργάζονται, θα καλλιεργούν αγρότες οι οποίοι θα έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ζουν τις οικογένειές τους. Αυτά όλα είναι θέματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά και έρχεται να τα αντιμετωπίσουμε και με τη διαχείριση ρίσκων και ζημιών και καταστροφών, οι οποίες έρχονται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, οι ζημιές ήδη το α΄εξάμηνο του έτους είναι πολλαπλάσιες απ' ό,τι ήταν το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο», σημείωσε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές