Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Τιμή ημέρας στο βαμβάκι και ΚΑΠ στη συνεδρίαση αγροτικού ΣΥΡΙΖΑ

Διεξοδική συζήτηση για το βαμβάκι και την νέα ΚΑΠ, έγινε κατά την πρώτη συνεδρίαση του τομέα αγροτικού ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

kokkalis_25

723
1

Όπως τονίστηκε η νέα κυβέρνηση οφείλει να διαφυλάξει τους παραγωγούς, υλοποιώντας τα μέτρα που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει, δηλαδή, να στηριχτεί η παραγωγή μέσω της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, της θέσπισης «τιμής ημέρας» στα εκκοκκιστήρια και της επιβράβευσης της ποιότητας του προϊόντος. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το βαμβάκι παραμένει ένα εθνικό προϊόν που φέρνει συνάλλαγμα στη χώρα και ότι ο Ελληνας παραγωγός έχει αποδείξει επανειλημμένα την προτεραιότητα που δίνει στην ποιότητα. Το Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ζητάει επιπρόσθετα από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην αφήσει στην τύχη της την επικείμενη αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αγροτικού ΖΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συνεδρίαση μετά το καλοκαίρι πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, παρουσία του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού και νυν Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη, καθώς και του πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκου Παπαδόπουλου.

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, αλλά και για τη δράση και τις προσεχείς πρωτοβουλίες του τμήματος, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα για τα αγροτικά ζητήματα, έγινε διεξοδική συζήτηση για το βαμβάκι, όπου τονίστηκε ότι η νέα κυβέρνηση οφείλει να διαφυλάξει τους παραγωγούς, υλοποιώντας τα μέτρα που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει, δηλαδή, να στηριχτεί η παραγωγή μέσω της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, της θέσπισης «τιμής ημέρας» στα εκκοκκιστήρια και της επιβράβευσης της ποιότητας του προϊόντος. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το βαμβάκι παραμένει ένα εθνικό προϊόν που φέρνει συνάλλαγμα στη χώρα και ότι ο Ελληνας παραγωγός έχει αποδείξει επανειλημμένα την προτεραιότητα που δίνει στην ποιότητα.

Το Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ζητάει επιπρόσθετα από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην αφήσει στην τύχη της την επικείμενη αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά να προχωρήσει σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προστατευθεί η παραγωγή και ο Ελληνας αγρότης.

Τέλος, στη συνεδρίαση του Αγροτικού Τμήματος έγινε αναφορά στην επικείμενη περιοδεία σε Ελασσόνα και Τύρναβο του πρώην υπουργού και νυν Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, στην οποία θα συνοδεύεται τόσο από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό και νυν αναπληρωτή τομεάρχη, βουλευτή Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη, όσο και από την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-10-2019 19:58Βαγγελης

Ευτυχώς που το στε έβγαλε αντισυνταγματικό τον εφκα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ταφόπλακα στους αγρότες με τον εφκα και την φορολογία για αυτό έφαγε μαύρο η πρώτη φορά αριστερά αφεμαξε τους αγρότες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία