BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ενσωμάτωση ΟΣΔΕ στις υπηρεσίες του open.gov ζητούν οι γεωτεχνικοί

Nα καταστεί πραγματικά ανοιχτή, φιλική και δωρεάν σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους της χώρας, η διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ ζητούν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου, με ενσωμάτωση του ΟΣΔΕ στις υπηρεσίες του open.gov.

ΟΣΔΕ

20
7

Σε μία μεστή ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, με αφορμή τα προβλήματα που αναδείχθηκαν τελευταία εξαιτίας των μέτρων περιορισμού των πολιτών λόγω του κορωνοϊού, περιγράφει τα κακώς κείμενα που βίωνε η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων πολιτών με αποτέλεσμα να οδηγείται «αναγκαστικά»  σε κάποιο κέντρο υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ) προκειμένου να υποβάλει - φυσικά με καταβολή αντιτίμου - την αίτηση του.

Η Ομοσπονδία ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αρθούν όλες οι δυσκολίες δωρεάν ατομικής ηλεκτρονικής υποβολής, να απλοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ηλεκτρονική  πλατφόρμα και να ενσωματώσει σε αυτή όλες τις δυνατότητες που έχουν τα Κ.Υ.Δ.

«Σε μία εποχή που η κυβέρνηση κατάφερε να ΄΄ συμπυκνώσει ΄΄ με θεαματικό τρόπο τον χρόνο και να διαθέσει στους πολίτες την ενιαία  ψηφιακή πύλη  του Δημοσίου gov.gr, που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με συνολικά πάνω από 500 υπηρεσίες, είναι απορίας άξιο αυτό που  συμβαίνει με την υποβολή της Ε.Α.Ε. Αναρωτιόμαστε πόσο ισχυρές είναι τελικά οι αντιστάσεις που προβάλλονται και από ποιους;», διερωτάται περιμένοντας από τους αρμόδιους εξελίξεις…

 
Η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ

 «ΤΟ ΟΣΔΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΑΝΟΙΧΤΟ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ»

Με αφορμή την δυσάρεστη πραγματικότητα της καραντίνας που βιώνει ο Ελληνικός λαός, ήρθαν ξανά στην επιφάνεια και τα χρόνια προβλήματα της διαδικασίας υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε). Η διαδικασία αυτή   στον πολύ κόσμο είναι γνωστή ως υποβολή της αίτησης Ο.Σ.Δ.Ε. (από το  Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Εκμεταλλεύσεων).

Η φετινή ιδιαιτερότητα με τον κορωνοϊό και την ασθένεια COVID-19 απλά  επιβεβαίωσε το πόσο δίκαιο είχαμε όσοι τόσα χρόνια ζητούσαμε η διαδικασία επιτέλους να καταστεί πραγματικά ανοιχτή, φιλική και δωρεάν σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους της χώρας μας.

Δυστυχώς όμως, με διάφορα προσχήματα, εμπόδια και τεχνικές δυσκολίες, η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων πολιτών οδηγείται ΄΄ αναγκαστικά ΄΄  σε κάποιο κέντρο υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ) προκειμένου να υποβάλει - φυσικά με καταβολή αντιτίμου - την αίτηση του. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ως ένα σημείο οι τιμές, λόγω και του μερικού ανοίγματος σε περισσότερα ΚΥΔ, έχουν συμπιεστεί. Ωστόσο το απαιτούμενο ποσό εξακολουθεί να είναι σεβαστό και αυτό πλήττει ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους παραγωγούς και κτηνοτρόφους για τους οποίους αποτελεί μία ακόμη μετρήσιμη αιτία απώλειας εισοδήματος. 

Η ομοσπονδία μας ζητά από την ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αρθούν όλες οι δυσκολίες δωρεάν ατομικής ηλεκτρονικής υποβολής. Να απλοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ηλεκτρονική ΄΄ πλατφόρμα΄΄ και να ενσωματώσει σε αυτή όλες τις δυνατότητες που έχουν τα Κ.Υ.Δ. Οι εξουσιοδοτήσεις για υποβολή  τηλεφωνικά (μεταξύ αγρότη και υπαλλήλου στα ΚΥΔ) και η αποστολή των σχετικών εγγράφων είτε ηλεκτρονικά (email) είτε με το ταχυδρομείο  (Courier), αποτελεί ΄΄ ασπιρίνη΄΄ στην παρούσα δύσκολη κατάσταση της καραντίνας. Εκτιμούμε ότι πιθανόν να αποτελέσει  σημείο τριβής, συγκρούσεων και αμφισβητήσεων για την εγκυρότητα της διαδικασίας και πηγή επιπλέον κόστους – τόσο από τα ΚΥΔ , όσο και τα  ταχυδρομικά έξοδα - για τους πολίτες.

Σε μία εποχή που η κυβέρνηση κατάφερε να ΄΄ συμπυκνώσει ΄΄ με θεαματικό τρόπο τον χρόνο και να διαθέσει στους πολίτες την ενιαία  ψηφιακή πύλη  του Δημοσίου gov.gr, που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με συνολικά πάνω από 500 υπηρεσίες, είναι απορίας άξιο αυτό που  συμβαίνει με την υποβολή της Ε.Α.Ε. Αναρωτιόμαστε πόσο ισχυρές είναι τελικά οι αντιστάσεις που προβάλλονται και από ποιους;

Απαιτούμε και αναμένουμε εξελίξεις!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

03-04-2020 15:06ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγχαρητήρια συνάδελφοι!! Προτείνω πριμ υπερωριακης απασχολησης, 355 λεξεις ηταν αυτες. Οταν γινει αυτο που λετε, θα δωσω τα στοιχεια σας στους αγροτες να τους βοηθησετε στην συμπληρωση της Αιτησης, να γλυτωσουν απο τα αρπακτικα και τον ταξικο σας εχθρο (ιδιωτες). Αν χασουν χρηματα ομως οι ανθρωποι, να αναλαβετε την ευθυνη ...

Απάντηση

03-04-2020 15:05ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγχαρητήρια συνάδελφοι!! Προτείνω πριμ υπερωριακης απασχολησης, 355 λεξεις ηταν αυτες. Οταν γινει αυτο που λετε, θα δωσω τα στοιχεια σας στους αγροτες να τους βοηθησετε στην συμπληρωση της Αιτησης, να γλυτωσουν απο τα αρπακτικα και τον ταξικο σας εχθρο (ιδιωτες). Αν χασουν χρηματα ομως οι ανθρωποι, να αναλαβετε την ευθυνη ...

Απάντηση

02-04-2020 19:29ΒΙΚΥ

Οι ερωτήσεις στις οποίες καλείται η ομοσπονδία να απαντήσει πριν την ανακοίνωση είναι η εξής: 1) Πόσοι από τους συναδέλφους υποβάλλουν μόνοι τους τις φορολογικές τους δηλώσεις που αφορούν μόνο αλφαριθμητικά δεδομένα? 2) Πόσοι έχουν υποβάλλει μόνοι τους ΟΣΔΕ (χωρίς η αίτηση φυσικά να είναι προσυμπληρωμένη)? 3) Πόσοι έχουν μελετήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και το υπόλοιπο θεσμικό πλαίσιο που καλείται να υλοποιήσει η ΕΑΕ για να έχουν άποψη εάν μπορεί να απλοποιηθεί η αίτηση ή όχι. 4) Πόσοι συνάδελφοι έχουν συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό έλεγχο ή έχουν κληθεί να απολογηθούν για πράγματα της ΕΑΕ?

Απάντηση

02-04-2020 18:21ΑΝΝΑ -ΟΣΔΕ ΑΠΟ ΤΟ 1999

ΜΙΛΑΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ .ΟΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΔ ΑΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΤΛ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ.ΕΓΩ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΕΠ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ .ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ .................ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ

Απάντηση

02-04-2020 16:28ΣΤΡΑΤΟΣ

Βρε άσχετοι που μπήκατε όπως μπήκατε στο Δημόσιο και στρογγυλοκαθόσαστε στις θεσούλες σας από την μέρα που μπήκατε , που ρημάξατε τους υπολογιστές από τις πασιέντσες που ρίχνετε, που για να αξιολογήσετε ένα φάκελο θέλετε και γρογορόσημο τρομάρα σας, που ξύνεστε όλοι μέρα και κάνετε σουλάτσο στις ώρες εργασίας, το σύστημα ΟΣΔΕ είναι on line εδώ και χρόνια. Αλλά για να το γνωρίζεις πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον να στέλνεις ένα email και όχι να είσαι όλοι μέρα στο facebook. Βρε άσχετοι αντί να βγείτε να πάτε μια βόλτα στο πεδίο, που εκεί είναι ηδουλειά σας πουλάτε εξυπνάδες και εκδούλευση στους αγρότες. Μάθατε να κάνετε βολτίτσα και διακοπούλες με τα λεφτά του δημοσίου, και παίρνετε αδειούλες και καλά εκπαιδευτικές η συνδιακλιστικές. . Ναι να ανοίξει το σύστημα για όλους ΔΑΟΚ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Βέβαια υπάρχου και παιδιά-εργαζόμενοι που μπήκαν στο δημόσιο αξιοκρατικά και δουλεύουν και βγάζουν δουλειά για όλους τους παραπάνω κηφήνες, αυτοί δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Απάντηση

02-04-2020 14:01ΓΕΩΤΕΕ

.......

Απάντηση

02-04-2020 12:02ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΣ

Νομίζω ότι για μια ακόμα φορά, οι ΑΕΡΓΟΙ Γεωτεχνικοί του Δημοσίου, αυτός ο επαίσχυντος κλάδος του οποίου δυστυχώς είμαι συνάδελφος, βγάζει μια ανακοίνωση εκτός τόπου και χρόνου. Προφανώς μετά την ντροπιαστική απαίτηση να μην καθίσουν στα θρανία να εκπαιδευτούν για το Προγραμμα Αγροτικών Συμβούλων αλλά μόνο να τσεπωσουν επιπλέον κρατικό χρήμα, τώρα ζητούν το άνοιγμα του ΟΣΔΕ. Προφανώς δεν έχουν καν μπει στον κόπο να ανοίξουν την σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου απο το 2017, μπορεί ο οποιοσδήποτε να πραγματοποιήσει ΜΟΝΟΣ του και ΔΩΡΕΑΝ την δήλωση ΟΣΔΕ. Τα όποια προβλήματα τόσων χρόνων που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι στις συναλλαγές με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους επαγγελματίες της μεταποιησης, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταργήσει η Κυβέρνηση στις θέσεις τους και να συμπεριλάβει όλες τις δικαιοδοσίες τους στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αρκετά με την κοροιδία τους. Απαιτώ αξιολόγηση όλων των Δημόσιων Γεωτεχνικών. ΥΓ Οι εξαιρέσεις είναι όαση μέσα στην έρημο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές