BACK TO
TOP
Θεσμικά

Κίνητρα για ανανέωση στόλου τρακτέρ ζητά η ΠΕΓΔΥ

Την αναγκαιότητα τερματισμού των συνεχών αναστολών στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής πρόβλεψης για εγκατάσταση σε όλα τα τρακτέρ διατάξεων για την προστασία των αγροτών από την ανατροπή τους, ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων ΠΕΓΔΥ.

δεντρα_2

21
0

Η ΠΕΓΔΥ, κάνει λόγο για «απαράδεκτη στρέβλωση» για μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από το 1995, ζητώντας να δοθούν κίνητρα προκειμένου να αντικατασταθεί ο γερασμένος “στόλος” των γεωργικών ελκυστήρων που υπάρχουν στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, αναφέρει, η Ελλάδα είναι από τους τελευταίους σε μέση ηλικία των χρησιμοποιούμενων από τους αγρότες γεωργικών ελκυστήρων, γεγονός που επιβαρύνει τον βαθμό προστασίας που μπορεί να παρέχουν κατά την χρήση τους τα μηχανήματα αυτά.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΓΔΥ

ΘΕΜΑ: «Η ασφάλεια των αγροτών χρηστών τρακτέρ θέμα προτεραιότητας»

Η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. απέστειλε προς την πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. επιστολή με την οποία τονίζει την αναγκαιότητα τερματισμού της παρωδίας των συνεχών αναστολών στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής πρόβλεψης για εγκατάσταση σε όλα τα τρακτέρ διατάξεων για την προστασία των αγροτών από την ανατροπή τους. Τα εκατοντάδες θύματα των τελευταίων 25 χρόνων που η ελληνική πολιτεία αναβάλλει ένα αναγκαίο μέτρο, δεν φαίνεται να αποτελούν καταλύτη για την λήψη μιας απόφασης που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από το έτος 1995. Ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι από τους τελευταίους σε μέση ηλικία των χρησιμοποιούμενων από τους αγρότες γεωργικών ελκυστήρων, γεγονός που επιβαρύνει τον βαθμό προστασίας που μπορεί να παρέχουν κατά την χρήση τους τα μηχανήματα αυτά. Η επίκληση ότι οι προβλέψεις αυτές δεν διευκολύνουν τους Έλληνες αγρότες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την συνέχιση της εμπορίας και χρήσης μηχανημάτων χωρίς την δυνατότητα επιλογής του αγρότη χειριστή σε διατάξεις προστασίας.

Η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ζητά από το Υπ.Α.Α.Τ. να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα για να εφαρμοστεί πλέον και στην Ελλάδα το αυτονόητο. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει

-          Να επαναπιστοποιηθεί και στελεχωθεί το ΙΓΕΜΚ (Ινστιτούτο Γεωργικών Μηχανών και Κατασκευών) του Υπ.Α.Α.Τ. στους Αγίους Αναργύρους, το οποίο επιτελούσε σημαντικό ρόλο στήριξης της εγχώριας επιχειρηματικότητας και των αγροτών.

-          Να στελεχωθεί με γεωπονικό προσωπικό η αρμόδια για τα γεωργικά μηχανήματα Διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ. ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα γεωργικά μηχανήματα.

-          Να δοθούν κίνητρα προκειμένου να αντικατασταθεί ο γερασμένος “στόλος” των γεωργικών ελκυστήρων που υπάρχουν στη χώρα μας.

Καλούμε την νυν πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. θα πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις και να τερματίσει την απαράδεκτη στρέβλωση στην χρήση και αγορά γεωργικών ελκυστήρων στην χώρα μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές