Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πετρέλαιο σε κάθε αγρότη ζητούν οργανώσεις και βουλευτές επαρχίας

Ένας μετά τον άλλο οι νεοδημοκράτες βουλευτές της επαρχίας και δη των αγροτικών περιοχών, μεταφέρουν στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια το αίτημα του αγροτικού κόσμου για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο σε όλους τους αγρότες και όχι μόνο στους νέους και τους συμμετέχοντες σε συλλογικά σχήματα. Επί του θέματος έχουν τεθεί βεβαίως με επιτακτικό τρόπο και όλες σχεδόν οι αγροτικές οργανώσεις.

agrotiko-petrelaio

Γιάννης Πανάγος

3756
4

Οι βουλευτές γίνονται για μια ακόμη φορά οι μεταφορείς της οργής των πολλών για τη διαχωριστική γραμμή που θέτει η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί στην ανταγωνιστικότητα των υγειών εκμεταλλεύσεων. «Τίποτα δεν πιστοποιεί ότι οι νέοι ή οι συμμετέχοντες σε συλλογικά σχήματα είναι καλύτεροι ή πιο παραγωγικοί αγρότες», τονίζει χαρακτηριστικά στο  Agronews,  50άρης επαγγελματίας από τη Μακεδονία, με περισσότερα από 800 στρέμματα καλλιέργειες (δενδρώδεις και αροτραία) και με στόλο αγροτικών μηχανημάτων τα οποία, όπως λέει,  «καίνε το ίδιο πετρέλαιο με των νέων αγροτών».

Να αναφερθεί εδώ ότι το παλλαϊκό αίτημα για γενίκευση του μέτρου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μετέφερε στα μέσα της εβδομάδας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στο περιβάλλον του Μαξίμου, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, ενώ με ιδιαίτερη επιμονή το έθεσε την επόμενη μέρα και ο βουλευτής Καρδίτσας του κόμματος, Γιώργος Κωτσός.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της εν λόγω εξαγγελίας, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετράει τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου και δεν θα ήθελε να πάρει το πολιτικό κόστος που επιφέρει αυτός ο διαχωρισμός. Αρκεί να αναφερθεί ότι η εξαγγελία για τα 50 εκατ. ευρώ ενίσχυση μόνο σε νέους και συνεταιρισμένους, στο σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, ικανοποιεί έναν αγρότη και αφήνει δυσαρεστημένους δύο.  


Η ανακοίνωση του Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ,  Γιώργου Κωτσού:

«Η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ. Κωτσός όσον αφορά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες, κατέθεσε πρόταση στον Υπουργό με την οποία ζητά να γίνεται επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όλους τους αγρότες. Ο κ. Κωτσός προέβη σε αυτή την κίνηση διότι το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης της αγροτικής οικονομίας  αφορά μόνο τους παραγωγούς που μετέχουν σε ομάδες παραγωγών, ή στο πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας, ή σε συνεργατικά σχήματα και ή τους νέους αγρότες.

«Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν αυτές οι αλλεπάλληλες κρίσεις, δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες με κύριο στόχο την προστασία της ελληνικής οικονομίας και πρωτίστως των πληττόμενων παραγωγικών κλάδων όπως του αγροτικού τομέα παραγωγής. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και με συνεχείς παρεμβάσεις στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του. Έτσι, προκείμενου να στηρίξουμε πραγματικά τον αγροτικό κλάδο, οφείλουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους αγρότες στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης», δήλωσε στον Υπουργό ο κ. Κωτσός.

Επιπλέον, η συζήτηση των 2 αντρών επικεντρώθηκε και στο επενδυτικό πρόγραμμα αρδευτικών έργων το οποίο παρουσίασε ο κ. Λιβανός τις προηγούμενες και αφορά συνολικά 21 αρδευτικά έργα, συνολικού κόστους κατασκευής 1,6 δισ. Ευρώ. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στα περισσότερα από 200 εκ. Ευρώ τα οποία επενδύονται από την κυβέρνηση στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προκειμένου να εκσυγχρονιστούν τα δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας.

«Το μεγαλύτερο στοίχημα το οποίο οφείλουμε να κερδίσουμε ως χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για νερό, είναι η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η κυβέρνηση μας, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως την επιτακτική ανάγκη ορθής διαχείρισης του νερού επενδύουμε περισσότερα από 200 εκ. Ευρώ για τον εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας. Αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της περιοχής μας καθώς θα επωφεληθούν περισσότεροι από 9.000 αγρότες και θα δημιουργηθούν τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να αρδευτούν περίπου 190.000 στρέμματα», δήλωσε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αρδευτικών έργων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Μέσω της καλύτερης άρδευσης επιτυγχάνεται μεγαλύτερη παραγωγή και αυξάνεται η αποδοτικότητα των καλλιεργειών. Όσον αφορά των ειδικό φόρο κατανάλωσης των αγροτών ο κ. Λιβανός δήλωσε πως οφείλουμε να εξετάσουμε όλους τους παραμέτρους προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα τον ευαίσθητο αυτό κλάδο της αγροτικής οικονομίας.»


Η ανακοίνωση του Βουλευτή  Λάρισας της ΝΔ, Χρήστου Κέλλα:

«Την επίλυση εκκρεμοτήτων με την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, βάσει βοσκοτόπων, ζήτησε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.  Σπήλιο Λιβανό, και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Δημήτρη Μελά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά από επικοινωνία που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα της επαρχίας Ελασσόνας, αλλά και ενημέρωση από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Ελασσόνας» Αθαν. Στούπα, μετέφερε στην ηγεσία του Υπ. ΑΑΤ, τα προβλήματα που προέκυψαν με την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, αλλά και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στους κτηνοτρόφους, βάσει βοσκοτόπων.

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας, ζήτησε τη διεύρυνση των ωφελουμένων από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Πρωτοβουλία για το πετρέλαιο

Αναλυτικότερα, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, αφού χαιρέτησε την πρωθυπουργική εξαγγελία για τη διάθεση ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου σε μέλη Συνεταιρισμών και Νέους Αγρότες, συζήτησε με τον κ. Λιβανό την δυνατότητα διεύρυνσης των ωφελουμένων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός, “δεν είναι δίκαιο να εφαρμοστεί το μέτρο για μια μερίδα μόνο αγροτών, ενώ ταυτόχρονα τίθεται και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού”.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, συμφώνησε προς αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνοντας πάντοτε υπ’ όψιν και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Λύση με τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια και τα δικαιώματα των βοσκοτόπων

Ακολούθως, ο κ. Κέλλας, αφού γνωστοποίησε σχετική επιστολή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Ελασσόνας» Αθαν. Στούπα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους παραγωγούς που δήλωσαν ιδιόκτητα αγροτεμάχια, αλλά λόγω μη ταυτοποίησης των στρεμμάτων που δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ με τις αντίστοιχα καταχωρημένες εκτάσεις στο Ε9 του παραγωγού, αυτά “μπλοκαρίστηκαν”, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μην πληρωθούν.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, από την ΚΥΑ που εκδόθηκε τον Οκτώβριο, με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2021, για την κατανομή βοσκοτόπων, που οδήγησε σε ορισμένες περιπτώσεις σε μείωση των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων, αλλά και σε αυτά που ανέκυψαν με τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα.

Ο κ. Κέλλας ενημερώθηκε, ότι στις περιπτώσεις μη ταυτοποίησης εκτάσεων στα ιδιόκτητα αγροτεμάχια μεταξύ ΟΣΔΕ και Ε9, προέκυψαν εκκρεμότητες με τις πληρωμές των δικαιούχων. Όπου, δηλαδή, υπήρχε διαφορά πάνω από δύο στρέμματα, το σύστημα “μπλόκαρε” τις πληρωμές και δεν “επέτρεψε” να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Το πρόβλημα όμως, θα λυθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού ήδη διεξάγονται διασταυρωτικοί έλεγχοι και θα ακολουθήσουν οι πληρωμές τον Δεκέμβριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν, κυρίως, τις εκτάσεις που δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ.

Αναφορικά με την μεταβίβαση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, διευκρινίστηκε ότι αυτή αντίκειται στο άρθρο 60 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία τεχνητών συνθηκών λήψης των ενισχύσεων.

Σχετικά με την ΚΥΑ για την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην αδικία που βίωσαν κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν έλαβαν επιδοτήσεις, με βάση την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, επειδή το ζωικό τους κεφάλαιο μειώθηκε -νόμιμα- κι ας μην είχε παραβιαστεί το πλαφόν που ενεργοποιούσε δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε, όπως, σε ελέγχους χωρίς ευρήματα, στους οποίους το πλήθος των ζώων αρκεί για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, η επιδότηση να δίνεται κανονικά. Το αίτημα του Λαρισαίου πολιτικού αντιμετωπίστηκε θετικά από την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και αναμένεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να δρομολογήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Χρ. Κέλλας

Εξερχόμενος από το Υπ. ΑΑΤ και μετά την συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα που προώθησα και δεσμεύτηκαν να δώσουν άμεσα λύση στις όποιες εκκρεμότητες προέκυψαν, κυρίως με την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.

Η ηγεσία του Υπ. ΑΑΤ και η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν ευήκοα ώτα, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση στήριξης του αγροτικού εισοδήματος».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας Κτηνοτρόφων για αγροτικό πετρέλαιο, ζωοτροφές και ανάγκη ρύθμισης ΚΥΑ βοσκοτόπων:

«
Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου από τη Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Η ωραιοποιημένη κατάσταση για την κτηνοτροφία, που καλλιεργεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με κάθε επικοινωνιακό μέσο που διαθέτει, έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας.

Δυστυχώς ήταν κοινή διαπίστωση όλων, η απουσία της συμμετοχής των κτηνοτρόφων στις σοβαρές αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ, κάτι που απεικονίζεται στο αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων.

Προσπαθώντας να έχουμε μία εποικοδομητική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αναμένουμε την αποδοχή του αιτήματός μας προς τον υπουργό κ. Λιβανό, για συνάντηση μαζί του, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Τα προβλήματα όμως δεν μπορούν να περιμένουν τους ρυθμούς λειτουργίας του ΥΠΑΑΤ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, στις έδρες των περιφερειών της χώρας, με περιορισμένο αριθμό ατόμων και τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19.

Αυτή είναι μία πρώτη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, με σκοπό την ενημέρωση και ενεργοποίηση των περιφερειαρχών και των τοπικών βουλευτών, αλλά κυρίως της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.

Τα υπόμνημα που θα κατατεθεί θα είναι κοινό για όλες τις περιφέρειες.

Τα θέματα που αποφασίστηκε να περιλαμβάνονται στο υπόμνημα, είναι:

  • Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους.
  • Απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 873/55993/26.5.2015 όπως αυτή τροποποιήθηκε από την 1217/264725/27.09.2021, που αφορούν τους κτηνοτρόφους και επαναξιολόγησή τους.
  • Κατανομή Εθνικού αποθέματος.
  • Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.
  • Μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.
  • Εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για την ΚΑΠ 2021- 2027.

Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας είναι πολλά και σύνθετα.

Η λύση όμως σε όλα έχει μία κοινή συνισταμένη και αυτή ονομάζεται «πολιτική βούληση».

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αφουγκραστεί τους κτηνοτρόφους κι επί τέλους να πάρει τις σωστές αποφάσεις, για το καλό της Ελληνικής κτηνοτροφίας.

ΥΓ1. Αν τελικά δεν καταφέρουμε να είμαστε στο ίδιο “καραβάνι”, ίσως γιατί εμείς λόγω εργασίας “μυρίζουμε κοπριά”, τουλάχιστον ας είμαστε “από την ίδια πλευρά του ποταμού”!

ΥΓ2. Σχετικά με χθεσινές διαρροές από το ΥΠΑΑΤ, για ποσό 25 εκατομμυρίων, για ενίσχυση των κτηνοτρόφων για ζωοτροφές, ούτε για αστείο να μην περνούν από το μυαλό των διοικούντων τέτοια νούμερα.

Μάλλον κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί, πόσο μεγάλη είναι η ζημιά από την άνοδο της τιμής των ζωοτροφών.

Ενίσχυση ζητάμε και όχι ελεημοσύνη!»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για το αγροτικό πετρέλαιο:

«
Η απόφαση-εμπαιγμός της κυβέρνησης να δώσει κάποια ψίχουλα σε πολύ λίγους αγρότες και να τα βαφτίσει ως επιστροφή φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο.

Το γεγονός ότι βγήκαν σε συνεντεύξεις ο Πρωθυπουργός και μετέπειτα δυο υπουργοί για να το ανακοινώσουν με στόμφο δείχνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ταΐσει σανό αλλά μόνο γέλια προκαλεί.

Σανό τρώνε τα ζώα και όχι οι αγρότες και με την ευκαιρία πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να επιδοτήσει τις ζωοτροφές που έχουν γίνει πανάκριβες και απρόσιτες αν θέλει να υπάρχει συνέχεια της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού τον Μάιο 2019 στην Λάρισα για επιστροφή φόρου καυσίμων αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν μόνο για τα ψηφαλάκια των αγροτών.

Τέρμα η κοροϊδία – φτάνουν πια τα ψέματα!

«Δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες» μας λένε. Τότε πως οι ίδιες δημοσιονομικές συνθήκες επιτρέπουν να δίνετε 370 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για επιστροφή φόρου καυσίμων και αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, ξενοδόχους, κλινικάρχες;  Μα επειδή και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών των ομάδων που είναι μια χούφτα.

Σε ποια ζυγαριά και με ποια κριτήρια δίνει η κυβέρνηση  σε μια χούφτα 370 εκατομμύρια και μόλις 50 εκατομμύρια και αυτά μόνο για μια χρονιά σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες;

Οι αγρότες είναι 400.000 οικογένειες και από το επάγγελμα τους ζουν και δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι καθώς παράγουμε προϊόντα και πρώτη ύλη.

Δεν θα περάσει το αίσχος να δοθεί η επιστροφή φόρου καυσίμων μόνο σε όσους αγρότες βρίσκονται σε συνεργατικά σχήματα ή νέους αγρότες; Οι υπόλοιποι είναι παιδιά κατώτερου Θεού; Δεν καίει πετρέλαιο το τρακτέρ τους;

Ξέρουμε γιατί το κάνετε. Επιδιώκετε το διαχωρισμό των ίδιων των αγροτών. Να τους στρέψετε τον έναν ενάντια στον άλλο γιατί έτσι πιστεύετε ότι θα είναι πιο εύκολο να περάσετε την πολιτική σας. Όμως δεν θα γλιτώσετε επειδή έτσι  ενισχύετε την αποφασιστικότητα μας και την ενότητά μας να ανατρέψουμε την  αντιλαϊκή πολιτική σας στους δρόμους του αγώνα.

Ακόμη όμως και αυτή η επιστροφή είναι πολύ πίσω από ότι δινόταν.. Το 2015 η επιστροφή για το αγροτικό πετρέλαιο ήταν 185 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και βέβαια τότε με πολύ χαμηλότερη τιμή το λίτρο πετρελαίου, συνολικά πιο φθηνά τα μέσα και εφόδια, η ενέργεια, το κόστος ζωής.

Η εξαγγελία σας ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ του τρακτέρ είναι, μια-δυο ημέρες δουλειάς στο χωράφι μας.

Δεν θα περάσει ο εμπαιγμός σε βάρος μας

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παλεύει και διεκδικεί αφορολόγητο πετρέλαιο και δεν κάνουμε βήμα πίσω σε αυτό.

Όπως το δίνετε απλόχερα μαζί και με άλλα προνόμια με καμάρι στους εφοπλιστές θα το δώσετε και στους αγρότες!

Οργανώνουμε και δυναμώνουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και με αυτά τα όπλα στα χέρια μας. Έχουμε  τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο των αιτημάτων μας.

Όποτε βγήκαμε στους δρόμους του αγώνα με μαζική συμμετοχή και ενότητα στο πλαίσιο αιτημάτων, πάντα είχαμε κατακτήσεις.

Ποτέ και τίποτα δεν μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση. Πρέπει να  νιώσουν την δύναμη και την αποφασιστικότητα μας!»

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

28-06-2022 17:57Emignee

[url=https://newfasttadalafil.com/]best price for generic cialis[/url] Thus no increase in myocardial infarction rates has been observed Vlachopoulos et al. Gtnvdl <a href=https://newfasttadalafil.com/>generic cialis for sale</a> Ftorap AFMproduced image of bacteria Bacillus cereus You will learn how the hypothalamicpituitaryadrenal axis is related to disease and even health. https://newfasttadalafil.com/ - Cialis generic kamagra review Xhqbni

Απάντηση

13-11-2021 09:18ΘΑΝΑΣΗΣ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ-ΟΧΗΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΓΡΑΦΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.

Απάντηση

12-11-2021 23:23Βασιλης

Μπορεί ο 50 από τη Μακεδονία να καταναλώνει το ίδιο πετρελεο με έναν νέο γεωργό.... Αλα αμα ακουω για 50 αρη μπορεί να περνει καμια 50,000 χιλιάδες ευρώ επιδοτήσει , κ ένας νέος γεωργός με τα ίδια στρέμματα να περνει ψίχουλα. Γιατί..... Επειδή κατη καλλιεργούσε κάποτε... Αυτό είναι σωστό...

Απάντηση

12-11-2021 15:31Ενας

Έτσι σωστά το κάνουν δίνουν σε λίγους τάχα μετά ενδιαφέρονται ξανά τάχα για να δώσουν σε όλους τάχα έρε δούλεμα που μας ρίχνουν

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία