Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πρώτη φορά τόσο κοντά στην υπόθεση μεταφοράς ΟΣΔΕ στο gov.gr

Περισσότερο κοντά από ποτέ, μοιάζει το ξεκαθάρισμα στην υπόθεση του ΟΣΔΕ, με μεταφορά όλων των δεδομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr, ελεύθερη χρήση της εφαρμογής για την υποβολή των δηλώσεων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης), συντονισμό του έργου και ολοκληρωτική ευθύνη των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

580512cfe576a_image

Γιάννης Πανάγος

2551
6

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους ιθύνοντες να αφήνουν πίσω τις διαγωνιστικές διαδικασίες και τις πλουσιοπάροχες προκηρύξεις για την αναζήτηση «τεχνικού συμβούλου» με αυξημένες αρμοδιότητες, ενώ, φεύγει από τη μέση και ο λεγόμενος «συντονιστής» που όριζε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τύχες των κοινοτικών ενισχύσεων ή ακόμα και την πορεία των κοινοτικών προγραμμάτων.

Η ενημέρωση της Agrenda θέλει, τον τελευταίο καιρό να έχει γίνει πολύ δουλειά από μια σφιχτή ομάδα καταρτισμένων στελεχών, τα οποία σε αγαστή συνεργασία τόσο με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και με τους επιτελείς του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχουν καταφέρει να εγγυώνται σήμερα την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα και την ασφαλή υποβολή των φετινών δηλώσεων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022). Καταλυτικό ρόλο στην όλη υπόθεση φαίνεται να έχει παίξει βέβαια και η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον νέο υπουργό Γιώργο Γεωργαντά να «κλείνει το μάτι» για την ταχεία εξέλιξη των πραγμάτων, σε μια πορεία απαλλαγμένη από το πνεύμα των αναντικατάστατων που πρέσβευαν οι καλοπληρωμένοι «τεχνικοί σύμβουλοι»  των τελευταίων ετών και ο κύκλος των ωφελημένων που είχαν δημιουργήσει γύρω από αυτή την υπόθεση.

Για να φθάσει το θέμα εδώ, χρειάσθηκε να χυθεί βέβαια πολύ μελάνι από τις σελίδες της Agrenda, να καταγραφεί τεράστια σπατάλη κοινοτικών πόρων (βλέπε διαχείριση των βοσκοτόπων) και να κινδυνεύσει κυριολεκτικά ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Χρειάσθηκε ακόμα η αυτοθυσία κάποιων (μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού) συνεταιριστών, όπως και λίγων άξιων τεχνοκρατών της ελεύθερης αγοράς που με πολύ πείσμα έχουν καταφέρει να πείσουν για τα… αυτονόητα. 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

18-04-2022 21:01ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

Εδώ και 4 ημέρες βλέπω ότι η μετάπτωση των δεδομένων από την ΟΣΔΕ 2021 στο gov.gr για την ΟΣΔΕ 2022 θα γίνει στις επόμενες 24 με 36 ώρες. Είμαι περίεργος πόσες μέρες θα εμφανίζεται αυτό το μήνυμα και αν τελικά οι προγραμματιστές του gov.gr. θα καταφέρουν να καθορίσουν σωστά τις μεταβλητές των παραμέτρων. Ελπίζω να μην χρειαστεί να εισάγουμε πάλι οι ίδιοι που υποβάλουμε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ , εξ αρχής τα στοιχεία του αγροτικού κεφαλαίου μας.

Απάντηση

12-04-2022 10:32ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΥΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ONLΙΝE ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021 Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΙΝΕ 10 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΟΥΤΕ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ. ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ. ΑΛΛΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

Απάντηση

02-04-2022 20:32Nick the greek

Όλα καλά και όλα ωραία αλλά ο συντονιστής συντονιστής και κάθε χρόνο τα ιδία και τα ίδια!

Απάντηση

01-04-2022 18:52Δήμος

Αν δεν καθαρίσουν τον Οργανισμό από τους ιδιωτικούς-δημόσιους υπαλλήλους δεν πρόκειται ποτέ να δούμε προκοπή σε αυτό τον τόπο. Σε αυτό το κομμάτι ο πρόεδρος παίρνει μηδέν.

Απάντηση

01-04-2022 17:35Τεμπέλης

Μακάρι, άλλα όπως έγινε και με τους προηγούμενους (που στο τέλος φάνηκαν μικροί άντρες), φοβάμαι ότι και ο νυν, στο βωμό του δεν βαριέσαι, θα ενδώσει στους εκβιασμούς του ακατανόμαστου που πλέον συνοδεύεται και από τον μπαμπαστρουμφ

Απάντηση

01-04-2022 14:31Αυτονοητο

Είναι πράγματι κοντά αλλά…. Οι λύκοι ουρλιάζουν. Τα σκυλιά γαυγίζουν. Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Ο εκβιασμός και η καταστροφολογία θα αποτελέσουν τα γνωστά τελευταία διηγήματα. Υπάρχει απάντηση και σε αυτά. Η ψηφιακή ευκαιρία είναι μοναδική.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία