Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Φωνάζει ο κλέφτης για τις αλλαγές στο ΟΣΔΕ, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Το εγχείρηµα µεταφοράς των δεδοµένων του ΟΣ∆Ε στην δηµόσια ηλεκτρονική βάση του gov.gr πέτυχε. Η επόµενη µέρα ολοκλήρωσης του έργου δεν θα έχει καµιά σχέση µε τα «µπαλώµατα» της περιβόητης µηχανοπαρέας. Ο υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, θα περάσει στην ιστορία σαν πολιτικός που έφερε την ψηφιακή επανάσταση στον δύσκολο χώρο της αγροτικής παραγωγής.

12-13_2

Γιάννης Πανάγος

5985
46

Φωνάζει ο κλέφτης για τις αλλαγές στο  ΟΣΔΕ, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω δηλώνει ο υπουργός Γεωργαντάς 

Οι όποιες µικρές και ασήµαντες δυσκολίες των πρώτων ηµερών, ως την πλήρη προσαρµογή της βάσης δεδοµένων και των εφαρµογών της στο νέο ασφαλές περιβάλλον του κυβερνητικού νέφους, ήταν προβλέψιµες και επιλύονται µε επιτυχία.

Η γκρίνια που εκδηλώνεται είναι απολύτως οργανωµένη από τους «νάνους της πληροφορικής» και τους µισθοφόρους τους που εδώ και δύο δεκαετίες περίπου λυµαίνονταν το δηµόσιο χρήµα και τον ιδρώτα των αγροτών.

Αυτά που θα φέρει η ψηφιακή επανάσταση που επιχειρεί ο Γιώργος Γεωργαντάς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον αγροτικό τοµέα αφήνει πίσω τα σκοτεινά χρόνια της διαπλοκής και της απάτης µε τις αγροτικές επιδοτήσεις, βάζει τέλος στα δικαιώµατα από το Εθνικό Αποθέµα που µοίραζε ο «άξονας» Πειραιά - Πλατείας Αττικής - Αγίας Παρασκευής, ανοίγει το δρόµο για αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των ανθρώπων της πραγµατικής παραγωγής.

Παρά τον τεράστιο αγώνα της Agrenda να ρίξει φως στα άδυτα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου είχε καταλύσει για χρόνια η µηχανοπαρέα, λίγοι έχουν καταλάβει το πραγµατικό µέγεθος της κατάχρησης κοινοτικών πόρων που έλαβε χώρα, της στρέβλωσης που υπήρξε στην ανάπτυξη των αγροτικών πολιτικών της ασφυκτικής πίεσης που έχουν δεχθεί οι πραγµατικοί αγρότες - δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων. Ο ιστορικός του µέλλοντος θα έχει να γράψει µε µαύρα γράµµατα, τις αναφορές του στην τελευταία 20ετία κατά την οποία:
  • Οι αγροτικές ενισχύσεις έχασαν τον προσανατολισµό τους.
  • Το κράτος υποτάχθηκε στα συµφέροντα ενός ιδιώτη και των οµοτράπεζών του.
  • Οι αγροτικοί συνεταιρισµοί κατέρρευσαν και η συνεταιριστική ιδέα λοιδορήθηκε.
  • Οι αγρότες βίωσαν την ανελευθερία και την αγωνία της χρεοκοπίας από τους διαχειριστές του ΟΣ∆Ε.

Μ’ αυτά έχει να συγκριθεί η µετάβαση στο gov.gr, απ’ αυτά έχει απαλαχθεί µια και καλή ο αγροτικός κόσµος µετά την γενναία απόφαση Γεωργαντά να αλλάξει σελίδα.  

Η νέα βάση του ΟΣ∆Ε λειτουργεί και θα λειτουργήσει ακόµα καλύτερα τις επόµενες µέρες. Οι δηλώσεις  (ΕΑΕ 2022) θα γίνουν σωστά. Οι συνεπείς και τίµιοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από µια Πολιτεία που επιλέγει να λειτουργήσει µε διαφάνεια, συνέπεια και δικαιοσύνη. Φοβάται µόνο ο κλέφτης.


Όχι άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Για να µπορέσει ο υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, να πάρει τη µεγάλη απόφαση µεταφοράς του ΟΣ∆Ε στο κυβερνητικό νέφος, κάποιοι βοήθησαν. Αλλιώς το κράτος και οι αγρότες θα ήταν µια ζωή δέσµιοι του «συνδικάτου». Εκτός από τις έγκριτες εταιρείες πληροφορικής που συνεργάζονται µε τη γ.γ. Πληροφοριακών Συστηµάτων, χέρι βοηθείας έτεινε και η νεοσύστατη συνεταιριστική εταιρεία Cognitera. Αυτό δεν σηµαίνει ότι θα πρέπει να της δοθεί χώρος για αχρείαστες υπηρεσίες. Ένα ευχαριστώ αρκεί. Άλλωστε, ο εν λόγω πυρήνας συµφερόντων δεν έχει αδικηθεί οικονοµικά ούτε το προηγούµενο διάστηµα. Θα αδικούσε ωστόσο τη γενναία απόφαση Γεωργαντά και τις εν γένει κυβερνητικές επιδιώξεις, αν περνούσε η εντύπωση ότι όλα έγιναν για να αλλάξει... ο πάροχος. Είναι µεγάλη η αλλαγή για να ταυτίζεται µε οµαδούλες και πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει κατά καιρούς και βέβαια ποικιλοτρόπως, πολλά αφεντικά.  
Σχόλια (46)
Προσθήκη σχολίου

15-05-2022 18:19Stavros L

13 μαιου πηγα στα γραφεια ΚΕΑ Λέσβου- GAIA Επιχειρείν, να ρωτησω εαν μπορω να κανω την αιτηση, ψιλογελασανε και απαντησαν οτι πολλα λαθη κακη ενημερωση μπορει να γινουν και αλλαγες και να περασω σε ενα μηνα να ρωτησω, τοσο καλα

Απάντηση

10-05-2022 12:50ΟΠΕΚΕΠΕ

Συνάδερφοι, τα μεγαλύτερα λαμόγια είναι η τριάδα των διευθυντών. Μια αλλαγή του συστήματος τους πάει με τη μία στη στενή. Αυτό είναι που παλεύουν να σωσουν

Απάντηση

08-05-2022 00:38Γιωργος

Ωραιος ο μονολογος που κανεις κυριε παναγο.τα γραφεις με το ιδιο σου το χερι,η στα στελνουν ετοιμα τα αρθρα απο το κομμα;;;;;;το μονο που εμεινε να φωναξεις:ζητω η νεα δημοκρατια.ξερω σε τσουζει αυτη τη στιγμη που διαβαζεις τα σχολια,αλλα πιο πολυ τσουζει τα αφεντικα σου,που σε διεταξαν να γραψεις αυτο το εμετικο αρθρο.ευτυχως θα αποτελεσετε παρελθον σε λιγο καιρο.τετοιος βοθρος πολιτικοι μαζι με τα κομματοσκυλα δεν εχει ξαναπερασει απο την χωρα.

Απάντηση

07-05-2022 20:20Εργαζόμενος σε ΚΥΔ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΥΔ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΝΛΙΝΕ, ΜΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΤΕ!!! Η εφαρμογή δεν είναι έτοιμη για καταχώρηση δεδομένων και συνεπώς για οριστικοποίηση.Όλα αυτά που αναφέρουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΚΥΔ για τις ελλείψεις σε σχέση με την προηγούμενη εφαρμογή ισχύουν 100%. Εγώ θα αναφέρω κάτι που αφορά την αποσφαλμάτωση και είναι πολύ σημαντικό για την σωστή πληρωμή του παραγωγού: σε αίτηση που καταχώρησα όλα τα γενικά στοιχεία και τα αγροτεμάχια δηλώθηκαν όλα με καλλιέργεια 8 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ και ποικιλία 96000 ΞΗΡΙΚΗ ΜΗΔΙΚΗ ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ έπρεπε με βάση την περσινή εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει εξαίρεση από την Διαφοροποίησης των Καλλιεργειών, όμως όταν κάνω έλεγχο λαθών επιστρέφει το εξής σφάλμα που είναι απαγορευτικό για οριστικοποίηση: " Σφάλμα [Αιτήματα Άμεσων Ενισχύσεων] H έκταση αρόσιμων καλλιεργειών είναι μεταξύ 10 και 30 ha, συνεπώς πρέπει να τηρηθεί η δέσμευση της Διαφοροποίησης των Καλλιεργειών του αιτήματος άμεσης ενίσχυσης «0403 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ)» με τουλάχιστον δύο διαφορετικές καλλιέργειες και με την κύρια να καταλαμβάνει μέχρι 75% της συνολικής αρόσιμης έκτασης. Και κάτι για να τελειώνω ο ΕΛΓΑ πέρυσι για την παραπάνω αίτηση ήταν 267€ φέτος λέει Σύνολο (€): 871.49. τι έγινε εδώ ρε παιδιά;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

07-05-2022 15:38Kyd

Είμαι κυδ, και απλά γελάω νευρικά με το συστηματικό άρθρο αυτής της σελίδας. Δεν θα ξαναδιαβάσω άρθρο σας, αφού με αυτό κατςλαβα πολλά. Τουλάχιστον ο agrotypos μιλάει όπως είναι. Δεν έχουμε σύστημα, Δεν μπορούμε να οριστικοποιησουμε, Δεν έχουμε έγραφα Δεν μπορούμε να δούμε επικαλύψεις Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε αγροτεμάχια Δεν Δεν Δεν Αλλά ξέχασα, εμείς είμαστε οι νάνοι της τεχνολογίας και δεν ξέρουμε να δουλέψουμε... Απλά ντροπή σας

Απάντηση

07-05-2022 11:34ant

που είναι τα περσινά δεδομένα?????????????????????????????

Απάντηση

07-05-2022 08:49Ζωή

Σύμφωνα με τα γραφόμενα σας κύριε Πανάγο, για τα οποία θα συμφωνήσω μαζί σας, την τελευταία εικοσαετία οι αγροτικές ενισχύσεις 1ον έχαναν τον προσανατολισμό τους, 2ον το ελληνικό κράτος υποτάχθηκε σε έναν ιδιώτη και των ομοτράπεζών του, 3ον οι αγροτικοί συνεταιρισμοί κατέρρευσαν και η συνεταιριστική ιδέα λοιδορήθηκε, 4ον οι αγρότες βίωσαν την ανελευθερία και την αγωνία της χρεοκοπίας από τους διαχειριστές του ΟΣΔΕ. Για όλους αυτούς που ήταν υπαίτιοι για την αφαίμαξη των αγροτών και την εγκατάληψη της ελληνικής υπαίθρου, πώς θα αποφανθεί η πολιτεία? Επίσης πώς θα αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών όταν 1ον Παράγουν και πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους, λόγω των καρτέλ που λυμαίνονται στην αγορά? 2ον Οι ενισχύσεις τους από την νέα Κ.Α.Π. μειώθηκαν τουλάχιστον στο 40%? 3ον Σήμερα το κόστος παραγωγής εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη και η πολιτεία δίνει ψίχουλα? Εμείς οι τίμιοι αγρότες φοβόμαστε, πως άλλη μια φορά θα γίνουμε έρμαιο πολιτικών και πολιτειακών συμφερόντων και πως η ψηφιακή επανάσταση δεν θα είναι ικανή να αλλάξουν οι μαύρες σελίδες τις εικοσαετίας.

Απάντηση

07-05-2022 07:35Νίκος

Ακόμα κι αν λειτουργήσει δε μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το ώφελος. Τα ίδια πεδία συμπληρώνουμε όπως και πριν απλώς άλλαξε το περιβάλλον. σιγα τα ωα

Απάντηση

06-05-2022 21:03Νέμεσις

Προσωπικά σε λίγο καιρό θα κάνω καταγγελία στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

06-05-2022 20:17Λίνα Σπύρου

Ότι να'ναι... καινούριο...αν η κοινότητα του αγροτεμαχίου έχει και μειονεκτική και ορεινή ή και λοιπή περιοχή ...το Μ13 κολλάει την αίτηση....και δεν οριστικοποιείται....το καινούριο σύστημα δεν ξέρει σε πιο μέτρο να το χρεώσει.......

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία