Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Απέτυχε το πραξικόπημα δυναστείας του ΟΣΔΕ, ακλόνητη η μεταρρύθμιση

Για προσπάθεια υπονόμευσης και ανατροπής αυτών που αποφάσισαν τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του ΟΣΔΕ, έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφερόμενος στις υπόγειες διεργασίες υπονόμευσης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για τον έλεγχο (από το κράτος) των δεδομένων βάσει των οποίων γίνονται κάθε χρόνο οι κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών.

Ypaat-6

Γιάννης Πανάγος

4532
43

«Η μεγαλύτερη πληρωμή κοινοτικών πόρων δεν μπορεί παρά να έχει τον έλεγχο και την εποπτεία του κράτους», τόνισε με έμφαση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γεωργαντάς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «εμείς θα αξιολογηθούμε από το αποτέλεσμα και τη εν γένει στάση μας σ’ αυτό το μεγάλο ζήτημα».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο υπουργός, πρόκειται για  ομόθυμο αίτημα μετάβασης όλων των δεδομένων στο δημόσιο νέφος (gov.gr), κάτι το οποίο συνιστά αναμφίβολα μια γενναία μεταρρύθμιση, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν στην πορεία, όταν ο αγρότης θα αισθάνεται ότι του αποδίδεται και απολαμβάνει αυτό που δικαιούται. 

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει, είναι το καλό των αγροτών και μόνο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς, διευκρινίζοντας ότι από εδώ και μπρος το κράτος θα έχει τον έλεγχο και οι εταιρείες (που θα είναι πολλές και όχι μία) θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί όπου χρειάζεται. 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι πεπεισμένος για τη δυνατότητα της νέας διαδικασίας να λειτουργήσει άψογα, έχουν εντοπισθεί τα όποια αδύνατα σημεία και επιλύονται αποτελεσματικά όλα τα θέματα, έχουν ήδη οριστικοποιηθεί 1.300 αιτήσεις και είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι στο χρόνο που υπάρχει διαθέσιμος μέχρι το πέρας υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, θα μπορούν να υποβληθούν με άνεση και να οριστικοποιηθούν όλες οι δηλώσεις.«Συνδράμουμε καθημερινά, με σεμινάρια και με πολλούς τρόπους, ώστε όλα τα ΚΥΔ να εξοικειωθούν με το σύστημα και σε λίγες ημέρες κανείς να μην αμφισβητεί τις δυνατότητές του» κατέληξε ο υπουργός.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:Το εγχείρηµα µεταφοράς των δεδοµένων του ΟΣ∆Ε στην δηµόσια ηλεκτρονική βάση του gov.gr πέτυχε. Η επόµενη µέρα ολοκλήρωσης του έργου δεν θα έχει καµιά σχέση µε τα «µπαλώµατα» της περιβόητης µηχανοπαρέας. Ο υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, θα περάσει στην ιστορία σαν πολιτικός που έφερε την ψηφιακή επανάσταση στον δύσκολο χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Οι όποιες µικρές και ασήµαντες δυσκολίες των πρώτων ηµερών, ως την πλήρη προσαρµογή της βάσης δεδοµένων και των εφαρµογών της στο νέο ασφαλές περιβάλλον του κυβερνητικού νέφους, ήταν προβλέψιµες και επιλύονται µε επιτυχία.

Η γκρίνια που εκδηλώνεται είναι απολύτως οργανωµένη από τους «νάνους της πληροφορικής» και τους µισθοφόρους τους που εδώ και δύο δεκαετίες περίπου λυµαίνονταν το δηµόσιο χρήµα και τον ιδρώτα των αγροτών.

Αυτά που θα φέρει η ψηφιακή επανάσταση που επιχειρεί ο Γιώργος Γεωργαντάς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον αγροτικό τοµέα αφήνει πίσω τα σκοτεινά χρόνια της διαπλοκής και της απάτης µε τις αγροτικές επιδοτήσεις, βάζει τέλος στα δικαιώµατα από το Εθνικό Αποθέµα που µοίραζε ο «άξονας» Πειραιά - Πλατείας Αττικής - Αγίας Παρασκευής, ανοίγει το δρόµο για αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των ανθρώπων της πραγµατικής παραγωγής.

Παρά τον τεράστιο αγώνα της Agrenda να ρίξει φως στα άδυτα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου είχε καταλύσει για χρόνια η µηχανοπαρέα, λίγοι έχουν καταλάβει το πραγµατικό µέγεθος της κατάχρησης κοινοτικών πόρων που έλαβε χώρα, της στρέβλωσης που υπήρξε στην ανάπτυξη των αγροτικών πολιτικών της ασφυκτικής πίεσης που έχουν δεχθεί οι πραγµατικοί αγρότες - δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων. Ο ιστορικός του µέλλοντος θα έχει να γράψει µε µαύρα γράµµατα, τις αναφορές του στην τελευταία 20ετία κατά την οποία:

  • Οι αγροτικές ενισχύσεις έχασαν τον προσανατολισµό τους.
  • Το κράτος υποτάχθηκε στα συµφέροντα ενός ιδιώτη και των οµοτράπεζών του.
  • Οι αγροτικοί συνεταιρισµοί κατέρρευσαν και η συνεταιριστική ιδέα λοιδορήθηκε.
  • Οι αγρότες βίωσαν την ανελευθερία και την αγωνία της χρεοκοπίας από τους διαχειριστές του ΟΣ∆Ε.

Μ’ αυτά έχει να συγκριθεί η µετάβαση στο gov.gr, απ’ αυτά έχει απαλαχθεί µια και καλή ο αγροτικός κόσµος µετά την γενναία απόφαση Γεωργαντά να αλλάξει σελίδα.  

Η νέα βάση του ΟΣ∆Ε λειτουργεί και θα λειτουργήσει ακόµα καλύτερα τις επόµενες µέρες. Οι δηλώσεις  (ΕΑΕ 2022) θα γίνουν σωστά. Οι συνεπείς και τίµιοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από µια Πολιτεία που επιλέγει να λειτουργήσει µε διαφάνεια, συνέπεια και δικαιοσύνη. Φοβάται µόνο ο κλέφτης.

Όχι άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Για να µπορέσει ο υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, να πάρει τη µεγάλη απόφαση µεταφοράς του ΟΣ∆Ε στο κυβερνητικό νέφος, κάποιοι βοήθησαν. Αλλιώς το κράτος και οι αγρότες θα ήταν µια ζωή δέσµιοι του «συνδικάτου». Εκτός από τις έγκριτες εταιρείες πληροφορικής που συνεργάζονται µε τη γ.γ. Πληροφοριακών Συστηµάτων, χέρι βοηθείας έτεινε και η νεοσύστατη συνεταιριστική εταιρεία Cognitera. Αυτό δεν σηµαίνει ότι θα πρέπει να της δοθεί χώρος για αχρείαστες υπηρεσίες. Ένα ευχαριστώ αρκεί. Άλλωστε, ο εν λόγω πυρήνας συµφερόντων δεν έχει αδικηθεί οικονοµικά ούτε το προηγούµενο διάστηµα. Θα αδικούσε ωστόσο τη γενναία απόφαση Γεωργαντά και τις εν γένει κυβερνητικές επιδιώξεις, αν περνούσε η εντύπωση ότι όλα έγιναν για να αλλάξει... ο πάροχος. Είναι µεγάλη η αλλαγή για να ταυτίζεται µε οµαδούλες και πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει κατά καιρούς και βέβαια ποικιλοτρόπως, πολλά αφεντικά.  

Σχόλια (43)
Προσθήκη σχολίου

13-05-2022 11:03Trol

Συγνώμη για την ατιγραφή, αλλά δεν απέχει .....Μια πρώτη απλοϊκή ενδεχοµένως προσέγγιση λέει ότι θα ήταν αρκετό για την καθοδήγηση της δραστηριότητας στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής περίπου το 10% εκείνων που υποβάλλουν σήµερα δήλωση ΟΣ∆Ε. ∆ηλαδή µόλις 60.000 από τους 600.000 υποβάλλοντες Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης. Το ότι η χώρα µας συντηρεί δεκαπλάσιο αριθµό αγροτών, πέραν όλων των άλλων έχει να κάνει και µε το γεγονός ότι οι έχοντες (µέχρι τώρα) λόγο στην αγροτική πολιτική (τεχνικοί σύµβουλοι, ΚΥ∆, συνεταιρισµοί, παράγοντες του αγροτικού χώρου) αντλούν τη δύναµή τους, από την «ατµοµηχανή» των δηλώσεων.

Απάντηση

12-05-2022 18:07Εεε

Cognitrol .....μαζευτειτε είστε επιεικώς απαράδεκτοι ....βουα ο κόσμος όλος και σεις το χαβά σας .....

Απάντηση

11-05-2022 20:05papousadiavastos

Επειδή κινδυνεύουμε να μας πούνε και μαλάκες και να μας πούνε και χαζούς… σύμφωνα με το άσμα.. Εσύ υποτιθέμενε αρθογράφε-καραφλή μαιμού , είσαι φερέφωνο και απ ότι φαίνεται το βγάζεις το χαρτζιλίκι σου μέχρι στιγμής, επίσης ότι είσαι σούργελο της δημοσιογραφίας κάνει μπαμ ,μιας και ούτε την επιστολή των 283 ΚΥΔ δεν ανέβασες, αφού δεν πρέπει να παίρνει δημοσιότητα η αγανάκτηση και το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει τα ΚΥΔ και ο αγροτικός κόσμος της Χώρας. Υπουργάρα μου , τι θεός είσαι εσύ, τι λαχείο είσαι για τον αγροτικό κόσμο, τι επιστήμονας τι γνώσης μπράβο σου βρέ!!!΄Σε ξεφορτώθηκε ο Πιερακάκης και έπιασαν το λαχείο οι αγρότες. Πληροφοριακά και μόνο όταν σου γράφουν κάτι ,πριν το διαβάσεις στους δημοσιογράφους, διάβασε το να καταλάβεις τι λέει , βρε όρνιο ό ίδιος παραδέχεσαι ότι το σύστημα 10 /5/2022 δεν λειτουργεί και ότι θα λειτουργήσει αφού ξεπεραστούν οι δυσλειτουργίες, του αγίου φαλού (πούτσου ελληνιστί) ανήμερα σα να λέμε. Μίλησες για 1300 αιτήσεις λες και έγινε κανά κατόρθωμα αυτό έλειπε τα παιδιά τα αγρινιότικα (φαντάσου τι γίνεται) να μην έχουν οριστικοποιήσει ούτε 1300 αιτήσεις. Αυτό άσχετε δεν λέγεται ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ αλλα παταγώδης αποτυχία..!!! Που σε βρήκανε εσένα ρε μεγάλε, θα μου πεις αν δεν ήσουν αυτός που είσαι θα γινόταν πουτάνα το σύστημα, τουλάχιστον σε ταΐζουν καλά η τσάμπα λες μ@λακίες. Η προεδράρα του ΟΠΕΚΕΠΕ τι μας κάνει όλα καλά; Κανά σεμινάριο ο ΟΠΕΚΕΠΕ η να καλέσουμε στο 1540 η στο 210880...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

11-05-2022 17:32Όλα στον αέρα

Μακάρι να τα πάει όλα μέχρι τέλους ο Γεωργαντάς. Φαίνεται ότι υπάρχει πραγματικά απάτη πίσω από όλα αυτά. Δεν μπορεί να βγαίνει τόσο αγχως από γαια, διευθυντές οπεκεπε κ.λπ. χωριν να τρέχει κάτι. Αναμένουμε

Απάντηση

11-05-2022 17:24Γιωργος

Παναγο εχεις γινει ρεζιλιζι εσυ και η κυβερνηση σου.....

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

11-05-2022 11:54Poyypografw

Δώστε την δουλειά στην ΓΑΙΑ, απευθείας πώς πέρσι με 3εκ ευρώ. Τότε η εφαρμογή θα παίζει άψογα. Παραμετρικά αρχεία με φίλτρα να γελάμε. Μην ξεχάσεις το % Άλλαξε παράθυρο να δεις χάρτη. Πιες καφέ και έλα. Όλα τα πεδία παιδιά. Να γεμίζει η οθόνη να τρελαίνεσαι. Να μην μπορεί κανένας να υποβάλει δήλωση. Μόνο ο υπάλληλος. Κουμπιά παιδιά, πάτα το κουμπί να βγει η χονδρή. Αλλά αυτή ξέρουμε, αυτή εμπιστευόμαστε…. Μόλις γυρίσεις σπίτι μην ξεχάσεις να βρίσεις την γυναίκα σου και να μαλώσεις με τα παιδία σου. Α και να υπογράψεις, ότι θα καταρρεύσει το σύμπαν που βρέθηκε ένας άνθρωπος και προσπαθεί να πάει λίγο παρακάτω το πράγμα. Λίγο βρε, βοηθήστε.

Απάντηση

11-05-2022 11:27ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΛΕΓΧΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΦΕΤΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΦΑΝΤΟΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ???? ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΛΑΘΗ/ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η EΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ G GLOUD ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ . ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ. ΣΤΟ ΥΠΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΔ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

11-05-2022 10:38Λαμογια

https://www.enikos.gr/economy/opekepe-epidotiseis-me-stoicheia-maimou-se-ekatontades-agrotes/1799459/

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

11-05-2022 09:28Υπάλληλος ΚΥΔ

Καλά κρασιά. Πραξικόπημα λέει ο υπουργός το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Σήμερα μπήκα σε αίτηση με 5 χωράφια και δεν έδειχνε το ένα. Βγαίνω ξαναμπαίνω δεν δείχνει άλλο ένα, διαφορετικό από το προηγούμενο. Και ο υπουργός το θεωρεί αυτό πραξικόπημα. Μεταρρύθμιση λέει. Μεταρρύθμιση είναι όταν είχαμε 30 εργαλεία να κάνουμε την δουλειά μας και τώρα δεν έχουμε ούτε τα βασικά; Μεταρρύθμιση είναι όταν δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη και αυτά που υπάρχουν είναι λάθος, όπως ο πολύ απλός υπολογισμός του ΕΛΓΑ που είναι τελείως λάθος; Μεταρρύθμιση είναι όταν δείχνει τα ΠΡΟπέρσυνα δικαιώματα; Μεταρρύθμιση είναι όταν κάθεσαι και περιμένεις 5 ολόκληρα λέπτα να φορτώσει ο χάρτης και αν φορτώσει τελικά; Μεταρρύθμιση είναι όταν δεν υπάρχει ούτε μία ένδειξη για το αν το χωράφι είανι επικαλυπτόμενο ή μη επιλέξιμο και κατά πόσο; Μεταρρύθμιση είναι όταν δεν μπορείς να δεις καν τους γειτόνους στα χωράφια για να βοηθήσεις τον παραγωγό να βρει στην σωστή θέση το χωράφι του; Ο χάρτης είναι για κλάμματα. Να την βράσω τέτοια μεταρρύθμιση...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

10-05-2022 23:32ΣΥΡΙΖΑ

Το μεγάλο φαγοπότι έρχεται με το φωτογραφικό διαγωνισμό του Γεωργαντά στην ευφυή Γεωργία. Αυτό θα είναι το τέλος του.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία