Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Καταπέλτης για τη φατρία του ΟΣΔΕ η ανακοίνωση εργαζόμενων ΟΠΕΚΕΠΕ

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με ευθύνη των εκάστοτε Διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ τα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού κυριαρχούνταν από την ηγεμονία μιας εταιρείας, η οποία μονοπωλούσε τη διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε σημείο τόσο ασφυκτικού εναγκαλισμού που όταν κατέβαζε τους διακόπτες με διάφορες αφορμές οι υπάλληλοι να μην μπορούν να δουλέψουν και τα συστήματα να υπολειτουργούν. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζόμενων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παίρνοντας μάλιστα σαφείς αποστάσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού ή και μέλη της διοίκησης που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη μεταφορά των δεδομένων του ΟΣΔΕ στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος (gov.gr ).

5__1__3

Γιάννης Πανάγος

13033
52

Οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ είχαν επανειλημμένα επισημάνει στις γενικές τους συνελεύσεις το τεράστιο αυτό πρόβλημα και ζητούσαν την απεξάρτηση του Οργανισμού αλλά και του αγροτικού χώρου διαμορφώνοντας τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου, υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Τον τελευταίο καιρό που επιτέλους πραγματώνεται η μετάβαση στην αξιοποίηση των κρατικών μέσων για την υποβολή της ΕΑΕ 2022 μέσω του gov.gr διάφοροι συνάδελφοι θέλησαν να βγει με ανακοίνωση ο ΠΣΕ και να διατυπώσει το σκεπτικισμό του έναντι του εγχειρήματος αυτού προεξοφλώντας την αποτυχία του, ενώ παράλληλα διατυπώνουν και την άποψη ότι ο Οργανισμός βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση του ΠΣΕ-ΟΠΕΚΕΠΕ. Επιθυμούμε την απεξάρτηση από ιδιώτες που κατεβάζουν κατά βούληση τους διακόπτες, κρατώντας σε ομηρία τους εργαζόμενους, αν δεν υποκύψει ο Οργανισμός στους κατά καιρούς εκβιασμούς εκ μέρους των ιδιωτών.
Στο πρόσφατο ΔΣ του ΠΣΕ αποφασίστηκε ότι το όλο εγχείρημα υποστήριξης του ΟΣΔΕ οφείλουμε ως υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ να το στηρίξουμε και να το εξελίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε ο καθένας από τη θέση που υπηρετεί.

 
Με χίλια η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, «τέλος εποχής» για  την Αθανασία Ρέππα  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα παραπάνω έρχονται προς επίρρωση του ρεπορτάζ του Agronews που γράφει εδώ και μέρες χωρίς περιστροφές ότι δικαιώνεται πανηγυρικά και πέραν πάσης αμφιβολίας η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, να δώσει οριστικό τέλος στην φαυλοκρατία του ΟΣΔΕ. Κι αυτό εξασφαλίζει η μεταφορά της βάσης δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος και η δυνατότητα που παρέχεται (εδώ και δύο εβδομάδες περίπου) στον κάθε αγρότη να υποβάλει, με ή χωρίς βοήθεια από τα γνωστά Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022 μέσω της ασφαλούς διεύθυνσης του gov.gr. 

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την 18η ημέρα λειτουργίας του ΟΣΔΕ από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να έχουν οριστικοποιηθεί περισσότερες από 17.000 δηλώσεις (μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης). Σημειωτέον ότι τον περασμένο χρόνο, την 18η ημέρα λειτουργίας του ΟΣΔΕ οι δηλώσεις που είχαν οριστικοποιηθεί ήταν μόλις 9.415. Ένας αριθμός που κυκλοφορεί από τους «αρνητές της διαύγειας» στο συγκεκριμένο θέμα και κάνει λόγο για 58.000 δηλώσεις, αναφέρεται στη 36η ήμερα  (δηλαδή σε διπλάσιο χρόνο) και φυσικά σε δουλειά που γίνονταν όπως – όπως. 

Αγρότες και υποστηρικτικοί μηχανισμοί στην υπόθεση συλλογής και υποβολής των δηλώσεων οφείλουν να κατανοήσουν ότι το έργο που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη τις τελευταίες εβδομάδες είναι τιτάνιο και φυσικά δεν έχει να κάνει απλά με τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ασφαλούς και αξιόπιστης βάσης δεδομένων, η οποία θα αφήσει πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος και τα μαγειρέματα των επιτήδειων γύρω από τις κοινοτικές ενισχύσεις. Είναι αυτό που θα δώσει στον κάθε αγρότη – παραγωγό ακριβώς αυτό που δικαιούται και στην πολιτεία τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές, με βάση ακριβή στοιχεία τα οποία θα έχει στη στιγμή στη διάθεσή της με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι αρχή για την αναγέννηση της ελληνικής γεωργίας, είναι η βάση για την επιστροφή της πολιτικής εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της αγροτικής οικονομίας.

Πέφτουν ένα - ένα τα κάστρα του lobby, τέλος η Ρέππα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εν τω μεταξύ, τον δρόμο της απομάκρυνσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παίρνει η Αθανασία Ρέππα, για χρόνια επικεφαλής της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς, τελευταία δε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (μάλλον με το προηγούμενο ωστόσο αντικείμενο). Οι πληροφορίες αρχικά έλεγαν ότι η κ. Ρέππα μετατίθεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΠΕΚΕΠΕ Αττικής και Νήσων. Εν τέλει, υπέβαλε την παραίτησή της η οποία και έγινε αποδεκτή. Μια επιστολή με ημερομηνία 5 Μαίου 2022 την οποία υπέγραφαν τα διευθυντικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ (Μαχλαίρας, Βολιτάκη και Ρέππα) και η οποία τέθηκε υπόψη της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η επιστολή, πριν καλά – καλά αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τη νέα πλατφόρμα του gov.gr έσπευδε να αναδείξει τις χιλιοειπομένες και αβάσιμες «ανησυχίες» για την αποτελεσματικότητα της εν λόγω διαδικασίας και τις δήθεν «απειλές» που αναφύονται ως προς τη δυνατότητα πληρωμής των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες. Σημειωτέον ότι η εν λόγω επιστολή διαβιβάσθηκε προς όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ καθ' υπέρβαση της διοίκησης, κάτι το οποίο ελέγχεται υπηρεσιακά, ενδεχομένως και ποινικά. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ημερών, ο έτερος των διευθυντών, Φραγκίσκος Μαχλέρας, διάδοχος της κ. Ρέππα στις άμεσες ενισχύσεις, ζήτησε ο ίδιος να μετατεθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού (προφανώς κάτι θα ξέρει από αθέμιτο ανταγωνισμό).  

Απεξάρτηση από την ηγεμονία ιδιωτών ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένοι να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση στο ΟΣΔΕ δηλώνουν οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ, που εκπροσωπεί πάνω από 600 υπαλλήλους στον οργανισμό, να απορρίπτουν τον σκεπτικισμό έναντι του εγχειρήματος. «Επιθυμούμε την απεξάρτηση από ιδιώτες που κατεβάζουν κατά βούληση τους διακόπτες, κρατώντας σε ομηρία τους εργαζόμενους, αν δεν υποκύψει ο Οργανισμός στους κατά καιρούς εκβιασμούς εκ μέρους των ιδιωτών» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΕ ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι,

Ο ΠΣΕ-ΟΠΕΚΕΠΕ εκπροσωπεί περίπου 600 εργαζόμενους πανελληνίως.

Σκοπός και στόχος όλων μας εννοείται πώς πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και η απρόσκοπτη παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στον Έλληνα Αγρότη.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με ευθύνη των εκάστοτε Διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ τα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού κυριαρχούνταν από την ηγεμονία μιας εταιρείας, η οποία μονοπωλούσε τη διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε σημείο τόσο ασφυκτικού εναγκαλισμού που όταν κατέβαζε τους διακόπτες με διάφορες αφορμές οι υπάλληλοι να μην μπορούν να δουλέψουν και τα συστήματα να υπολειτουργούν.

Οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ είχαν επανειλημμένα επισημάνει στις γενικές τους συνελεύσεις το τεράστιο αυτό πρόβλημα και ζητούσαν την απεξάρτηση του Οργανισμού αλλά και του αγροτικού χώρου διαμορφώνοντας τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου.

Τον τελευταίο καιρό που επιτέλους πραγματώνεται η μετάβαση στην αξιοποίηση των κρατικών μέσων για την υποβολή της ΕΑΕ 2022 μέσω του gov.gr διάφοροι συνάδελφοι θέλησαν να βγει με ανακοίνωση ο ΠΣΕ και να διατυπώσει το σκεπτικισμό του έναντι του εγχειρήματος αυτού προεξοφλώντας την αποτυχία του, ενώ παράλληλα διατυπώνουν και την άποψη ότι ο Οργανισμός βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση του ΠΣΕ-ΟΠΕΚΕΠΕ. Επιθυμούμε την απεξάρτηση από ιδιώτες που κατεβάζουν κατά βούληση τους διακόπτες, κρατώντας σε ομηρία τους εργαζόμενους, αν δεν υποκύψει ο Οργανισμός στους κατά καιρούς εκβιασμούς εκ μέρους των ιδιωτών.
Στο πρόσφατο ΔΣ του ΠΣΕ αποφασίστηκε ότι το όλο εγχείρημα υποστήριξης του ΟΣΔΕ οφείλουμε ως υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ να το στηρίξουμε και να το εξελίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε ο καθένας από τη θέση που υπηρετεί.

Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και είμαστε ενήμεροι για τις δυσκολίες κάποιων συναδέλφων.
Ένα από τα βασικά αιτήματα του Συλλόγου μας είναι η ενίσχυση του ΟΠΕΚΕΠΕ με προσωπικό απαντώντας στο αληθινό αίτημα του παρόντος του Οργανισμού για την εκτέλεση του σημαντικού για την ελληνική ύπαιθρο έργου του. Στο παρελθόν, με αφορμή σχετική ανακοίνωση που είχαμε κάνει, κάποιοι συνάδελφοι είχαν εκφράσει στέλνοντας email στον Σύλλογο τις αντιρρήσεις τους για τη δυνατότητα υποστήριξης της ΕΑΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η προσωπική άποψη του καθενός είναι μεν σεβαστή, ωστόσο το ΔΣ του ΠΣΕ ενεργεί έχοντας ως γνώμονα τα όσα αποφασίζονται στις γενικές συνελεύσεις αφ' ενός, και αφ’ ετέρου στις συνεδριάσεις των 9 μελών του που γίνονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει και αποφασίζει κατά πλειοψηφία για τις αντιδράσεις του Σωματείου.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις αναφορές σε καταγγελίες στον τύπο θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι απασχολούν σοβαρά το ΔΣ του Συλλόγου, ωστόσο αρμόδιοι για να απαντήσουν τόσο στον Τύπο όσο και στα καταγγελλόμενα είναι οι εκάστοτε διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενδεχομένως και οι Εισαγγελείς, σίγουρα πάντως όχι ο ΠΣΕ-ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται το αυτονόητο, πώς στην περίπτωση που έχει κάποιος αποδεικτικά στοιχεία, οφείλει να τα καταθέσει στις Εισαγγελικές Αρχές.

Με δεδομένο λοιπόν ότι πολλές υποθέσεις παρατυπιών βρίσκονται προς διερεύνηση στον Εισαγγελέα εδώ και 2 χρόνια περίπου επισημαίνεται ότι αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη παρατυπιών θα αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη, η οποία και είναι η μόνη αρμόδια.

Κατά καιρούς έχουν εξεταστεί συναφή θέματα σε συνεδριάσεις του ΔΣ του ΠΣΕ, διότι μας είχε ζητηθεί να σχολιάσουμε ακόμα και ανώνυμα σχόλια κάτω από άρθρα που είχαν δημοσιευτεί. Επισημαίνεται ότι ποτέ κανένας για τους οποίους έχει γίνει άμεσα ή έμμεσα αναφορά στα δημοσιεύματα δεν απευθύνθηκε στον ΠΣΕ ούτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αφ' ενός, αφ' ετέρου σε εισηγήσεις που έχουν γίνει και παλαιότερα αλλά και πολύ πρόσφατα και ειδικότερα την τελευταία, στην οποία εκφράζεται ο σκεπτικισμός των διευθυντών των τεχνικών διευθύνσεων για τη λειτουργία της ΕΑΕ στο κυβερνητικό νέφος, οι διευθυντές δεν θεώρησαν απαραίτητο να κοινοποιήσουν την εισήγηση αυτή στον ΠΣΕ παρά μόνο σε όλους τους διευθυντές του Οργανισμού, τους οποίους ίσως θεωρούν τους μόνους αρμόδιους και πιθανόν τους μόνους ικανούς να αποφασίζουν και να επηρεάζουν τα τεκταινόμενα ως μια ελίτ, η οποία δεν μπορεί να απευθύνεται πουθενά αλλού παρά μόνον στα μέλη της. Ίσως με αυτό το σκεπτικό λοιπόν δεν απευθύνθηκαν και τώρα στο Σύλλογο, διότι μάλλον δεν το θεώρησαν απαραίτητο.

Επισημαίνεται ό,τι το σωματείο έχει επανειλημμένα στηρίξει όσους συναδέλφους απευθύνθηκαν σε αυτό με δίκαια αιτήματα και αυτό είναι γνωστό άλλωστε. Δεν είναι καινούριο φαινόμενο ότι οι δημοσιογράφοι και τα έντυπα στηρίζουν διάφορες απόψεις είτε από πεποίθηση, είτε γιατί κάποια οικονομικά συμφέροντα το επιβάλλουν. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι δεν είναι εισαγγελείς ούτε έχουν τέτοια δικαιοδοσία.

Ο ΠΣΕ πορεύεται και θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το κοινό καλό με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους έλληνες αγρότες και με αυτή ακριβώς την τεράστια ευθύνη θα προσέλθει στις επικείμενες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαθέσιμη εδώ

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Κρατική εγγύηση για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, χάνει συμμαχίες το lobby

Η κυβερνητική απόφαση για τη µεταφορά των δεδοµένων του ΟΣ∆Ε στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr) συµπίπτει µε την αδήριτη αναγκαιότητα για αναβάθµιση του ρόλου των αγροτών, σε µια περίοδο που τα αποθέµατα καίριας σηµασίας αγροτικών προϊόντων µειώνονται και η διατροφική επάρκεια κινδυνεύει.

Κατά τα φαινόµενα, άλλη µια φορά, η Ελλάδα έχασε πολύ χρόνο στην υπόθεση της αγροτικής ανασυγκρότησης, αυτή τη φορά δείχνοντας εµπιστοσύνη σε «εξωθεσµικούς» παράγοντες που θέλησαν όχι απλά να έχουν άποψη για τα αγροτικά ζητήµατα αλλά να φέρουν την αγροτική οικονοµία στα µέτρα τους.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας µεταφοράς των στοιχείων στη δηµόσια πλατφόρµα και η εύρυθµη λειτουργία όλων των εφαρµογών που συνδέονται µε τις δηλώσεις και τη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, βάζει οριστικό τέλος σε µια εποχή, φόβου και αγωνίας των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής για την επόµενη µέρα και ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες στην ελεύθερη αγροτική επιχειρηµατικότητα. Οι σηµερινές δυνατότητες της πληροφορικής είναι τεράστιες και ένας κατάλληλος χειρισµός των θεµάτων όχι µόνο σε επίπεδο κατάρτισης των προγραµµάτων, αλλά και σε επίπεδο της επικοινωνίας όλων αυτών από τις υπεύθυνες  και θεσµοθετηµένες αρχές, µπορεί να δώσει νέα πνοή στον πρωτογενή τοµέα και στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηµατικότητας του χώρου.

Μπορεί αυτό να µην συµφέρει την Agrenda και το Agronews, καθώς η ύπαρξή τους είναι ταυτισµένη µε την ενηµέρωση των αγροτών κυρίως στα θέµατα της επιχειρηµατικής δράσης, ωστόσο, η αναπτυξιακή δυναµική που µπορεί και πρέπει να δηµιουργηθεί αξίζει κάθε θυσία. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτή τη φορά, στις τάξεις της κυβέρνησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, ασπάζεται απόλυτα την προσέγγιση που θέλει την κεντρική διοίκηση και τους οργανισµούς του ∆ηµοσίου να έχουν στα χέρια τους τα δεδοµένα που θα παρέχουν τη δυνατότητα για έναν αξιόπιστο σχεδιασµό µε γνώµονα την αναβάθµιση του αγροτικού προϊόντος και την κατάλληλη διασύνδεση της αγροτικής οικονοµίας µε όλα τα επόµενα στάδια της αλυσίδας αξίας και φυσικά µε τον τουρισµό της χώρας. 

Οι συνθήκες ποτέ δεν ήταν πιο πρόσφορες. Το κάλεσµα του προέδρου Μπάιντεν στους αγρότες των ΗΠΑ να εντείνουν τις προσπάθειες τους στην παραγωγή, έρχεται να δείξει πόση σηµασία έχει να µην χαθεί ούτε ένα τετραγωνικό παραγωγικής γης. Έρχεται να αναδείξει την αγωνία της οικουµένης για διατροφική επάρκεια, όταν στην Ελλάδα, εκατοµµύρια στρέµµατα έχουν γίνει βορά στα χέρια επιτήδειων και όταν η διαπλοκή γύρω από το ΟΣ∆Ε καλλιεργούσε την «αγρανάπαυση» του καναπέ σε βάρος των πραγµατικών δυνάµεων της παραγωγής και του καθηµερινού µόχθου.

Η µάσα του ΟΣ∆Ε έλαβε τέλος και µάλιστα για όλους

Η λειτουργικότητα της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2022 (δήλωση ΟΣ∆Ε) είναι δεδοµένη από τις αρχές της εβδοµάδας, το σύνολο των ΚΥ∆ (450 τον αριθµό) δεσµεύουν και επεξεργάζονται δηλώσεις, η «µηχανή» της γενικής γραµµατείας Πληροφορικών Συστηµάτων το έχει πάρει πάνω της, σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένα πρόβληµα. Όλες οι δηλώσεις θα οριστικοποιηθούν επιτυχώς και στην ώρα τους, θα µείνουν µόνο τα κλαψουρίσµατα του «καµπούρη» και η γκρίνια των ορφανών του. Το lobby του ΟΣ∆Ε έπαιξε και τα τελευταία του χαρτιά το περασµένο Σαββατοκύριακο.

Με τα… δεξιά ΚΥ∆ και τις επιστολές τους στον πρωθυπουργό, µε την ψεύτική κραυγή αγωνίας (για το µέλλον των ενισχύσεων) από την τρόικα του ΟΠΕΚΕΠΕ, µε τις δηλώσεις… πίστης του πρώην υπουργού, Σ. Αραχωβίτη, στο lobby. Όσοι µάλιστα έσπευσαν να το εκµεταλλευθούν, επιστρέφουν και τα 3 αργύρια.

Εν τω μεταξύ από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Αραχωβήτη, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πανάγο,

Σχετικά με δημοσίευμα που υπογράφετε στην ιστοσελίδα σας Agronews την 17/5/2022 με τίτλο “Κρατική εγγύηση για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, χάνει συμμαχίες το lobby” , όπου αναφέρεστε στο πρόσωπό μου, έχω να σας δηλώσω τα εξής:

  1. Δήλωση πίστης κάνω μόνο στους ανθρώπους που με εξέλεξαν για να τους υπηρετήσω και σε κανένα άλλο
  2. Είτε δεν έχετε αντιληφθεί την σοβαρότητα και τις επιπτώσεις της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ΕΑΕ 2022 , είτε δεν θέλετε να αντιληφθείτε τι πρόκειται να συμβεί στην φετινή πληρωμή αλλά περισσότερο μάλλον δεν θέλετε να αντιληφθείτε τις συνέπειες στη νέα Προγραμματική Περίοδο. Ποιος θα αναλάβει εντέλει την ευθύνη για ό,τι πρόκειται να συμβεί;

Η όποια «μεταρρύθμιση» στο ΟΣΔΕ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πρέπει πρωτίστως να εξασφαλίζει την έγκαιρη και δίκαιη καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους των. Θα συμφωνείτε πιστεύω ότι, τα  τελευταία χρόνια, με την σημερινή κυβέρνηση, δεν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο (αντιθέτως σωρεία προβλημάτων στις περισσότερες πληρωμές έχει επιφέρει δίκαιες αντιδράσεις από την πλευρά των αγροτών). Επομένως, οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες, λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση της έναρξης υποβολής των αιτήσεων και των τεραστίων προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

  1. Η εφαρμογή των δηλώσεων ΕΑΕ ΟΣΔΕ ήταν σε δημόσια πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ με Τεχνικό Σύμβουλο και πήγε σε μια άλλη δημόσια πλατφόρμα με έναν άλλο Τεχνικό Σύμβουλο. Το μόνο που άλλαξε ήταν η πλατφόρμα και ο Σύμβουλος. Αυτό δεν είναι ούτε μεταρρύθμιση, ούτε διασφάλιση των συμφερόντων των παραγωγών, ούτε συμβολή στην διαφάνεια της διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Επιδοτήσεων.

Τελικά, όπως λέει και ο Ζαν Ζωρές «Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλάζουν τις λέξεις».  

Ας μην υποτιμούμε λοιπόν την νοημοσύνη των ανθρώπων γύρω μας.

Προσδοκώ την δημοσίευση της παρούσας επιστολής.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ»

Σημείωση Συντάκτη: Σεβόμαστε απολύτως την αφέλεια με την οποία επιχειρεί να προσεγγίσει την… κατάρα του ΟΣΔΕ, ένας πολιτικός, ο οποίος, από θέση ευθύνης, όπως είναι αυτή του υπουργού, όχι μόνο δεν κατάφερε να αποκαταστήσει την διαφάνεια στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, όχι μόνο συμβιβάσθηκε με τις απαιτήσεις των «εξωθεσμικών» που έκοβαν και έραβαν στα μέτρα τους τα αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο, διευκόλυνε και την προσπάθεια τους να οικειοποιηθούν ένα γενναίο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δήθεν λύσεις ευφυούς γεωργίας, με κίνδυνο να τους καταστήσει κράτος εν κράτει.

Πέραν όλων αυτών ωστόσο, ξέρει να μας πει κάτι ο πρώην υπουργός για τα χιλιάδες στρέμματα ορεινών όγκων που επί των ημερών του κατέστησαν επιλέξιμα, όχι για να βοηθήσουν τους πραγματικούς αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά για να ισχυροποιηθεί περαιτέρω ο «άξονας» Πειραιάς – Αγία Παρασκευή – Πλατεία Αττικής; Πρόκειται για τη γνωστή «συμμαχία της αγριελιάς» που μαγειρεύοντας κατά βούληση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, προσέφερε στους στρατολογημένους συνδαιτυμόνες του τεράστια ποσά από το Εθνικό Απόθεμα.  

  

Σχόλια (52)
Προσθήκη σχολίου

28-05-2022 10:42καπελης

Ας ξεκινήσει η ερευνα πρώτα από την εποχή καπρελη που είναι φως φανάρι και βλέπουμε

Απάντηση

23-05-2022 08:51ΓΕΩΤΕΕ

Μπα, ο γαργαλιαρης ο Σπυρίδης πως και δεν αντέδρασε ακόμα!!!! Δεν πήρε το πακετακι του αυτό το μήνα;

Απάντηση

21-05-2022 15:35chance

Απορώ αυτόν τον λίγδα δημοσιογραφίσκο Πανάγο που ξημεροβραδιάζεται στο Υπουργείο και σπιλώνει ονόματα γιατί δεν τον βγάζουν στον τάκο!!! Εν τω μεταξύ καμία αναφορά στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ βλ. Πρόεδρος και μια έρευνα για τις διασυνδέσεις του με ιδιώτες και άλλα συμφέροντα οικονομικά δεν γίνεται!! Πόσο ξεφτίλα είστε ρε!!!

Απάντηση

21-05-2022 01:32Πουλημένα Τομάρια

Καλά το σωματείο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ΔΑΚΕ ή τα πιάνει από κογκνιτέρρα; Πιο πουλημένος πεθαίνεις. Ο Πανάγος τους έχει κάνει ξεφτίλα κι αυτοί του δίνουν δίκιο. Γλέντα τους ωρέ Πανάγο, γουστάρουν.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

20-05-2022 16:19Γιώργος

Μήπως θα πρέπει ο υπουργός να δεί κατά πόσον ο διαγωνισμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας είναι φωτογραφικός, υπέρ γνωστής εταιρίας? οπως ο αντίστοιχος προηγούμενος πού ακυρώθηκε και επικαλεισθαι στο άρθρο, γιατί για τέτοιος μοιάζει. Και εάν είναι έτσι ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό? Και για αυτό τα loby φταίνε?

Απάντηση

20-05-2022 08:37ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

20-05-2022 05:33ΧΩΡΙΑΤΑΡΟΣ

H χρησιμοποίηση ονομάτων και η σπίλωση προσώπων αποτελεί γκεμπελική πρακτική από την πλευρά της δημοσιογραφίας και η χρησιμοποίηση δημόσιων εγγράφων με αναφορά σε πρόσωπα χωρίς την σχετική απόκρυψη των προσωπικών πληροφοριών για λόγους προστασίας των αναφερομένων είναι αντιδεοντολογική .Για όσους έχουν βάλει έστω κι ένα λιθαράκι στην κοινή προσπάθεια για να καταβάλλονται οι σχετικές κοινοτικές επιδοτήσεις στην ώρα τους χρειάζεται και ένα μπράβο καμιά φορά με όποια λάθη και αστοχίες αν έχουν γίνει και όχι δημόσια κατακραυγή. Δημοσιογράφε μια συγνώμη για λόγους τουλάχιστον ευπρέπειας του λόγου και δεοντολογίας είναι επιβεβλημένη όποιες και αν είναι οι πηγές σου!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

20-05-2022 01:37Αλέξανδρος

Μελάς-Λιβανός-Γεωργαντάς-Αγρίνιο έχουν βάλει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών. Αρκετά πια ήρθε η ώρα να επέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου. Να βγουν στην επιφάνεια όλες οι πτυχές αυτού του βρώμικου παιχνιδιού.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-05-2022 21:24Κρίμα

Cognitera πάει?????Ε??

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-05-2022 21:08Dimitris fotiadis

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ Η ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία