Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Βελτιώνεται μέρα τη μέρα η βάση του ΟΣΔΕ, καμιά ανησυχία για δηλώσεις

Σημαντική περαιτέρω βελτίωση έχει επέλθει τα τελευταία 24ωρα στη λειτουργικότητα της βάσης του ΟΣΔΕ, καθώς λύθηκαν τα θέματα με τους χάρτες (γρήγορο άνοιγμα), όπως και με την ανάγνωση των δηλώσεων προηγούμενων ετών. Από τη Δευτέρα, η διαδικτυακή εφαρμογή eae.opekepe.gov.gr, βρίσκεται ως γνωστόν σε πλήρη ανάπτυξη με τις οριστικοποιημένες δηλώσεις να έχουν φθάσει ήδη τις 31.000 και την εφαρμογή να τρέχει φυσέκι, χωρίς διακοπές, ολόκληρο το 24ωρο και με δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης (είσοδος - λειτουργία) σε απεριόριστο αριθμό χρηστών.

porteous_main

Γιάννης Πανάγος

8634
56

Έπεσε… η Βαστίλη,  στις 31.000 έφθασαν οι οριστικοποιημένες δηλώσεις ΟΣΔΕ, ελεημοσύνη ζητάει τώρα η «δυναστεία»

Το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών θέλει το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση του ΟΣΔΕ να αναγνωρίζουν τη λειτουργικότητα του νέου συστήματος και να σπεύδουν να κατοχυρώσουν, έστω και με καθυστέρηση, θέση στη νέα κατάσταση.

Χαρακτηριστικές είναι οι θέσεις τις οποίες παίρνει τις τελευταίες ώρες και η επωνομαζόμενη «δυναστεία του ΟΣΔΕ» που αντί του «πολέμου» επιλέγει να συμβιβασθεί με τα νέα δεδομένα και αναλαμβάνει πλέον πρωτοβουλίες:

  • πρώτον, να βοηθήσει με τα μέσα που διαθέτει στην επίλυση των όποιων τελευταίων τεχνικών προβλημάτων μπορεί να υπάρχουν
  • δεύτερον, να ενημερώσει τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τη νέα βάση με τις νέες εφαρμογές
  • τρίτον, να εκδώσει το δικό της τιμοκατάλογο, για παροχή τυχόν πρόσθετης υποστήριξης σε όσα ΚΥΔ το ζητήσουν (δηλαδή αυτά που κορόιδευε)

Για τους αγρότες και την αγροτική οικονομία το θέμα είναι η υπόθεση του ΟΣΔΕ να φθάσει λειτουργικά στο επίπεδο του TAXIS, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να πουλάει υπηρεσίες για πράγματα που είναι στη διάθεση όλων.    

Σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω εξελίξεις, δικαιώνουν πανηγυρικά την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει η μεταφορά των δεδομένων στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος, την επιμονή Γεωργαντά να γίνει τώρα και όχι αύριο, αυτή, η γιγάντια επιχείρηση και την βούληση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να πάρει πάνω του και αυτό το βήμα ολοκλήρωσης του ψηφιακού κράτους.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πραγμάτωση του εν λόγω έργου δικαιώνει και την επιμονή της Agrenda και του Agronews, να ασκήσουν ανιδιοτελώς μαχητική αρθρογραφία, ώστε να γίνει κοινή συνείδηση η ανάγκη γ’ αυτή τη μεγάλη αλλαγή. 

 

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Δικαιώνεται πολιτικά η  επιλογή Μητσοτάκη για  ΟΣΔΕ στο gov.gr,  βραχνές φωνές από  την αντιπολίτευση∆ικαιώνονται πανηγυρικά Μητσοτάκης και Γεωργαντάς µε την απόφασή τους να γυρίσουν σελίδα στην υπόθεση του ΟΣ∆Ε και τη µεταφορά των δεδοµένων στο δηµόσιο υπολογιστικό νέφος (gov.gr). 

Την ίδια ώρα «τραυλίζουν» στην αντιπολίτευση, µε τις «παλιές αγάπες» να δυσκολεύονται να κόψουν τους δεσµούς τους µε τη «δυναστεία». 

Κι αν, οι υπόγειες διαδροµές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ µε τη «Λερναία Ύδρα» είναι λίγο πολύ γνωστές, αυτό που κάνει εντύπωση τις τελευταίες µέρες είναι η επαµφοτερίζουσα στάση µιας «φατρίας» του ΠΑΣΟΚ. Αυτή που δεν λέει να το βάλει κάτω στο συγκεκριµένο θέµα και απεργάζεται ακόµα και «υιοθέτηση» µιας νόθας... συνδεσµολογίας για να εξοφλήσει παλιά γραµµάτια. Η ερώτηση 19 βουλευτών που κατάφερε τελικά να καταθέσει στη Βουλή, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, αναφορικά µε την τύχη των φετινών δηλώσεων (όσο κι αν δεν αρνείται ανοικτά τον δρόµο του gov.gr), είναι χαρακτηριστική της υπονόµευσης που επιχειρείται.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη λειτουργία του ΟΣ∆Ε από τη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων του υπουργείου Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης να στέφεται ήδη µε επιτυχία, καθώς τα τεχνικά µικροθέµατα έχουν πλήρως επιλυθεί, κι αυτό που αποµένει είναι η εξοικείωση των χρηστών (ιδιωτών και επαγγελµατιών) µε τη νέα δυναµική πλατφόρµα.

Αρµόδια στελέχη και των δύο υπουργείων (ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης) διαβεβαιώνουν σε κάθε τόνο και προς πάσα κατεύθυνση ότι µε το υψηλό επίπεδο τεχνικών λύσεων που έχουν εξασφαλισθεί, στο διάστηµα που αποµένει µέχρι την καταληκτική ηµεροµηνία (30 Ιουνίου 2022) υποβολής, καµιά δήλωση και καµιά ενίσχυση δεν κινδυνεύει.

Αγρότες και υποστηρικτικοί µηχανισµοί στην υπόθεση συλλογής και υποβολής των δηλώσεων οφείλουν να κατανοήσουν ότι το έργο που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη τις τελευταίες εβδοµάδες είναι τιτάνιο. Πρόκειται για τη δηµιουργία µιας ασφαλούς και αξιόπιστης βάσης δεδοµένων, η οποία θα αφήσει πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος και τα µαγειρέµατα των επιτήδειων γύρω από τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Αντίθετα θα δώσει στον κάθε αγρότη – παραγωγό ακριβώς αυτό που δικαιούται και στην πολιτεία τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές, µε βάση ακριβή στοιχεία τα οποία θα έχει ανά πάσα στιγµή στη διάθεσή της µε το πάτηµα ενός κουµπιού. Είναι η αρχή για την αναζωογόνηση της ελληνικής γεωργίας και η αφετηρία για την επιστροφή της πολιτικής εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της αγροτικής οικονοµίας.

Πέφτουν ένα - ένα τα κάστρα του lobby

Εν τω µεταξύ, τον δρόµο της αποµάκρυνσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πήρε η Αθανασία Ρέππα, χρόνια επικεφαλής της ∆ιεύθυνσης Άµεσων Ενισχύσεων και Αγοράς, τελευταία δε στη ∆ιεύθυνση Τεχνικών Έργων (µάλλον µε το ίδιο αντικείµενο).

Μια επιστολή µε ηµεροµηνία 5 Μαΐου 2022 την οποία υπέγραφαν τα διευθυντικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ (Μαχλαίρας, Βολιτάκη και Ρέππα) αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η επιστολή, πριν καλά – καλά αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων ΟΣ∆Ε από τη νέα πλατφόρµα του gov.gr έσπευδε να αναδείξει χιλιοειποµένες και αβάσιµες ανησυχίες για την όλη διαδικασία και την τύχη των ενισχύσεων. Σηµειωτέον ότι η εν λόγω επιστολή διαβιβάσθηκε προς όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ καθ’ υπέρβαση της διοίκησης, κάτι το οποίο ελέγχεται υπηρεσιακά, ενδεχοµένως και ποινικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Φραγκίσκος Μαχλέρας, διάδοχος της κ. Ρέππα στις άµεσες ενισχύσεις, ζήτησε να µετατεθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισµού.

Σχόλια (56)
Προσθήκη σχολίου

28-05-2022 12:26Lina Spirou

Άντε αφού έπεσε η Βαστίλη, όπου να'ναι και το κεφάλι του Λουδοβικουλη...και της Αντουανέτας...Ρε τι χάλια είναι αυτά; απ'το 1999 δήλωναν τα αγροτεμάχια με βάση το δεκατριψηφιο... από φέτος το σύστημα σε δίνει και δεκατετραψηφια!!!!!!

Απάντηση

27-05-2022 16:25Αγρότης

Με την απλήρωτη εξισωτική του 21 τι θα γίνει? Από τα Χριστούγεννα στο περίμενε...για ποιο λόγο τόσο μεγάλη αναμονή? Τα εφκα (ΟΓΑ)τρέχει και δεν χαρίζει ούτε μέρα καθυστέρησης, αλλά ο παραγωγός πρέπει να περιμένει έως 30 Ιουνίου για την εξόφληση άτοκα. Δεν γίνεται έτσι παιχνίδι μάγκες, Αν μας θέλετε τυπικούς στις υποχρεώσεις μας τότε να είναι τυπική και η (κάθε) κυβέρνηση απέναντι μας.

Απάντηση

27-05-2022 13:25ΠΙΕΡ

ΓΑΡΓΑΛΟΜΟΥΡΙΚΑ ΚΥΔ ΤΗΝ ΗΠΙΑΤΕ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ. ΠΙΘΗΚΟΜΟΥΡΗ ΑΡΧΙΔΟΚΥΔΑΡΧΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΑ,ΚΑΣΟ,ΣΚΟΠΙΑ:: ΑΡΧΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΖΟΡΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ.

Απάντηση

26-05-2022 16:27ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΒΛΑΝΤΗΣ

Ρε Μάρθα Βούρτση της ελληνικής δημοσιογραφίας, ρε τεμπελόσκυλο που αμφιβάλλω αν γνωρίζεις ότι από την ροδακινιά παράγεται το ροδάκινο, δεν βαρέθηκες τόσο καιρό να γράφεις μαλακίες; Βαρεθήκαμε τις παπατζες σου ρε κλάψα. Τράβα βρες την Μιχαλονάκου να ξεκινήσετε την προβολή του Ερωτοδικείου ξανά μπας και βρεις καμία γυναίκα να ξελαμπικαρεις και άσε τα αγροτικά ζητήματα για αυτούς που ξέρουν. Άιντε γιατί πολύ αέρα έχεις πάρει.

Απάντηση

26-05-2022 12:23Thavma

Σήμερα η πλατφόρμα παίζει παιδιά. Τα γαργαλοκυδ δίνουν ρεσιτάλ. Απελευθερώθηκαν χθες και ως θαύμα σήμερα η πλατφόρμα παίζει. Ρίχνουν αιτήσεις αβέρτα. Μάλλον εκπαιδεύονται στην χρήση της πλατφόρμας από την γνωστή ομάδα με 1,5 ευρώ. Θαύμα.

Απάντηση

26-05-2022 12:13kaleseGAIA

Τηλεφώνησε στην ΓΑΙΑ, από χθες το απογευματάκι με 1,5 Ευρώ παρέχει υποστήριξη η γνωστή ομάδα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

26-05-2022 02:57ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ

Καλημερα σας παιδιά, Προσπαθώ να κάνω την αίτηση μου online τα κατάφερνα κουτσα στραβά τώρα 3 χρόνια, τώρα πήγα να την κάνω και μου ζητάει τα διακαιολογιτικα 105 και 106 είναι λέει ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση νεοεισερχόμενου και ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση νεαρού ηλικίας τι πρέπει να κάνω για να τις φτιάξω αυτές για 1300 ευρώ που παίρνω και μου έχουν βγάλει την πίεση. Ευχαριστώ πολύ ζητάω βοήθεια

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

25-05-2022 16:06Πρίγκιπς

Το 2014, 2015 κ 2016 ο "υποχρεωτικός" αγαπητικός μας σύμβουλος ήθελε το 20% του τζίρου μου Το 2017, 2018, 2019 & 2020 ήθελε 6,95 Το 2021 ήθελε 5 ευρώ στρογγυλά και εν έτη 2022 ΜΟΝΟ 1,5 ευρώ!!!! Θα περιμένω να πάει "ότι πάρεις ένα ευρώ" και μετά θα υπογράψω!!!!! Όχι για κανέναν άλλο λόγο ή πως θα μου παρέχει κάτι, αλλά κάπως μου 'ρχεται να τον χάσω..... Α ρε Πιερακάκη και Γεωργαντά, το μεγαλύτερο έργο σας δεν είναι ότι φτιάξατε εφαρμογή που ανέβηκε στο gov (και παρεμπίπτοντος είναι και θα γίνει πολύ καλύτερη από αυτή που είχαμε), αλλά το ότι κατάφερες και έδιωξες τον νταβατζή από επάνω μας.

Απάντηση

25-05-2022 15:18stapaparia

Η πραγματικότητα είναι ότι μετρημένοι περίμεναν πριν λίγο καιρό ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη πλατφόρμα που θα πέταγε εκτός μια για την οποία κάθε χρόνο το κράτος πλήρωνε εκατομμύρια (για το ίδιο πράγμα με τετριμμένες απλές βελτιώσεις). Θα πέταγε έξω μια που έτρεχε σε ιδιωτικό νέφος για το οποίο ξανά εκατομμύρια πήγαιναν στον βρόντο. Αδιάφορο λένε οι ΚΥΔατζίδες αυτοί κάνανε δουλίτσα και έβγαινε το παραδάκι. Το τι πλήρωνε ποιος, στα παπάρια μας. Αυτοί άρχοντες, κούτσα, κούτσα γίνονταν το νταλαβέρι. Όμως για σταθείτε δεν είναι έτσι, στα παπάρια μας ποιος πλήρωνε, στα παπάρια μας ποιος έπαιρνε απόθεμα, στα παπάρια μας ποιος άνοιγε και έκλεινε τα συστήματα, στα παπάρια μας που πρώην Υπουργός δεν καταλαβαίνει την διαφορά gov από ιδιώτη, γενικά στα παπάρια μας. Αλλά στο τέλος να ανησυχούμε ότι δεν θα μπουν αιτήσεις στο νέο σύστημα και δεν θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις και να βρίζουμε ασύστολα. Αλλάξτε καλύτερα κανάλι και δείτε survivor.

Απάντηση

25-05-2022 15:04ΡΟΖΑ

Ότι πάρεις 1.5 ευρώ! Στα τρία πακέτα μια μπύρα δωρο.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία