Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με 62 ευρώ συνδεδεμένη ενίσχυση το καλαμπόκι, εκτός οι δενδρώδεις

Στην επικαιροποιηµένη λίστα που βρίσκεται στα χέρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά µε τις συνδεδεµένες ενισχύσεις, βρίσκεται το καλαµπόκι µε την ενίσχυση να ορίζεται πάνω από τα 60 ευρώ το στρέµµα, όπως έχει γράψει έγκαιρα η Agrenda.

11h

11019
3

Με 62 ευρώ ενίσχυση στο καλαμπόκι θέλει τις συνδεδεμένες το αναθεωρημένο σχέδιο της ΚΑΠ που αφήνει  εκτός τις δενδρώδεις   

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η συνδεδεµένη αυτή δεν θα αφορά όλες τις καλλιεργητικές εκτάσεις που δηλώνονται στο ΟΣ∆Ε µε καλαµπόκι, ώστε να µπορέσει να περάσει από τον έλεγχο της Κοµισιόν και θα δίνεται µε ποιοτικά κριτήρια όσον αφορά κυρίως την κατάσταση του εδάφους, τα νερά που καταναλώνονται κ.λπ. Εκτιµήσεις ανεβάζουν τα στρέµµατα προς ενίσχυση κοντά στα 750.000-800.000 σε σχέση µε τα 1 εκατ. στρέµµατα που καλλιεργούνται στη χώρα. Το «µπαλάκι» πλέον βρίσκεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που καλείται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τη λίστα των συνδεδεµένων ενισχύσεων. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda για την απένταξη από τη λίστα της βιοµηχανικής ντοµάτας, των πορτοκαλιών, των ροδάκινων προς χυµοποίηση, των σπαραγγιών, των ζαχαρότευτλων, της κορινθιακής σταφίδας, των µήλων και των καρπών µε κέλυφος. Το «στίγµα» για τη συγκεκριµένη εξέλιξη είχε δώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς σε πρόσφατη συνέλευση της ΕΘΕΑΣ, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα περισσότερα προϊόντα της παραπάνω λίστας θα λάβουν στήριξη από τα τοµεακά προγράµµατα της χώρας. Μάλιστα, είχε ζητήσει τη συνδροµή των συνεταιριστών ώστε να γίνει αποδεκτή η πρόταση και από τη βάση των αγροτών.

Ως εκ τούτου, η νέα λίστα των συνδεδεµένων µαζί µε τα στρεµµατικά ποσά που επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο το ΥΠΑΑΤ (σ.σ επαναλαµβάνεται δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση) έχει ως εξής: Σκληρό σιτάρι, µαλακό σιτάρι, κριθάρι (10 ευρώ το στρέµµα), πρωτεϊνούχα ψυχανθή (19,2 ευρώ), πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή (8,3 ευρώ), ρύζι (30 ευρώ), όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση (28,5 ευρώ), σπόροι σποράς (43,2 ευρώ), καλαµπόκι (άνω των 60 ευρώ), αιγοπρόβατα (12 ευρώ), βοοειδή (145-250 ευρώ)
Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

28-05-2022 17:12Αντάρτης

Αιγοπρόβατα 12 το καλαμπόκι 60+ και η τιμή στα ίδια στο καλαμπόκι να μην πέσει καθόλου από την στιγμή που θα δωθεί να πέσει η τιμή του καλαμποκιού τέλος

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία